Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

16 Haziran 2011 Perşembe

Bir Mağlubiyetin Anatomisi



Dün akşam şampiyonluğumuzu görmek ümidiyle salona gittik.Takım son maçı kusursuza yakın oynamış ve bizi bu yolda bayağı umutlandırmıştı.Fakat evde ki hesap çarşıya uymadı.Hesabın (kendimce) uymama nedenleri aşağıda.

Seride dün 5. maç oynandı.Fenerbahçe Ülker bu maçtan önce oynanan ve kazandığı tüm karşılaşmalarda rakibinden daha fazla ribaund alarak rakibine fizik üstünlük kurdu.Fakat dün kü maça bu üstünlüğü kuran uzun rotasyonundan May dışarıda bırakılarak başlandı.Açıkçası herkes dış savunma direncinin bir kademe yukarı çıkmasını istediği için kadroda diri bir Kinsey istiyordu.Fakat dışarıda eli sargılı Tomas'ın kalacağı düşünülüyordu.May herkes için bir sürpriz oldu.Ayrıca sabah 11'de hastaneden taburcu edilen Ömer Onan'da diri değildi.Yani fizik üstünlük bu sefer rakibe karşı bir avantaj olmaktan çıkmıştı.

Takım karşılaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra 2. yardımcı hakem Fatih Arslanoğlu anlamsız düdükler ve kendisiyle diyaloğa giren oyunculara karşı tavırlarıyla takımı bozdu.Aynı hakem bundan önce Beşiktaş Cola Turca'ya 84-92 kaybedilen maçta da takımın demoralize olmasına neden olmuştu.Negatif elektrik saçıyor olduğu kesin.Ve bu sezon Fenerbahçe Ülker'in sahasında kaybettiği 2 maçta da düdük çaldı.Sinan Erdem'de düdük çaldığı diğer bir maçı F.B Erdemir ile oynamış ve uzatma da kazanmıştı.Ve o maçta tartışılan bir çok düdüğe imza atılmıştı.

Spajiha sezon başında çok otoriter ve çok disiplinli bir antrenör görüntüsü veriyordu.Takım EL'den elendiğinden ve Mirsad sakatlara eklendiğinden bu yana yaşananan düşüşte takımı toparlayamadı.Otoritesi düşüşte ve son top ile maç  kazandıracak seti çizemiyor.Maçın başında ki May hatasının dışında rakibin alan savunmasını penetreler ile çözmek yerine zorlama şutlara bel bağlanmasına seyirci kaldı.

Sezon başından bu yana maçları salonda izleyen 2-3 bin kişiye 14-15 bin kişi eklenmesi bazen olumlu,bazen de olumsuz oluyor.Dün rakibi çözemeyen takımını seyreden ve takımı canlandırmayı 4. perioda kadar unutan bir seyirci topluluğu salondaydı.Bu suskunluğa anonsları yapan Mustafa Özben bile dahil oldu.

Cuma günü serinin 6. maçı Abdi İpekçi'de olacak.Serinin gidişatını artık küçük nüanslar belirliyor.Ve daha az hata yapan taraf kupayı alacak gibi gözüküyor.Spajiha'nın hatalarından ders aldığını ve Cuma günü  başları öne düşmemiş bir Fenerbahçe Ülker göreceğimizi umuyorum.Gazamız mübarek ola...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More