Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Aralık 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Tahminlerim





761 Fenerbahçe - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Avrupa kupaları defterini galibiyet ile kapatan Edirne Olin İstanbul deplasmanında Fenerbahçe Ülker'e konuk oluyor.

Fenerbahçe Ülker ligde 79.0 sayı ortalamasıyl oynayan bir ekip.Takımın ligdeki skor gücünü Roko Ukic,Oğuz Savaş ve Emir Preldzic çekiyor.Bu karşılaşmada takımın kaptanı olan Ömer Onan Cantu maçı düşünülerek riske edilmeyecek,yani parkeye çıkarılmayacak .Gist 1.0 blok ortalaması ile ligin bu istatistiğinde 5. durumda.

Edirne Olin antrenör değişikiğiyle beraber oynadığı 3 resmi maçta ortalama 88.66 sayı attı ve 87.33 sayı yedi.Ali Burgul eski antrenörlerinin tam zıttı bir basketbol oynatıyor.Tempolu oyuna adapte olan yeni transferleri Videnov dışında skor yükünü Stimac ve Christopher Wright çekiyor.

Fenerbahçe Ülker'de akıllar İtalya'da oynanacak Euroleague son maçında olacak.Ömer'in de sakatlığı nedeniyle savunma güçleri düşecek.Olin'in de son maçlarda temposu yüksek.Önce üst,sonraysa handikap avantajı yanındayım.

TS:153.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


762 Mersin Bşb - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Ligin istikrarsız ekiplerinden Mersin BŞB sahasında Aliağa Petkim'i ağırlayacak.

Mersin BŞB. ligde 78.0 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Galibiyetlerini genelde deplasmanlarda kazanıyorlar.Takımın skor gücünü Vince Grier,Anthony Grundy ikilisi oluşturuyor.Evlerinde tempolu basketbolu tercih ediyorlar.

Aliağa Petkim ligin iyi basketbol oynayan ekiplerinden biri.Takımın skor yükünü Kevin Pinkney,Ryan Toolson,Ümt Sonkol,Ersin Görkem çekiyor.Takımın ligdeki sayı ortalaması 75,3 sayı.İyi savunma yapmaya çalışıyorlar.

Mersin'de Mc Camey'in yerine oyuncu alınmadı.Aliağa'da ise sakatlığını atlatan Toolson oynayacak.Mersinde bu sezon oynanan 4 maçın 3 adetinde 160 sayı barajı aşıldı.Önce üst diyorum.Taraf bahsinde ise handikap avantajıyla Aliağa tarafındayım.

TS:154.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:6/10



768 Trabzonspor - Tofaş

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS TRABZON LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Ligde toparlanmak isteyen Trabzonspor Tofaş'ı konuk edecek.

Trabzonspor ligin kötü hücum edip,kötü savunma yapan ekiplerinden biri.Takımın maç başına 68.8 sayısı var.Elton Brown,Jonathan Gibson takımın skor gücünü oluşturuyor.2008'in Euroleague
sayı kralı Salyers tanınmayacak halde.Takım antrenörü Tolga Öngören kaliteli bir yerli arıyor.

Tofaş ligde Anadolu Efes'i mağlup eden bir ekip.Takımın maç başına 76.1 sayısı var.Takımın skor opsiyonunu üstlenen isimler ise Austin Nichols,Tomislav Ruzic,Bradley Buckman üçlüsü.Takımın
çıktığı 5 deplasmanda sadece 1 galibiyeti var.

İki takımında skor güçleri yüksek değil.Daha kuvvetli bir ekip olan Tofaş'ın handikapı aşmasını bekliyorum.Barem aşılmaz.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ALT GÜVEN:6/10



775 Türk Telekom - Banvit

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Ligde toparlanma sürecine girip,Eurocup'ta da grup 2.liğine yükselen Banvit Ankara deplasmanında Türk Telekom önüne çıkıyor.

Türk Telekom ligin tempoyu seven ekiplerinden biri.Takımın maç başına 87.1 sayısı var.NBA' geri dönen Mehmet Okur ve sakatlığı süren Darius Washington dışında sayı yükünü çeken oyuncular ise Michael Wright,Simas Jasaitis ve ilk maçında 23 sayı atan Capin oldu.

Banvit ise son 4 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.Takım ligde 81.0 sayı ortalamasına sahip.Takımın skor yükünü Lance Williams,Barış Ermiş,Charles Davis,Kenan Bajramovic çekiyor.Serkan Erdoğan'ın yokluğunda Barış Ermiş takımı iyice sahiplendi ve şu anda ligin en iyi oyun kurucusu olarak gösteriliyor.

Banvit çıkışta,Türk Telekom ise düşüş dönemini atlatmaya çalışıyor.Yüksek skorun çıkmasını beklediğim maçın taraf bahsinde ise Banvit'i tercih ediyorum.


MS:2 GÜVEN:6/10
TS:160.5 ÜST GÜVEN:6/10



779 Karşiyaka - Erdemir

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Eurochallenge'de bir üst tura çıkan Karşıyaka sahasında Erdemir'i ağırlıyor. 

Karşıyaka ligin iyi hücum eden ve skor anlamında problem yaşamayan ekiplerinden.Takımın ligde ki maç başına sayı ortalaması 81,9 sayı.Takımın skor yükünü Mire Chatman,Goran Ikonic,Jovo Stanojevic çekiyor.NBA tarafından takip edilen Birkan Batuk ve Galatasaray'dan kiralık gelen İlkan Karaman takımın başarısında pay sahibi.

Erdemir ligin vasat üstü ekiplerinden biri.Takımın maç başına 72.9 sayısı var.Ekibin skor gücünü oluşturan isimler ise Gerrod Henderson ve Soner Şentürk.Çıktıkları 4 deplasmanda sadece 2 galibiyetleri var.

Karşıyaka sahasında seyircisinin de baskısıyla çok iyi oynuyor ve yüksek skorlara ulaşıyor.Erdemir ise deplasmanlarda istikrarsız ve ligde son maçlarda düşüşe geçti.Karşıyaka ve üst tercihlerim olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:6/10


786 Beşiktaş - Galatasaray

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS BJK LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Sinan Erdem'de derbi heyecanı bugün yaşanacak ve ligin kaliteli ekibi Galatasaray Medical Park Beşiktaş'a konuk olacak.

Beşiktaş Milangaz Deron Williams'ın NBA'e geri dönüşüyle skor anlamında problem yaşamaya başladı.Takımın skor opsiyonunu Marcelus Kemp,Zoran Erceg,David Hawkins,Erwin Dudley ve yeni transfer Pops Mensah Bonsu üstleniyor.Oyun kurucu anlamında yaşadıkları probelm nedeniyle asist üzerinden sayı bulmakta zorlanmaya başladılar.

Galatasaray Medical Park ligin iyi savunma yapan ekiplerinden biri.Ligimizde maç başına 83.6 sayı ortalamasına sahipler.Takımın skor yükü dengeli dağılsa da ön plana Preston Shumpert,Jaka Lakovic,Josh Shipp üçlüsü çıkıyor.Euroleague'de TOP16'i garantilemenin de moraliyle bu derbiye çıkacaklar.

Derbilerde favori olmaz.Fakat bu maçta sistemi oturmuş Galatasaray ile,sistemde uygun oyun kurucu arayışı devam eden Beşiktaş karşılaşacak.Bu durumda Galatasaray Medical Park bir adım önde.Önce Galatasaray sonraysa üst tercihlerim olacak.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More