Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Aralık 2011 Pazar

Türkiye Ligleri İddaa Tahminlerim





810 Antalya Bşb - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:157.5 SAYI


Geçen hafta Hacettepe'yi Ankara'da yenerek ilk galibiyetini alan Antalya BŞB kendi sahasında ligin kalbur üstü kadrosu Anadolu Efes'i ağırlayacak.

Antalya BŞB. geçen hafta ilk galibiyetini alarak son sıradan kurtuldu.Takımın maç başına 75.1 sayısı var.Fakat savunma da kötüler ve 84.1 sayı ile ligin maç başına en çok sayı yiyen 2. ekibi konumundalar.Sakota'nın gelişinden sonra savunmada biraz toparlandılar ve bu sayıyı 80.0'a çektiler.Fakat hala takımın çok iyi savunma yaptığı söylenemez.Takımın skor yükünü Corey Fisher,Melih Mahmutoğlu,Stevan Jelovac üçlüsü çekiyor.

Anadolu Efes İsrail'den çok farklı bir mağlubiyet ile döndü.Oyu kurucu mevksinde problem yaşayan bir ekibe karşı sadece 8 dakika direnebildiler.Takımın maç döngüsü içinde sakatlarıda çoğalmaya başladı.Ersan'ın NBA'e geri dönüşünden sonra 4 numarada problem yaşamaya başladılar.Bu duruma Batista'nın da sakatlığı eklenince uzun rotasyonları sıkıntıya girdi.

Karşılaşma Antalya için daha önemli.Maccabi gibi maçı düşük tempoya sürüklemek isteyebilirler.Fakat Anadolu Efes Antalya'dan çok daha iyi bir oyuncu kadrosuna sahip.Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 2. devrede maçı kopartırlar diye tahmin ediyor ve ms:2 diyorum.Sistem kuponları için de iy-ms:1/2 öneriyorum.Barem aşılır.

MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:3/10
TS:157.5 SAYI ÜST GÜVEN:5.5/10



811 Bandirma Kirmizi - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Ligde galibiyeti olmayan tek takım olan Bandırma Kırmızı sahasında Hacettepe Üniversitesi'ni ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligin son sırasında.Galibiyeti olmayan takımın maç başına sayı ortalaması 65.9.Takımın skor anlamında ki opsiyonunu Jerome Mc Ghee,Ahmet Fatih Cantitiz,İbrahim Yıldırım,Şafak Edge ve takıma sonradan katılan Paul Miller sağlıyor.Ekibin maç başına yediği sayı ortalaması 87.66.Özellikle deplasmanlarda çok etkisizler.Kişisel anlamda iyi savunmacıları var ama çok sayı yiyorlar.Özellikle kendi sahalarında ki maçların ilk devrelerinde mücadeleleri çok daha sert oluyor.

Hacettepe Üniversitesi ligin vasat altı ekiplerinden biri.Önemli 3 galibiyetlerini son haftalarda üstüste aldılar.Trabzon deplasmanında,Antalya ve Tofaş önünde kazanmayı bildiler.Takımın skor opsiyonunu Sherron Collins,Ricardo Marsh,Mathew Bryan-Amaning,Melvin Sanders sağlıyor.Kazandıkları deplasmanda dahil bütün deplasmanlarda zorlandılar.

Hacettepe rakibinden daha iyi bir kadroya sahip.Mc Ghee ve Bryan-Amaning arasında ki mücadele izlenmeye değer olacak gibi gözüküyor.Ben ilk devrede farkın çok olmayacağını ve Bandırma Kırmızı'nın soyunma odasına seyirci baskısını da arkasına alarak önde bile girebileceğini düşünüyorum.Barem aşılmaz düşüncesindeyim.Karşılaşma Bandırma Kırmızı için önemli ve maçı kazanan ekip olabilirler.


İY:1 GÜVEN:6/10
TS:149.5 ALT GÜVEN:5.5/10



812 İstanbulspor - M. M Piyango

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS İSTANBULSPOR LEHİNE


Ahmet Kandemir'in takımın başına gelmesiyle üst üste 2 galibiyet alan İstanbulspor sahasında ligin tecrübeli oyuncularından oluşan ekibi Maliye Milli Piyango'yu ağırlıyor.

Garanti Koza İstanbulspor ligin önemli oyuncularını kadrosunda bulunduruyor.Takımın maç başına 74.3 sayısı var.Son maçlarda hücumları daha düzeldi ve Onur Sonsırma önderliğinde 80 sayıya yaklaşmaya başladılar.Troy Marshall Barnies ligin önemli forvetlerinden biri ve dış şut tehdidi mevcut.Admir Aziz Kan maç başına 6.4 asist ile takımı güzel yönetiyor.Admir Aziz Kan,Onur Sonsırma,Troy Marshall Barnies takımın önemli skor opsiyonları.geniş sayılabilecek kaliteli bir oyuncu rotasyonları mevcut.Son olarak kadroya Antalya BŞB'den Caner Öner'i kattılar.

Maliye Milli Piyango ligin önemli yabancılarından Arthur Johnson'u kadrosunda bulunduruyor.Maç başına 84.8 sayıyla oynuyorlar.TB2L'nin en deneyimli oyuncularından olan Fırat Aydemir,Arthur Johnson ve Ümit Türkoğlu takımın skor opsiyonunu oluşturuyor.

Maliye Milli Piyango deplasmanlarda daha zayıf.Takım kazandığı deplasmanlarda çok önemli farklara ulaşamadı.İstanbulspor'da toparlanma sürecinde kadroya Caner Öner gibi bir şutör ekledi.Maliye Milli Piyango kazansa da 5 sayılık farka ulaşamaz düşüncesindeyim.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:3/10



813 Tire Bld - Ted Kolejliler

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS TİRE BLD. LEHİNE


TB2Lnin en deneyimli kadrolarından biri olan Ted Koleje İzmir'de Tire deplasmanına çıkıyor.

Tire Belediyesi lige geç girmenin de verdiği dezavantaj ile lige kötü girdi.Takımın son haftalarda özellikle sahasında direnç gösterdiğini görüyoruz.Takımın skor opsiyonunu Cemal Bayraktar,Tyrus Boswell,Justin Carter üçlüsü üstleniyor.Sahalarında 3 galibiyetleri var.Maç başına sadece 70.5 sayı atabiliyorlar.

Ted Ankara Kolejliler ligin deneyimli oyuncularını kadrosunda bulunduruyor.Olumuyiwa Famutimi,Nezih Özbakir,Cihan Amasyalı,Hakan Yapar takımın skor opsiyonunu oluşturuyor.Berent Kavaklıoğlu ligin önemli oyun kurucularından biri ve 6.3 asist ortalamasıyla oynuyor.Deplasmanlarda daha kontrollü oynuyorlar.Maç başına 77.66 olan sayı ortalamaları deplasmanda 76.16ya düşüyor.

Ted Kolej rakibinden çok daha iyi bir kadro derinliğine sahip.Tire Belediye son haftalarda çıkışa geçse de son maçlarında direnç gösteremedi.Ted Kolej handikabı aşar düşüncesindeyim.


MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More