Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Aralık 2011 Pazartesi

Türkiye Kupası Yer ve Tarihleri Belli Oldu



Şubat ve Mart aylarından gerçekleştirilecek olan Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupaları'nın yerleri ve tarihleri belirlendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Spor Toto’nun sponsorluğunda gerçekleştirilenSpor Toto Türkiye Kupaları’nın tarihleri ve yerleri belirlendi. Erkekler ve kadınlarda 8'er takımın şampiyonluk için mücadele edeceği turnuvalara Konya ve Antakya ev sahipliği yapacak.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Konya’da
Bu yıl, 6-8 Ekim tarihleri arasında Erzurum ve Samsun, 9-11 Ekim tarihleri arasında da Eskişehir ve İzmir’de oynanan Spor Toto Türkiye Kupası eleme grubu maçları sonunda A Grubu’ndan Beşiktaş Milangaz ve Banvit, B Grubu’ndan Fenerbahçe Ülker ve Tofaş, C Grubu’ndan Aliağa Petkim ve Anadolu Efes ve D Grubu’ndan da Galatasaray Medical Park ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, erkekler Spor Toto Türkiye Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanmışlardı. Spor Toto Türkiye Kupası’nın final grubu maçları ise 15-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Konya’da oynanacak ve şampiyon belli olacak. Geçtiğimiz sene Kayseri’de oynanan final grubu sonunda Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72 yenen Fenerbahçe Ülker, kupayı müzesine götürmüştü. Konya’daki maçlara Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ev sahipliği yapacak. 



Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 7-11 Mart Tarihlerinde
Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen ve Galatasaray Medical Park’ın şampiyonluğu ile sona eren kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası’na bu yıl Antakya ev sahipliği yapacak. Antakya Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuva 7-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ilk devreyi, ilk 8 içinde bitiren takımların katılacağı Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda yer alacak olan takımlar, 31 Aralık Cumartesi günü TKBL’de oynanacak 11. hafta maçları sonunda tam olarak belirlenecek.

Spor Toto Türkiye Kupaları’nda kura çekimlerinin gerçekleştirileceği, maç programlarının belirleneceği ve kupalar ile ilgili detaylı bilgilerin verileceği basın toplantıları, maçların başlamasına bir hafta kala düzenlenecek. Basın toplantılarının tarihleri ile ilgili bilgiler, ilerleyen günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü tarafından açıklanacak.

Öte yandan Spor Toto Türkiye Kupaları Sports TV’den canlı olarak yayınlanacak.

KAYNAK:TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More