Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Basketbol Şöleninde İlk Gün...







711 Sirbistan - İtalya

HANDİKAPLAR:3.5 Sayı İY,6.5 Sayı MS İtalya Lehine
SAYI BAREMİ:147.5 Sayı


Avrupa basketbol şampiyonasının açılış maçlarından biri Siauliai'de Sırbistan ve İtalya arasında oynanacak

Sırbistan turnuvaya az zararla gelen ekiplerden biri.Takım kadrosunda Teodosic gibi asi bir yetenek,Krstic ve Perovic gibi 2 önemli pivot var.Geçen sene ki Dünya şampiyonasının önemli skorerlerinden biri Velickovic burada olmasa da Keselj ve Savanovic yerini doldurabilecek skorerler.Sırbistan hazırlık dönemini iyi geçirmeyen ekiplerden biri oldu.

İtalya bu turnuvaya FIBA'dan aldığı wild card ile katılıyor.Takımın en önemli ismi şüphesiz Andrea Bargnani.Belinelli'de önemli bir oyuncu.NBA'de oynayan bu iki oyuncu dışında herkes İtalya'da oynuyor.Hazırlık döneminde İtalya'da formda gözükmedi.Fakat son 3 hazırlık maçının ikisinde Yunanistan gibi bir ekolü yenmeyi başardılar.Ekibin antrenörlüğünü yapan Piagianini kendi kulüp takımından hiçbir İtalyan oyuncuyu milli takıma alacak kalitede bulmadı.

Karşılaşma tipik bir grup mücadelesi olacak.İki ekipten daha kaliteli olan takım Sırbistan.Özellikle kısa rotasyonları rakiplerinden çok önde.Teodosic'in kontrolünde ki Sırbistan'ın bu karşılaşmayı handikapı da geçerek kazanacağı düşüncesindeyim.Barem düşük olsa da iki ekip arasında ki son mücadeleler 143 sayıyı dahi bulmadı.O nedenle alt tercihim de olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:5/10



712 İspanya - Polonya

HANDİKAPLAR:12.5 Sayı İY,22.5 Sayı MS İspanya lehine
SAYI BAREMİ:147.5 Sayı


Turnuvaya tam kadro gelen İspanya bir çok eksiği olan Polonya ile Panevezys'te karşılaşıyor.

İspanya turnuvaya NBA'de oynayan Gasol kardeşler de dahil bir çok yıldızı ile katılıyor.Hazırlık dönemini çok formda geçirdiler ve sadece bu turnuvanın ev sahibi Litvanya'ya yenildiler.Takımın tek soru işareti kötü bir sezon geçiren Juan Carlos Navarro.

Polonya ise bu karşılaşmaya neredeyse yarım takım ile çıkacak.Marcin Gortat , Maciej Lampe, Michal Ignerski, David Logan, Krzystof Szubarga, Philip Dylewicz sakatlık ve sigorta sorunlarından dolayı Eurobasket'de yer alamayacak.Hazırlık dönemini çok iyi geçirmeyen bir ekip olan Polonya Bosna-Hersek hariç kimseyi yenemedi.

İki ekip arasında ki kadro farkı büyük.Bundan önce iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda İspanya'nın bariz bir üstünlüğü göze çarpıyor.Polonya'nın Kelati dışında önemli bir skoreri yok.Öncelikli tercihim ilk yarıdan İspanya oynamak.Sonra ise 147.5 sayı altını önereceğim.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:6/10



715 Fransa - Letonya (MS1) (1.70) (6/10)

HANDİKAPLAR:9.5 Sayı İY,18.5 Sayı MS Letonya lehine
SAYI BAREMİ:140.5 Sayı


Turnuvaya hazırlık dönemini en iyi geçiren takım olan Fransa Siauliai'de Letonya önüne çıkıyor.

Fransa hazırlık dönemini 10da 9 galibiyetle geçirmiş bir ekip.Takımın önemli kozu Tony Parker bu turnuvada parkeye çıkacak.Joakim Noah'ta takımın önemli pota altı gücü olacak.Mickael Pietrus ve Turiaf'ın yokluğunda takımın skor gücü kısaların eline kalıyor.Yaptıkları hazırlık maçlarında mağlup oldukları tek takım İspanya olsa da diğer rakipleri Fransa ile aynı kalibrede değillerdi.Takım yine her zaman ki gibi sert,savunmacı ve atlet.

Letonya turnuvanın zayıf ekiplerinden biri.Takımın en önemli oyuncusu Janis Blums.Bu sezon ACB finali gören Bilbao takımının oyun kurucularından biri olan Blums 43 maçta da parkede yer aldı.Ekip hazırlık döneminde sadece 2 galibiyet elde edebildi.Bu dönemde esas problemleri savunmada gözüktü.

