Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

14 Şubat 2012 Salı

Kötünün İyisi Anadolu Efes (Demek ki Suç Jerrels'ın Değilmiş (Vol.1)





Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Finali’nde Anadolu Efes, büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker’i 82-69'luk skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. 

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF MHK Kurulu Üyeleri ile Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas da takip etti. 

Oyuna hızlı başlayan Anadolu Efes, Esteban Batista ve Dusko Savanovic’in sayılarıyla ilk üç dakikada skoru 6-0’a getirdi. İlk sayılarını Roko Ukic ile bulan rakibi karşısında ikili oyunları iyi kullanan Lacivert Beyazlılar, 5.dakikada 9 sayılık farkı yakaladı (14-5). Mola alan Fenerbahçe Ülker, aranın ardından Kaya Peker ile turnike basket bulurken, hücum ribaundlarında da etkili oldu. Tam saha baskılı savunma yapan Anadolu Efes, dış atışlardaki yüksek isabetiyle de ilk periyotu 24-14 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar’ın sayılarıyla skor üretti. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlanmadığı bölümde Sarı Lacivertliler, Engin Atsür’ün üçer sayılık basketleriyle 12-4’lük bir seri yakaladı ve farkı da 2 sayıya indirdi (28-26). Mola alan Anadolu Efes, Cenk ile hücumu değerlendiremezken, Fenerbahçe Ülker ise skorda dengeyi yakaladı (28-28). Sinan Güler’in üç sayılık basketi ve Kerem Tunçeri’nin asistinde Esteban Batista’nın smacıyla Anadolu Efes, durumu 37-33’e taşıdı. Lacivert Beyazlılar, devre sonunda da soyunma odasına 39-38 üstün giden taraf oldu. 

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında Vidmar ile Batista’nın karşılıklı sayıları sonrasında 23.dakikada skora eşitlik geldi (42-42). Boyalı alan savunmasında toparlanan Anadolu Efes,Batista ve Lafayette ikilisiyle yakaladığı 9-0’lık seriyle durumu 51-42’ye getirdi. Savunmada toparlanan ve hücumda da Emir Preldzic’in önderliğinde sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, skorda da bir kez daha eşitliği yakaladı (52-52). Son bölümdeSinan Güler ve Kerem Tunçeri ikilisinin önderliğinde hızlı hücumları iyi değerlendiren Anadolu Efes, periyotu da 61-55önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunun ilk dakikalarında Esteban Batista ile boyalı alanı etkili kullanan Lacivert Beyazlılar, Sinan Güler’in de üçer sayılık basketleriyle farkı 33.dakikada 12 sayıya çıkarttı (70-58). Bu dakikadan sonra aradaki farkı koruyan Anadolu Efes, mücadeleden de82-69 galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. 

Spor Toto Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan maçın yıldızıEsteban Batista seçildi. Batista'ya ödülünü, Anadolu Birlik Holding CEO’su ve İcra Kurulu BaşkanıHamdi Bağcı sundu. 

SALON: Selçuklu Belediyesi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Ersan Ergüler – Alper Özgök

ANADOLU EFES (82): Tarance Kinsey 3 (1 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 3 (3 ribaund- 7 asist), Cenk Akyol 2 (3 ribaund), Esteban Batista 25 (3 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 13 (6 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 19 (2 ribaund- 3 asist), Oliver Lafeyette 13 (2 ribaund- 2 asist), Gökhan Şirin, Stanko Barac 4 (2 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 2 (3 ribaund- 3 asist), Engin Atsür 8 (1 asist), Gasper Vidmar 19 (11 ribaund), Kaya Peker 6 (4 ribaund- 1 asist), James Gist (1 ribaund), Oğuz Savaş 6 (3 ribaund), Hakan Demirel 13, Bojan Bogdonovic 6 (2 ribaund), Emir Preldzic 5 (5 ribaund- 6 asist)

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 15-24
3.PERİYOT: 22-17
4.PERİYOT: 21-14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More