Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Şubat 2012 Cumartesi

Bandırma Kırmızı Fenerbahçe Ülker'i Yendi(Perşembenin Gelişi,Çarşambadan Belliydi!)





Beko Basketbol Ligi’nin 18. Hafta mücadelesinde Bandırma Kırmızı, evinde, Fenerbahçe Ülker’i konuk etti. Güçlü rakibi karşısında oyundan hiç kopmayan, oyun disiplinden uzaklaşmayan Bandırma Kırmızı, özellikle son dakikası büyük bir heyecana sahne olan mücadeleden 77-71 üstün ayrılarak ligdeki ikinci galibiyetine ulaştı.


Maça her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve ilk 4 dakika 6-7Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde geçildi. Her iki takım da zaman zaman skor üretmekte zorlanırken, periyodun son 4 dakikasına da11-11 eşitlikle geçildi. Her iki takımın karşılıklı basketleri ile devam eden periyotta skor avantajı her hücumda el değiştirirken, periyodun son dakikasına Bandırma Kırmızı 18-17 önde girdi. Son dakika içinde de skor avantajını koruyan ev sahibi ekip, ilk 10 dakikayı 20-19 önde tamamladı. İkinci periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, James Gist ve Emir Preldzic ile 5-0’lık bir seri yakalayarak skoru 20-24’e getirdi. Fatih Cantitiz’in üçlüğü ile rakibine cevap veren Bandırma Kırmızı, Paul Miller ve Cenk Şekeroğlu ile de devrenin son 7 dakikasına girilirken skoru 27-26 yaparak bir kez daha öne geçti. Rakibinin sayılarına cevap vermekte gecikmeyen konuk ekip, James Gist’in üçlüğ ve Kaya Peker’in sayısı ile bir kez daha 27-31 öne geçerken, devrenin son 3 dakikasına da 31-35 önde girdi. Maçtaki başa baş mücadele devrenin son dakikalarında da devam etti ve ilk devre 39-43Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye James Gist’in üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker’e, Bandırma Kırmızı da Paul Miller ve Gary Mc Ghee’nin sayıları ile cevap verdi. Gary Mc Ghee’nin serbest atış sayısı ile farkı 2 sayıya indiren rakibine Oğuz Savaş ile cevap veren Sarı Lacivertli ekip, İbrahim Yıldırım’ın sayısına engel olamayınca ev sahibi ekip skoru 46-48’e getirdi. Güçlü rakibi karşısında oyundan kopmayan ve periyodun bitimine 5 dakika kala50-50’lik eşitliği yakalayan Bandırma Kırmızı, bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdürerek özellikle Paul Andrew’in skorer oyunu ile öne geçmeyi de başardı. Periyot sonunda dek skor üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, maçın son 10 dakikasına da 59-55 önde girmeyi başardı. Son periyoda Şafak Edge’nin sayıları ile başlayan Bandırma Kırmızı skoru 63-55’e taşıyarak farkı 8 sayıya çıkartırken, Fenerbahçe Ülker de rakibineRoko Ukic’in üçlüğü ve Bojan Bogdanovic’in sayısı ile cevap verdi. Maçon son 6.5 dakikasına 65-60 Bandırma Kırmızı üstünlüğünde girilirken, James Gist ile üç sayılık bir basketten yararlanan Fenerbahçe Ülker bitime 6 dakika kala skoru 65-63 yaptı. Rakibi karşısında skor üstünlüğünü koruyan ve Fenerbahçe Ülker’in sayılarına karşılık vermekte zorlanmayan Bandırma Kırmızı, karşılaşmanın son 1:17 dakikasına da 74-70 önde girdi. Karşılaşmanın son dakikası büyük bir heyecana sahne olurken, Fenerbahçe Ülker’in üst üste yaptığı hataları sayı ile cezalandıran Bandırma Kırmızı mücadeleden 77-71 galip ayrılarak ligdeki ikinci galibiyetine ulaştı.



Bandırma Kırmızı: 77 - Fenerbahçe Ülker : 71
Salon : Banvit Kara Ali Acar

Hakemler: Zafer Yılmaz , Yener Yılmaz , Aydın Karaçam
Bandırma Kırmızı: Şafak 11, İbrahim 19, Tufan , Miller 19, Mc Ghee 9, Cenk 2, Fatih 11, Yiğitcan 6, Hasan , Anıl .
Fenerbahçe Ülker: Ukic 5, Vidmar 2, Kaya 10, Hakan Demirel , Bogdanovic 11, Jerrells Jr 5, Mirsad , Engin 2, Gist Lii 17, Oğuz 10, Emir 9
1. periyot: 20-19
Devre: 43-39 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. periyot: 59-55
Beş faulle çıkan: 30.40 Kaya Peker (Fenerbahçe Ülker)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More