Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Kasım 2011 Çarşamba

Olin'in Yabancı Seçimi Yine Komşu'dan Oldu


Olin Edirne daha önce ülkemizde Tekelspor formasını giymiş 1980 doğumlu şutör gard Filip Videnov ile anlaştı.


Videnov'un kariyerinde TBL dışında,ACB,Euroleague v.b gibi önemli liglerde bulunuyor.Eurobasket 2011’de Bulgaristan milli takım forması giyen oyuncu şampiyonada13, 4 sayı, 5,4 ribaunt ve 1.8 asist ortalaması ile oynadı.1999-2003 yılları arasında W.Centucky Üniversitesi ile NCAA’de forma giyen oyuncu 2003-2004 sezonunda KK Split (Hırvatistan-1A) takımında profesyonelliğe adım attı. Daha sonra sırasıyla Nancy –Fransa (2004–2005), Tekelspor –Türkiye (2005–2006), Real Madrid – İspanya (2006), Caja San Fernando- İspanya (2006–2007), Solsonica Rieti –İtalya (2008) Granada –İspanya (2008–2009), Crvena zvezda –Sırbistan (2009–2010), FMP –Sırbistan (2010),Asseco Prokom Gdynia –Polonya (2010–2011) takımlarında oynadı.Tekelspor'da ki 2005-2006 ortalaması 20.25 sayı,4.75 ribaund ve 2 asist oldu.Bu transfer ile beraber bir aylık sözleşme ile Olin Edirne’de oynayan Hırvat oyuncu Luka Drezga ile de yollar ayrılmış bulunuyor.


Bulgar oyuncunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra, G.Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dönecek olan takımla birlikte antrenmanlara çıkacağı bildirilirken sonu İstanbul deplasmanında oynanacak olan Beşiktaş Milangaz maçının kadrosunda yer alması da bekleniyor.

Filip Videnov’un transferi ile ilgili bir açıklama yapan Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy“Teknik heyetimizin isteği doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu transferin takımımıza ve tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sezon başından beri 2 numaralı pozisyon için sürdürdüğümüz arayışı Videnov gibi kaliteli ve tecrübeli bir basketbolcu ile sonuçlandırmış bulunuyoruz. Filip Videnov geçtiğimiz sezondan bu yana transfer etmek istediğimiz oyuncuların başında geliyordu. Çeşitli nedenlerle gerçekleştirme olanağı bulamadığımız bu transferi nihayet tamamladık. Filip Videnov’un aramıza katılacak olması takımımıza çok olumlu bir katkı sağlayacaktır. Videnov’lu kadromuzla ligde daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sıralamadaki yerimizin giderek üste çıkacağına inanıyorum. Bu transferin gerçekleşmesinde yönetim kurulumuza ve ana sponsorumuz Edirne Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü sayın M.Edip Ağaoğulları’na teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özden’de Filip Videnov’un transferinin gerçekleşmesi üzerine yönetim kurulu adına kısa bir açıklama yaparak “Teknik heyetimizin istediği bir transferdi. Bize o mevkide bir oyuncu ihtiyacı olduğu bildirilince yönetim kurulu olarak bütçemizi nasıl artırabileceğimizi tartıştık ve Videnov’un transferi için gerekli maddi kaynağı yaratarak bu transferi gerçekleştirdik. Yönetim olarak bundan sonra da üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu transferle takımımızın daha da güçlendiğini hep birlikte göreceğiz. Tüm camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More