Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Şubat 2012 Pazar

Fenerbahçe Ülker 86-82 Beşiktaş Milangaz(Yorgun Fener Zor Kazandı!!!)


Beko Basketbol Ligi’nin 19.haftasının derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, sahasında Beşiktaş Milangaz’ı 86-82 yendi.
Roko Ukic ve Barış Hersek’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 4.dakikayı Beşiktaş Milangaz 4-9 önde geçti. Bogdanovic’in basketleriyle skor üreten Fenerbahçe Ülker, reklam molasının ardından da Emir Preldzic’in üç sayı isabetiyle durumu 12-11’e getirdi. Kaya Peker ve David Hawkins’in diskalifiye edilmesinin ardından Bogdanovic ve Preldzic ile skor üreten Sarı Lacivertliler, ilk periyotu da 27-17 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, Fenerbahçe Ülker 14.dakikada farkı 14 sayıya çıkarttı (36-22). Ancak bu dakikadan sonra toparlanan Beşiktaş Milangaz, aradaki skor farkını eritti. Sarı Lacivertliler, devre sonunda soyunma odasına 48-40 önde giren taraf oldu.
Üçüncü periyota iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Carlos Arroyo’nun hücumları organize ettiği dakikalarda boyalı alanda da Pops Mensah Bonsu’yu etkili kullanarak farkı 24.dakikada 3 sayıya indirdi (55-52). Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından ilk hücumu değerlendiremezken, Morrison’ın etkili oyunuyla konuk ekip 55-57 öne geçti. Temponun yükseldiği bölümlerde Siyah Beyazlılar Morrison, ev sahibi ekip de Ukic ile etkili oldu. Roko Ukic’in son hücumu değerlendirememesi sonrasında periyotu 66-67 Beşiktaş Milangaz önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda Mirsad Türkcan ve Bojan Bogdanovic ikilisiyle sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, durumu da 71-67’ye getirdi. Alan savunmasına dönen Siyah Beyazlılar boyalı alanda da Bonsu ile etkili oldu. Engin Atsür’ün üç sayılık basketiyle son 1.5 dakikaya 81-80 önde giren Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic’in de turnikesiyle farkı üç sayıya çıkarttı (83-80). Bitime 18 saniye kala Ersin Dağlı iki serbest atışı değerlendiremezken, Sarı Lacivertliler, mücadeleden de 86-82 galibiyetle ayrıldı.
FENERBAHÇE ÜLKER: 86 - BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: 82
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Engin Kennerman, Serkan Emlek, Halil Baldemir
Fenerbahçe Ülker: Ukic 18, Bogdanovic 14, Vidmar 6, Preldzic 23, Kaya 1, Gist 2, Oğuz 8, Engin 9, Hakan, Mirsad 5
Beşiktaş Milangaz: Arroyo 17, Hawkins, Serhat 9, Barış 2, Bonsu 18, Ersin 15, Morrison 15, Erceg 6, Mehmet
1. Periyot: 27-17
Devre: 48-40
3. Periyot: 66-67
Diskalifiye: 06.54 Kaya Peker (Fenerbahçe Ülker), Hawkins (Beşiktaş Milangaz), 07.28 Ergin Ataman (Beşiktaş Milangaz)
5 faulle çıkan: 39.43 Bogdanovic (Fenerbahçe Ülker)

MAÇ GERGİN BAŞLADI
Derbi karşılaşması, iki takımdan birer oyuncu ve Beşiktaş antrenörü Ergin Ataman'ın diskalifiye edilmesiyle gergin başladı.
Karşılaşmanın ilk periyodu oynanırken sahada kavga eden Fenerbahçe Ülkerli Kaya Peker ve Beşiktaş Milangazlı Hawkins, maçın hakemi Engin Kennerman tarafından diskalifiye edildi.
İki oyuncu arasında saha içinde yaşanan tartışmayı takım arkadaşları araya girerek noktalarken, iki takım teknik direktörleri hakeme itirazlarda bulundular.
Hakem önce Kaya Peker'e diskalifiye kararı verirken, Hawkins yedek bencine oturdu. Hakem daha sonra kararla Hawkins'i de diskalifiye edince, Beşiktaş Milangazlı oyuncu da soyunma odasının yolunu tuttu.
Mücadele bu tartışmanın ardından yeniden başlarken, 8. dakikada Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman, tribünlerden kendisine yönelik hakaret içeren tezahüratlar yapılması gerekçesiyle, hakem masasından ısrarla anons yapılmasını istedi. Ataman, istediği anons yapılmayınca, hakemlerle arasında yaşanan gerilim sonucunda diskalifiye edildi.
Ataman da soyunma odasına giderken, Beşiktaş Milangaz'ı yardımcısı Yağızer Uluğ yönetti.

Kaynak:ntvspor.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More