Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

27 Kasım 2011 Pazar

27.11.2011 Beko Basketbol Ligi Tahminlerim



835 Mersin Bşb - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Euroleague'de kritik bir Caja Laboral mağlubiyeti alan Fenerbahçe Ülker deplasmanda Mersin BŞB'ye konuk oluyor.

Mersin BŞB Beko Basketbol Liginde 3er galibiyet ve mağlubiyete sahip ve 9. sırada.Takım maç başına 80.3 sayı ortalaması ile oynuyor.Takımın sayı opsiyonunu Demetri Mc Camey,Can Maxim Mutaf,Vine Grier,Anthony Grundy ve James Mays sağlıyor.Grundy ligin sayı krallığında ortalaması 17.2 ile 9. sırada ve asist krallığında da 4.2 ortalamayla 10. durumda.Vince Grier ligin top çalma krallığında 2.4 ortalama ile lider.James Mays ribaund krallığının 9. sırasını 6.7 ortalama ile alırken blok krallığında İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları'nın 0.8 ortalama ile 10. durumda olduğunu 
görüyoruz.

Fenerbahçe Ülker ligde 2 mağlubiyete sahip.İspanya'da oynadığı son Euroleague maçında takım düzgün ve umut veren bir oyun oynasa da uzatmada mağlup oldu.Ligde maç başına attıkları sayı 80.8 sayı.Takımın skor opsiyonunu Roko Ukic,Ömer Onan ve Emir Preldzic sağlıyor.James Gist ligin blok krallığında liderliği 1.2 ortalama ile alıyor.

Mersin BŞB ligde kaybettiği üç maçın ikisini sahasında oynadı.Takımın en önemli problemi rakip skorerleri savunamamak.Pota altında James Mays önemli bir atletizme sahip olsa da henüz acemi.Fenerbahçe Ülker ise uzun rotasyonunda problemli.Fakat bunu lige pek yansıtmıyor.Ukic'in formsuzluğunda Jerrels'ın da taşıyamadığı oyun kurucu sorumluluğunu yavaş yavaş Engin Atsür alıyor.Bu nedenlerle ben Fenerbahçe skorerlerinin coştuğu bir karşılaşma bekliyorum.İlk yarıdan Fenerbahçe ve üst tercihlerim var.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



838 Galatasaray - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,17.5 SAYI MS TRABZOSNSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI



Euroleague'de zor bir Prokom galibiyeti alan Galatasaray Medical Park sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

Galatasaray ligin tek mağlubiyetli takımlarından biri.Ligde maç başına 83.8 sayı atıyorlar.Bu sayıların oyunculara dengeli dağılımı dikkati çekerken takımın skor opsiyonunu Shumpert ve Lakovic daha çok ele alıyor.Takımın ligdeki emniyet sübapı olan ve takımın ribaund ve blok lideri Furkan Aldemir bu karşılaşmada yer alamayacak.Furkan ligin blok krallığında 1.0 ortalama ile 7. sırada.

Trabzonspor ligde tek galibiyete sahip.Öncelikli amaçları ligde tutunmak.Yabancı oyuncularını revize ettiler ve 4 numaraya Marc Salyers'ı 5 numaraya da Elton Brown'ı getirdiler.Elton Brown geçen hafta sonunda Banvit maçına çıktı ve 11 sayı-9 ribaund ile verim sağladı.Takımın skor sorumluluğu Gibson'da.17.8 sayı ortalaması olan Gibson ligin sayı krallığında 6. durumda.Trabzonspor maç başına sadece 67.3 sayı atıyor 

İki takım arasında oyuncu ve oyun kalitesi farkı çok fazla.Böyle bir karşılaşmada Trabzonspor'u ayakta tutacak tek unsur sertlik ve disiplin olabilir ama yabancıları değişen bir kadroda bunlar zaman alacak konular.Önce handikap yüksekliği nedeniyle ilk yarı tercihim olacak.Fakat oran yükseltmek için iy-ms:1/1 de denenebilir.Barem aşılmaz.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10
TS:148.5 ALT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More