Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Aralık 2011 Pazar

11.12.2011 TB2L Tahminlerim



840 Uşak Üniv. Bld. Spor - İstanbulspor

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS İSTANBULSPOR LEHİNE


Lige seri galibiyetler ile başlayıp,düşüşe giren Uşak Üniv. Bld.spor, sahasında yeni antrenörüyle ilk maçını kazanan İstanbulspor'u ağırlıyor.

Uşak Üniv. Bld.spor özellikle tamamen dolu salonunun yarattığı atmosfer ile lige fırtına gibi girdi.Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda Akhisar Bld.,Gaziantep Bşb. gibi potansiyelli takımları dahi yendiler.Daha sonra ise düşüşe girdiler.Ligde son 5 maçı kaybettiler.Takımın skor sorumluluğunu alan oyunculardan Di Juan Harris ligde ki ilk 5 maçında elde ettiği 28.2 sayı ortalamasının çok altına düştü.Ligin oynanan son 8 maçında ki sayı ortalaması 15.0 sayı.Takımın diğer skorer oyuncuları ise Nikolay Pastal,Mehmet Azmi Turgut ve Engin Algın.Takım maç başına 79.6 sayı atıyor.Harris 20.1 ortalama ile ligin sayı krallığı 4.sü,5.9 ortalama ile de asist krallığı 5.si ve 2,3 ortalama ile top çalma krallığı 2.si konumunda.Nikolay Pastal ribaund istatistiğinde 9,8 ortalama ile 5. durumda.

İstanbulspor hafta içinde antrenör değişikliğine gitti.Yeni antrenörleri Ahmet Kandemir ile ilk lig maçlarını İstanbul'da Best Balıkesir önünde oynadılar ve 22 sayıdan gerei gelerek kazandılar.Takımın skor yükünü Admir Aziz Kan,Troy Marshall Barnies,Onur Sonsırma ve yeni takımı ile sadece 2 maça çıkan Hakan Üsküplü üstleniyor.Takımın yabancılarından Jamal Johnson rol oyuncusu olmaktan öteye gidemiyor.Maç başına 73.9 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Admir Aziz Kan asist krallığında 6.4 ortalamayla lig 2.si durumunda.

İstanbulspor,rakibi düşüşe geçmişken şanslı bir şekilde bu maça çıkıyor.Di Juan Harris'i iyi savunmaları ve uzun rotasyonundan verim almaları halinde bu maçı kazanabilirler.Handikap avantajıyla İstanbulspor tarafındayım.

MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:3/10


842 Darüşşafaka - Genç Telekom

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS DARÜŞŞAFAKA LEHİNE


Geçen hafta içinde Orman mağlubiyeti alarak ligde ki namağlubiyetine son veren Genç Telekom İstanbul'da Daçka önüne çıkıyor.

Darüşşafaka ligde özellikle kendi sahasında oynadığı maçları kazanarak ayakta kalan bir takım.Genç kadronun içine son 5 maçtır giren Jawan Carter 20,4 ayı ortalaması yakaladı.Fakat o da Uşak'kı Harris gibi ligde ki ilk maçlarından sonra düşüşe geçti.Takı kendi sahasında oynadığı 7 maçın sadece 1 adetini kaybetti.Kaybedilen o maçı yabancısız oynadılar ve aynı karşılaşma tamamen genç kadronun ilk maçıydı.Takımın skor sorumluluğunu Carter dışında Muhammet Baygül ve Can Korkmaz almaya çalışıyor.Erdinç Balto ligin blok krallığında 1.0 ortalama ile 9. durumda.

Genç Telekom ligin sürpriz lideri.Geçen haftaya kadar namağluptular.En önemli özellikleri maçın her an içinde olmaları.Nenad Delic'i iyi kullanıyorlar.Maç başına 81.4 sayı ortalamaları var.Mustafa Baki Görür,Şahin Ekmen ve Hazer Avci Delic dışında ki skor güçleri.Orman maçında mağlup olurlarken ribaundlarda ezildiler ve top paylaşımını yapamadılar.Delic ligin sayı krallığında 20,8 ortalama ile 2.,ribaund krallığında da 7,6 ortalama ile 8.,blok krallığında ise1.1 ortalama ile 6. durumda.Asist krallığının lideri olan Rahim Rızvanoğlu 6.4,9.su olan Can Uğur Öğüt ise 5.1 ortalamaya sahip.Rahim Rızvanoğlu top çalma krallığında da 1,8 ortalama ile 7. sırada.

Ligde 7 deplasmana çıkan Genç Telekom son deplasmanını kaybetti.Ondan önceki 4 deplasmanında kazanırken ise 2 ve daha altında farklar ile kazandı.Darüşşafaka'da bu karşılaşma da Delic'i savunacak Kerem Öztoprak dışında bir oyuncu yok gibi.Kerem'de belli bir yaşa geldi ve onun da direnci çok uzun süremez.Darüşşafaka ilk devrede direnir tercihim olacak.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More