Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Ekim 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Liginde Bugün









782 Erdemir - Anadolu Efes
HANDİKAPLAR:6.5 Sayı İY,13.5 Sayı MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


BEKO basketbol liginde 46. sezon Karadeniz Ereğli'de açılıyor.Erdemir Spor Salonu Euroleague'in iddialı takımlarından Anadolu Efes'i ağırlayacak.

Erdemir sezona Soner Şentürk (Bornova), Mutlu Akpınar (Banvit), Nusret Yıldırım (İstanbulspor), Antywane Robinson (Cholet), Ray Wesson (Türk Telekom), Gerrod Henderson (Antalya BŞB),Caner Ercan (Olin Edirne) transferleri ile başlayacak.Takımda kalan oyuncular Altan Erol, Eren Beyaz, Melih Yıldız, Emre Ekim olurken Altan Erol hafta içinde sakatlandı ve bu maçta yer alamayacak .Erdemir Türkiye Kupası elemeleri D grubunda 3. olarak Türkiye Kupasından elendi.Fakat Galatasaray karşısında son saniyelere kadar mücadele ettiler.

Anadolu Efes Euroleague için çok özel bir kadro yaptı.Takıma Dusko Savanovic (Valencia), Ermal Kurtoğlu (Galatasaray), Doğuş Balbay (Texas Üniversitesi), Stanko Barac (Caja Laboral),Sasha Vujacic (New Jersey Nets), Esteban Batista (Caja Laboral), Tarence Kinsey (Fenerbahçe), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks),Vlado İlievski (Union Olimpija), Gökhan Şirin (Charlotte 49'ers) katılırken Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Cenk Akyol, Sinan Güler takımda kaldı.Bu isimlerden Kerem Gönlüm'ün sakatlığı var.Hazırlık maçlarında çok formda bir görüntü çizdiler.

Anadolu Efes Türkiye Kupası son maçında Aliağa'ya yenilerek herkesi şaşırtmıştı.Erdemir ise Galatasaray'a karşı iyi mücadele etmişti.Anadolu Efes Euroleague'i de düşünerek bu maçı erkenden koparmak isteyecektir.Kadro kalitesi de onların yanında.Önceliğim ilk yarı Anadolu Efes tercihi.Daha sonra ise alt düşünüyorum

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:158.5 ALT GÜVEN:5/10


785 Edirne Olin - Galatasaray

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Euroleague'in yeni ekibi Galatasaray Medical Park Edirne'de Olin deplasmanına çıkıyor.

Olin geçen sezon play-off yapan kadrosunu mali problemler yüzünden bozmak durumunda kalan bir kadro.Takımda sadece Davut Kamer kalırken Ogün Sevinç (Oyak Renault), Polat Kocaoğlu (Antalya BŞB), Wes Wilkinson (La Havre-Fransa), Vladimir Stimac (Nymburk), Ivan Lilov (Samakov-Bulgaristan), Yiğitcan Vardal (Pertevniyal), Uğurcan Aksoy (Optimum TED), Mahir Bayrak (Uşak), Erhan Yetim (Kepez Belediye), Görkem Sönmez (Radford Üniversitesi), Mustafa Abi (Beşiktaş), Levent Yavuz (Genç Telekom), Chris Wright (Goeorgetown), Fırat Töz (Tofaş) transferlerini yaptılar.Hazırlık döneminde düşük skorlu maçlara imza attılar.Türkiye kupası elemelerinde ise hazır gözükmediler.

Galatasaray Medical Park Euroleague katılım hakkı ve Cumhurbaşkanlığı kupası alarak sezona başladı.Takıma Cevher Özer (Beşiktaş), Ender Arslan (Efes Pilsen), Furkan Aldemir (Karşıyaka),Zaza Pachulia(Atlanta Hawks), Jaka Lakovic (Barcelona), Darius Songalia (New Jersey Nets), Can Korkmaz (Perterniyal), Jamon Lukas Gordon (Olimpiacos) dahil edilirken Sertaç Şanlı, Evren Büker,Tutku Açık, Preston Shumpert, Joshua Shipp, H. Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu, Doğukan Sönmez, Muhammed Baygül, Luksa Andric takımda kaldı.Türkiye kupası elemelerinde gruplarını lider kapattılar.

