Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Şubat 2012 Pazar

Aliağa Petkim 87-72 Trabzonspor(Trabzon İzmir'te Takıldı)




Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Aliağa Petkim, evinde Trabzonspor ile karşılaştı.
Karşılıklı basketler ile başlayan mücadelenin ilk 3,5 dakikasını Aliağa Petkim, 8-2 önde geçti. Oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkı çift hanelere taşıdı:17-6. Trabzonspor'un farkı eritmesine izin vermeyen Aliağa Petkim, ilk çeyreği de 21-13 önde kapattı.
2. çeyreğe hızlı başlayan Aliağa Petkim, arayı açmaya devam etti. Toolson ve Qvale'ın sayılarıyla etkili olan ev sahibi ekip, ikinci çeyreğin bitimine 5 dakika kala skoru 35-15'e getirerek farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Skor üretmekte zorlanan Trabzonspor'un savunmasını kolay aşan ev sahibi takım ilk yarıyı 42-22'lik skorla önde kapattı.
Karşılaşmanın 3. çeyreğine Trabzonspor hızlı başladı. Brown'ın üst üste kaydettiği basketlerle farkı 15 sayıya kadar indiren konuk ekip, Toolson ve Qvule'ın sayılarına engel olamadı ve Aliağa Petkim, farkı yeniden 20 sayının üzerine taşıdı:56-32. Çeyreğin son 5 dakikalık bölümünde rakibine kolay sayı şansı vermeyen ev sahibi takım, son çeyreğe de 23 sayılık avantajla başladı.
Son çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Oyunun kontrolünü elinde tutan Aliağa Petkim, Trabzonspor'un arayı kapatmasına izin vermedi. Son 4 dakikaya 78-52 önde giren ev sahibi takım, Gibson ve Brown'dan üst üste sayılar yemesine rağmen, ipleri elinde tutarak salondan 87-72'lik skorla galip ayrıldı.
Aliağa Petkim'de Toolson, 22 sayı 3 ribaund, Qvale 18 sayı 7 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Konuk ekipte Brown'un 34 sayı 18 ribauntu ile Robinson'un 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More