Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Şubat 2012 Cumartesi

Tofaş Analizi


Güzel bir ilk yarının ardından ve gelen mağlubiyetler için yazmak istediğim kısa bir Tofaş analizi..


Kadro ve Yeni Transfer Green
Sezon öncesi başkan Efe Aydan hedefi Avrupa Kupaları olarak açıklamıştı. Bu kadro ile Avrupa Kupası çokta zor değil. Kadromuz diğer lig takımlarına göre genç, kaliteli ve tecrübeli. 93 doğumlu 2.03metre boyunda ve 4 numara pozisyonunda Samet Geyik'i beğeniyorum. Tofaş için genç ve idael bir uzun oyuncu. 95 doğumlu guard Kenan Sipahi'de öyle. Bu Sezon koç Nihat İziç onlara uzun süreler vererek forma şansı tanıyor. Steele'nin sakatlığı Kenan'ın forma şansı bulmasına neden oldu ve o da aldığı süreyi iyi değerlendirdi ancak Kenan'da sakatlandı ve Erdemir karşısında guard kaptan Can ve Austin oldu. Steele'nin mart sonunda parkelere dönecek olması Tofaş'ı transfere yönlendirdi ve Gran Canaria forması giyen guard Taurean Green transfer edildi. Green bugün ilk maçına çıktı ancak Tofaş, bu maç pek verim alamadı Amerikalı oyuncudan. 22 dakika parkede kalan Green, 0/2 (2 sayı), 0/7 (3 Sayı), 1/2(Serbest atış) istatistikleri ile maçı noktaladı. Green kendi oyunundan da memnun değildi. Bunuda son çeyreğin sonlarına doğru kenera gelince oturduğu yere yumruk atarak ve havlusunu yere vurarak göstermiş oldu. Green, mücadeleci ve hırslı bir oyuncuya benziyor. Tofaş forması ile ilk maçı ve üstündeki şansızlığa bağlıyorum verimsizliğini.


İlerleyen Haftalarda Tofaş
2011-2012 sezonunun ilk yarısını harika geçiren Tofaş'ta son 3 haftadır işler yolunda gitmiyor. Üst üste gelen sakatlıklar, çok erken gelen faul problemleri gelen mağlubiyetlerde birkaç neden. Anadolu Efes(Uzatmada), Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Milangaz gibi şampiyonluğa oynayan takımları evinde kazanarak ne kadar iddialı olduğumuzu göstermiştik. Mersin BŞB, Erdemir ve bugün Aliağa Petkim karşısında alınan süpriz mağlubiyetler telafisi olmayan puan kayıpları olabilir. Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülker gibi güçlü rakipleri ile deplasmanda oynayacağız çünkü. Deplasmanda bu tip rakipler karşısında zorlanmak elde değildir.  Üst üste gelen mağlubiyetleri unutup hedeflenme kilitlenme vakti olduğunu düşünüyorum.


Başkan Efe Aydan'ın hedefinde oluruz inşallah. Gelecek haftalarda Efsane Tofaş'ıma başarılar diler, iddialı olduğumuzu tekrar hatırlatmak isterim..


Twitter / s_ornek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More