Edirne her ne kadar zor deplasman olsa da Galatasaray Medical Park bu maçı alacak kalitede oyunculara sahip.Ben ilk yarıdan Galatasaray deneyeceğim.147.5 sayı üstü ihtimalini zor görüyorum.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:6/10



786 Mersin Bşb - Tofaş

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Lige fazla takviye yapmadan,oturmuş bir kadro ile giren Tofaş deplasmanda Mersin BŞB önüne çıkıyor.

Mersin BŞB sezona önemli takviyeler ile giriyor.Erdal Bibo (Olin), James Mays (Oyak Renault), Demetri McCamay (Illinois), Can Maksim Mutaf (Fenerbahçe), Yalçın Azizmahmutoğulları(Optimum TED), Şuacan Pişkin (İTÜ) takviyelerini yaptılar.Takımda kalan isimler ise Vincent Grier, Anthony Grundy, Mutlu Demir, Asım Pars, Kadir Çıpa oldu.Türkiye Kupası elemelerinde 1 galibiyet ile 3. oldular ve averajla elendiler.

Tofaş ise sezona Bradley Buckman (Antalya BŞB), Ronald Steele (Bnei Hasharon-İsrail), Barış Özcan (Banvit) takviyeleri ile giriyor.Türkiye kupasına kötü başlayıp,son maçta Mersin'i yenerek 8li finallere katılmaya hak kazandılar.

Tarafsız sahada rakibine yenilen 71-81 Mersin BŞB bu maçı kazanmak isteyecektir.Kadro olarak iki ekip arasında fark olmasa da evsahibi avantajı Mersin'in elinde.İlk yarıdan Mersin ve üst seçenekleri haftanın zor maçlarından biri olan bu maçta cazip duruyor.

İY:1 GÜVEN:5/10
TS:150.5 ÜST GÜVEN:5/10



792 Fenerbahçe - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY 17.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Sezona Euroleague önceliği ile girdiğini açıklayan Fenerbahçe Ülker sahasının açılmaması nedeniyle Abdi İpekçi'de Trabzonspor karşısına çıkıyor.

Fenerbahçe Ülker oturmuş kadrosuna Bojan Bogdanovic (Cibona), Curtis Jerrels (Patrizan), Hakan Demirel (Erdemir Ereğli), James Gist (Partizan) takviyeleri yaparak lige başlıyor.Geçen sezon çok süre bulamayan Maxim Can Mutaf'ı Mersin BŞB'ye kiraladılar. Sarunas Jasikevicius, Darius Lavrinovic, Sean May, Doğuş Balbay, Tarence Kinsey'i ise yeni sezonda düşünmediler.Türkiye kupası maçlarında fire vermeden çok rahat bir şekilde 8li finallere katılmaya hak kazandılar.

Trabzonspor ise sezona büyük mali problemler nedeniyle geç başladı.Sezona başlamadan önce takımda kalan tek oyuncu İsmet Alkan'dı.Levent Bilgin (Aliağa Petkim), Erkan İnan (Oyak Renault), Kerem Özkan (Oyak Renault), Serhat Büker (Oyak Renault), Oktay Yılmaz (Erdemir), Kaan Üner (Aliağa Petkim), Polat Kaya (Aliağa Petkim), Monwell Randle (Optia Gent), Faikcan Nurkan (Oyak Renault), Oğuzhan Turhan (F.Bahçe Ülker Genç Takımı), Maurice Bailey (Panellinios), Stevan Milosevic (AEL Limassol), Jonathan Gibson (Ironi Ashkelon) transferlerini yaptılar.Takımın başına Almanya'da önemli bir kariyer yapan Tolga Öngören geldi.Türkiye kupası maçlarında galibiyetsiz kaldılar ve elendiler.

İki ekip arasında büyük güç farkı var.Dün bir tv programında Aydın Örs Fenerbahçe Ülker için önceliğin Euroleague olduğunu açıklamıştı.Bu öncelik nedeniyle maça sert girip,istediği farkı ilk devreden yapacak bir Fenerbahçe Ülker bekliyorum.Barem bana yüksek geliyor.Baremin aşılması için Fenerbahçe Ülker'in +90 sayılara ulaşması lazım.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ALT GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More