Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Aralık 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminlerim



704 Mersin Bşb - Banvit

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra son 7 maçınıda kazanan Banvit Mersin deplasmanına çıkıyor.

Mersin BŞB. ligin istikrar sorunu yaşayan ekiplerinden biri.Şu ana kadar sadece 4 maç kazandılar.Ve deplasmanlarda daha rahat kazanıyorlar.Takımın skor yükünü Vince Grier ve Anthony Grundy çekiyor.İç saha maçlarında 80.4 sayı olan maç başı ortalaması deplasmanlarda 76.16 sayı.Tempoyu yükselttikleri zaman rakibin sayılarına engel olamıyorlar.Bunda avrupa basketbolunu öğrenme aşamasını halen geçemeyen James Mays büyük rol oynuyor.Mays %44.6 gibi kötü bir saha içi yüzdesine sahip.Mc Camey'in gidişinden sonra oyun kurucu rotasyonları daraldı.

Banvit tam anlamıyla istim üzerinde.Barış Ermiş mükemmel bir form yakaladı ve takımı mükemmel yönetiyor.Onun önderliğinde takımın şutörleri de rahatladı.Son maçlarda artan bir yüzde ile şut sokuyorlar.Son 4 maçta ki 2 sayı yüzdeleri %60'ın altına düşmedi.Barış Ermiş,Lance Williams,Charles Davis ve Kenan Bajramovic skor sorumluluğunu ele alan oyuncular.Yine ligde ki son 4 maçta yedikleri sayı ortalaması 64.5 sayı.

İki ekip arasında gerek kadro rotasyonu,gerekse form durumu olarak fark mevcut.Ve bu fark Banvit'in lehine.Handikap aşmalarını bekliyorum.Baremin aşılacağını düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ÜST GÜVEN:6/10


707 Erdemir - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI
 



Son maçını kazanan iki ekip Karadeniz Ereğli'de karşılaşıyor.

Erdemir geçen hafta sonu kritik bir Aliağa galibiyeti kazandı ve kendini play-offa sokmak için bir avantaj kazandı.Takımın skor sorumluluğunu Gerrod Henderson ve Soner Şentürk üstleniyor.Maç başına 72.8 sayı ortalaması ile oynuyorlar.Rakiplerini de kendi sahalarında ortalama 73 sayıda tutuyorlar.İyi savunmalarında önemli pota altı gücü Wesson'ın rolü büyük.

Olin Ali Burgul'un göreve gelişi ile kimlik değiştirdi.Takımın son maçlarda pozisyon sayısı arttı.Ali Burgul takımın gelişiminden memnun olduğunu geçenlerde dile getirdi.Takımın skor yükünü Chris Wriht,Vladmir Stimac ve Filip Videnov çekiyor.

Erdemir,Olin gibi tempoyu yükselten ekipler karşısında yüksek tempoya aynı şekilde cevap verebiliyor.Evsahibi sahasında ki bu maçı kazanmaya yakın taraf.Öncelikli tercihim üst.Sonra ise Erdemir diyorum.

TS:149.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


708 Beşiktaş - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS BEŞİKTAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Beko basketbol liginde yılın son derbisi Akatlar'da oynanacak.

Beşiktaş Milangaz son haftalarda ilginç sonuçlar alan bir takım.Takımın son maçlarda skor problemi çekmesi üzerine Carlos Arroyo ile anlaştılar.Maç başına 95 olan sayı ortalamaları Deron Williams'ın NBA'e geri dönüşünden sonra 74 sayıya düştü.Bu maça Marcelus Kemp'ten yoksun çıkacaklar.Gözünden ameliyat olan Pops Mensah-Bonsu'da özel bir gözlük ile maça çıkmak zorunda.Skor sorumluluğunu Hawkins,Erceg ve Bonsu üstlenmiş durumda.Genelde gözüken forvet problemleri nedeniyle yabancı basından Nachbar'ı istedikleri iddiası geldi. 

Anadolu Efes ligde sadece bir mağlubiyete sahip.Takımın skor sorumluluğunu Vujacic,Savanovic ikilisi üstleniyor.Takım kadrosu üst düzey oyuncular ile dolu.Rotasyona sakatlığını atlatan Kinsey'i de dahil ettiler.Deplasmanlarda 85.33 sayı olan ortalamaları genelde 87.30 sayı.Maç başına 10.0 gibi çok güzel bir top çalma oranı yakaladılar.

Anadolu Efes bu karşılaşma öncesinde özellikle pota altı silahları ile çok farklı gözüküyor.Anadolu Efes'in uzun rotasyonu (Barac,Batista,Savanovic, Ermal) Beşiktaş'ın uzun rotasyonuna( Dudley,Erceg,Bonsu Adem)karşı çok daha kalifiye.Ayrıca Anadolu Efes savunma da Kinsey,Doğuş ve Sinan gibi önemli bir güce sahip.Beşiktaş'ın Arroyo'yu ilk maçtan devreye sokması çok zor.Bu sebeple ilk tercihim MS:2.Daha sonra ise alt öneriyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10



709 Antalya Bşb - Trabzonspor (2) (1.70) (6/10)

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Hafta içinde antrenör değişikliği yaşayan Trabzonspor Antalya Bşb deplasmanına çıkıyor.

Antalya Bşb. son haftalarda toparlanma sürecine giren bir ekip.Sakota'nın görev başına gelişinden sonra skor olarak olmasa bile oyun olarak düzelme yoluna girdiler.Takımın skor yükünü ABD'de Bay 105 sayı lakabı takılan Corey Fisher ve Stevan Jelovac ikilisi üstleniyor.Hafta içinde Rasim Başak ve DeAngelo Casto şansız sakatlıklar ile takımın antreman temposunu düşürdü.

Trabzonspor hafta içinde antrenör değişikliği yaşadı.Halil Üner'i takımın başına getirdiler.Takımın skor yükünü Russel Robinson,Jonathan Gibson ve Elton Brown çekiyor.Yerli rotasyonlarından katkı alamıyorlar.

Halil Üner zor bir görev üstendi.Fakat bu durumlarda ki takımlarda çok önemli tecrübeler yaşamış olmasının getirdiği deneyim ile görev yapacak.Bu karşılaşmada da takımını iyi analiz ederek rakibi zorlamasını bekliyorum.Barem aşılmaz.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ALT GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More