2002'den bu yana oynanan 3 maçı da kazanan Fransa bu maçında favorisi.Hazırlık döneminde ki gibi dişlerine göre bir ekip buldular.Barem aşılmaz.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:140.5 ALT 5.5/10



716 Türkiye - Portekiz

HANDİKAPLAR:9.5 Sayı İY,17.5 Sayı MS Portekiz lehine
SAYI BAREMİ:137.5 Sayı


Dünya Şampiyonası 2.si millilerimiz şampiyonaya eleme oynayarak gelen Portekiz önüne çıkıyor.

Milli takımımız hazırlık dönemini iyi geçiremese de son maçlarıyla toparlanma yoluna girdi.Uzun rotasyonumuzdan önemli oyuncular Semih Erden ve Kerem Gönlüm'ün yokluğunda takımın yenisi Enes Kanter büyük önem kazandı.Takımımızın skoreri Hidayet ve Ersan bu sezon NBA'de pek yukarıya çıkamadı ve erken biten sezonları nedeniyle daha diri kaldı.Takımın önemli gücü forvet mevkisinde ki oyuncuların çeşitli rollere hatta mevkilere soyunabilmesi.

Portekiz ön eleme oynayarak buraya geldi.Takımın en önemli skor gücü Miranda ve Santos.Miranda iyi de bir savunmacı gibi.Takım şampiyonaya katılarak görevini yaptı.Basketbol tarihlerinde bir başarıları yok.Ve oyuncularını yurtdışına gönderebilmiş değiller.

Bu karşılaşmada favori olan millilerimizin Orhun'un turnuva ciddiyeti ile oynayacağını ve rakibini her iki yarıda da farklı geçeceğini düşünüyorum.Handikap düşük ve geçilir gibi gözüküyor.

MS:1 GÜVEN:7/10
TS:137.5 ÜST GÜVEN:5/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10



720 Almanya - İsrail

HANDİKAPLAR:3.5 Sayı İY,7.5 Sayı MS İsrail lehine
SAYI BAREMİ:142.5 Sayı


Geçen sene sürpriz sonuçlara imza atan Almanya İsrail önüne çıkıyor.Maç Siauliai'de oynanacak.

Almanya NBA oyuncuları Dirk Nowitzki ve Chris Kaman'ın a gelişiyle önemli bir skor gücü oluşturdu.Takımın ana karakteri her zaman olduğu gibi sert ve rakibi bozan savunma.Hazırlık döneminde 10 maç oynayan ekip 7sinden galip ayrıldı.Galibiyetlerinin içinde Sırbistan gibi değerli bir ekipte bulunuyor.

İsrail hazırlık dönemini vasat geçirdi.4 galibiyet - 5 mağlubiyet alan ekibin en büyük sorunu savunma.Takımın en önemli skor gücü ise Eliyahu.

İki ekip arasında oynanan son maçı alan Almanya bu maçında favorisi.Fakat yorgun Nowitzki rakibinin skor gücünü durduracak dirilikte değil gibi.Bu karşılaşma için öncelikli tercihim ilk yarıdan Almanya.Sistem kuponları için İY-MS:1/2 denenebilir.Barem aşılır...

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN 4/10
MS:142.5 ÜST GÜVEN:5/10



721 Litvanya - B. Britanya

HANDİKAPLAR:6.5 Sayı İY,11.5 Sayı MS Britanya lehine
SAYI BAREMİ:154.5 Sayı


Turnuvanın evsahibi Litvanya eleme turlarından turnuvaya katılan Büyük Britanya'yı ağırlıyor.

Litvanya basketbolun en popüler spor olduğu ülkelerden biri.Takımın bu nedenle seyirci desteği sürekli arkasında olacak.Ekip teknik açıdan bakınca skorer.Hazırlık döneminde çok sayı yemeleri ve galibiyetlerinin sayısı dikkat çekici.Geçen sene takımın en önemli skor gücü olan Kleiza ve Darjus Lavrinovic bu turnuvaya katılamıyor.Valanciunas gibi önemli bir skorer ise kadroda.

Büyük Britanya turnuvaya eleme gruplarından katılıyor.Takımın uzun rotasyonu dikkat çekici.Deng,Archibald,Freeland üçlüsü kuvvetli bir üçlü.Fakat takımın kısalarında sorun var.Pops Mensah Bonsu'yu takıma katamadılar.Ben Gordon'da ekipte yok.Hazırlık dönemleri de sorunlu geçti.Sadece 3 galibiyet alabildiler.Özellikle forvet savunmalarında problem yaşadılar.Skorer forvetlere karşı süngüleri düşüyor gibi.

Litvanya hareketli kısaları ve skorer forvetleri ile Britanya'yı rahat geçecek güçte.Ev sahibi avantajıyla çok çabuk sonuca gideceklerini düşünüyorum.Barem aşılır...

MS:1 GÜVEN:7/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:4/10
TS:154.5 ÜST GÜVEN:5/10



KUPONLARIM:


İDEAL KUPON:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More