Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Mart 2012 Cuma

Basketbol'da Gündem

  Uzun bir zaman sonra ilk yazımı yazıyorum. Basketbolda gündemin yoğun, heyecanın bol olduğu bir süreçteyiz.
Öncelikle Euroleague Women Final 8'deki takımlarımız ile ilgili bir şeyler belirtmek istiyorum. İlk maçta Rivas Ecopolis'e 75-68 yenilen Galatasaray, ilk maçta Bretta-Famila'yı 74-58 yenen Fenerbahçe ile karşılaştığı maçtan da 75-67 mağlup ayrıldı. Bu sonuçlarla Final şansı biten Galatasaray, çabuk havlu attı diyebiliriz. Yüzümüzü Euroleague'de bu sezon hep güldüren Fenerbahçe, bugün namağlup ( 16 maçta 16 galibiyet ) apoletiyle çıktığı Rivas Ecopolis Maçı'nda ilk mağlubiyetini aldı ve O da Final'e gitme şansını kaybetti. Buna rağmen Bronz Madalya şansını sürdürüyor Sarı Kanaryalar.
Galatasaray MP Maçı'nda Penny Taylor maçın ortasında
sakatlandı ve bir daha forma giyemedi.

  NOT: Bu arada bu haftasonu Cannes karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nı da kutluyorum. Ayrıca geçen yıl da Vakıfbank bu başarıyı yakalamıştı.


   Euroleauge Erkekler'de ise F-4 Bileti'ni erkenden alan takım Unics Kazan'ı 3-0 ile rahat geçen Barcelona Regal Takımı oldu. Panathinaikos-Maccabi Mücadelesi ise bizi basketbola doyuruyor. Adeta hiç bitmesin istiyoruz.Fakat ne yazık ki bu mücadelenin galbi de yarın belli olacak. Diğer mücadelelerde ise Olympiakos'un Montepaschi Siena karşısında 2-1 üstünlüğünü görüyoruz. Özellikle üçüncü maç Olympiakos Piraeus için çok rahat ve bir o kadar da kolay geçti.CSKA ise Gescrap Bilbao Basket karşısında zorlanmaya başladı. Üçüncü maçı kazanan Bilbao, bu sezon CSKA'yı Euroleague'de yenen Galatasaray MP'den sonraki ikinci takım oldu.

   Beko Basketbol Ligi'nde ise çekişmeli mücadelelere şahit oluyoruz. Kimin 1. olacağı belli bile olmazken Şu an Play Off içerisinde yer alan ya da yer almayan takımların yer değiştirmeleri çok olası. Bu Pazartesi özellikle çok önemli bir karşılaşmaya şahidiz: Beşiktaş Milangaz-Galatasaay MP . Gerçekçi olmak gerekirse Beşiktaş Milangaz'ın kazanacağını düşünmek iyimserlik olur. 3. guardıyla maçlara başlayan ve eksiklere sahip olan Beşiktaş Milangaz'ın Galatasaray MP Deplasmanı'nda çok zorlanacağı aşikar.

   NBA'de ise dün gece çok önemli karşılaşmalar vardı. Özellikle de geçtiğimiz sezonun finali olan Dallas Mavericks-Miami Heat Maçı merakla bekleniyordu. LeBron James'in 19 sayı 9 ribaund 5 asistlik performansı göz doldururken Nowitzki'nin 25 sayısı 106-85'lik mağlubiyeti engelleyemedi. Öte yandan Oklahoma ise Lakers'ı, Westbrook'un 36 sayılık inanılmaz performansıyla geçerken Thunders formunu da koruyor.

  MVP Yarışı'nda pek hareketli saatler yaşanmıyorken, 1. sıradaki Kevin Durant ile 2. sıradaki LeBron James arasında hararetli bir yarış söz konusu. Kobe Bryant ise 3. sıradaki yerine korumakta ve bir sürprize imza atmak peşinde. Arıca Kobe, sayı ortalamasında da ligde ilk sırada bulunuyor. Ribaund sıralamasında Howard 1.'yken, Nash ise asist sıralamasında 1. bulunuyor.

  Transfer Dedikoduları'nda ise Steve Nash ve Jason Terry'nin gelecek yıl Heat'de forma giymek istedikleri belirtiliyor. Bu Yaz serbest kalacak iki isimden Ersan İlyasova ve Kevin Garnett'in ise New Jersey'e yakın olduğu gündemde.
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More