Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

28 Kasım 2011 Pazartesi

Trabzonspor Temiz Bir Lig İstiyor




Beko Basketbol Ligi’nde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Trabzonspor Basketbol Takımı’nın başkanı Mehmet Yiğit Alp, takımın kısa sürede kendisinden beklenen performansı göstereceğine inandığını söyledi.

Alp'in yaptığı oldukça sert açıklamalar içeren yazılı açıklama şu şekilde:
TAKIMI KAPATILMANIN EŞİĞİNDEN ALDIK
Bilindiği üzere, Beko Basketbol Ligi başlamadan kısa bir süre öncesine kadar, Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün geleceği üzerine pek çok tartışma yaşandı. Trabzon şehri, Basketbol Kulübü’nün kapatılması fikri üzerinde bile kafa yordu. Ancak sonuçta aklıselim galip gelerek, Trabzon’un, sadece bir futbol kenti değil, bir spor şehri olduğu gerçeği kabullenildi.
Bu kabulleniş, sadece lafta kalsaydı, elbette hiçbir anlam ifade etmeyecekti. Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün yükünü omuzlayacak insanların varlığına da ihtiyaç vardı. Bu anlamda ben ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım, Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün hayatta kalması anlamında elimizden geleni yapacağımıza ve Trabzon şehrinin, salt futbolla değil, adına yaraşır şekilde tüm spor dallarında önde olan takımlarıyla anılmasına katkıda bulunacağımıza dair bir söz verdik. Bu sözü verirken, aslında, yeni bir şey yapmış olmuyor, Hüseyin Avni Aker Bey’in bu şehre ve bu şehrin insanlarına bıraktığı mirasa sahip çıkıyorduk.
Evet, yola böyle çıktık, çünkü, Trabzonspor’un adını taşıyan bir kulübün kapatılmasına, başka bir takıma satılmasına, bizden çok uzaklarda başka illere devredilmesine gönlümüz razı olmadı. Avrupa’nın en iyi ikinci basketbol liginde, Trabzon’u temsil eden bir takımın gözden çıkarılmasına da, Trabzon isminin, “bu işi beceremediler” cümlesi ile yan yana anılmasına da kayıtsız kalamadık.

İNANCIMIZI HİÇ KAYBETMEDİK
Başladığımız gün ne kadar inançlıysak, bugün de o kadar, hatta daha fazla inançlıyız. Çünkü, biz biliyoruz ki, omuz verdiğimiz ve önce hayatta sonra da ayakta tutmanın mücadelesini verdiğimiz bu takımın arkasında önce Trabzonspor Futbol Takımı ile onun değerli Başkanı sayın Sadri Şener ve sonra da, gördüğü zorluklar karşısında kuyruğunu kıstırıp kaçmak yerine dimdik ayakta durup mücadele etmeyi tercih eden Trabzon şehrinin insanları var.
Lige iyi başlayamadığımız ve bugüne kadar elde ettiğimiz neticelerin beklediğimiz neticeler olmadığı ortada. Ancak, bundan iki ay öncesine kadar, “kapatıldı – kapatılacak” beklentileri ile komada yatan bu takım, şimdi topu parkeye çarptırıp, potadan içeri sokmanın mücadelesini verebiliyorsa, bu, aynı zamanda, yakın gelecekte hak ettiği yere geleceğinin de müjdesidir.
İşte bu sebepten, takımımıza gönül vermiş tüm değerli kardeşlerimi, hiçbir umutsuzluğa kapılmadan gönülden desteğe devam etmeye çağırıyorum. Takımınız, kısa süre içinde kendisinden beklenen performansı gösterecek kaliteli oyunculardan ve bu kaliteyi gerektiği şekilde yoğurup, önümüze servis etmesini bilen tecrübeli bir teknik ekipten oluşmaktadır. Tek bekledikleri, karşılıksız, gönülden sevginizin devamıdır.
ADİL YÖNETİM İSTİYORUZ
Trabzon şehri olarak, tüm bu mücadeleyi yaparken ve bir kulübün kapatılması karşısında geride durup seyretmek yerine, sorumluluk alarak problemlerin halli için risk alırken, yanımızda olmasını istediğimiz tek şey taraftarımızın desteğini sürdürmesidir. Beklediğimiz şey ise, sahada verilen mücadelenin adilane olmasıdır. Bir yeniden oluş süreci yaşayan bu takıma karşı bugüne kadar hakemlerin gösterdikleri tavır karşısında suskun kalışımız, bize karşı kasıtlı yapılan bir davranışa ihtimal vermememiz ile alakalıydı. Ancak aynı hataların sürekli bize karşı denk geliyor oluşu, artık kafamızda bir takım soru işaretleri oluşturmaya başlatmış ve susarak hakkın yerine gelmesini bekleyip, adil oyunu kendisine şiar edinen kulüplerin değil de, federasyon ve hakemler üzerinde baskı kurarak , “adil oyun”u “lehlerine olan oyun”a çevirenlerin hep kazanacağı şüphemizi kuvvetlendirmiştir.


GEREKTİĞİNDE MANGALI KÜLÜYLE BİRLİKTE HAKSIZLIK YAPANIN GÖZÜNE SOKACAK YAPIMIZA UMARIM TANIK OLMAZSINIZ
Suskunluğumuz, güçsüzlüğümüzden değil, futbol takımımızdan tevarüs ettiğimiz asaletimizden gelmektedir. Konuşmaya başladığımızda, başkaları gibi mangalda kül bırakmayan değil, mangalı, külüyle birlikte haksızlık yapanın gözüne sokacak yapımıza umarız tanık olmazsınız. Hiç kimsenin zerre kadar haksızlığa uğramadığı, temiz bir lig istiyoruz. Bunu yaparken, üzerimize düşen tüm sorumlulukları bugüne kadar yerine getirdiğimize inanıyoruz. Kimseden kölemiz olmasını beklemiyoruz, ancak bilinsin ki, kimsenin de efendimiz olmasına müsaade etmeyiz.
AL GÜLÜM VER GÜLÜM OYUNUNUN ADI BASKETBOL OLAMAZ
Güzel oyun güzel şekilde oynansın, sahada oynanan sahada kalsın ve hiçbir takım hak etmediği tek bir puanı bile hanesine yazdırmasın. Efendiliğini muhafaza edip hakemleri baskı altına almayı akıllarının ucundan dahi geçirmeyenler hakem kurbanı olmaya devam ettikleri müddetçe, arkasında hiçbir sponsor desteği olmadan, bu işi gönüllü olarak yapmak için soyunan enayiler bulmakta zorlanırsınız. Bulamazsanız da, kendi aranızda “al gülüm ver gülüm”den öteye gidemeyecek oyununuzun adına basketbol demezler..
Bundan sonraki sürecin yakın takipçisi olacağımızın ve artık hiçbir haksızlık karşısında suskun kalıp, “dilsiz şeytanlar” olmayacağımızın bilinmesi gerektiğini tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm

Kaynak:Trabzonbasket


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More