Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Mart 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi 17.3.2012 Tahminlerim





810 Galatasaray - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY,17.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Hafta içinde oynadığı erteleme maçında Banvit'i yenip liderliği ele geçiren Galatasaray Medical Park sahasında Antalya BŞB'yi ağırlıyor.

Galatasaray Medical Park skorda etkin isimlerinden Shipp'i sakatlığı nedeniyle kaybetti hafta içinde.Takımın skor yükünü Shipp dışında Jaka Lakovic,Mert Shumpert çekiyor.Takımın savunma tarafında ise Jamon Lucas Gordon ön planda.Maç başına 82.5 sayı ortalamasına sahipler ve savunma alanında Beko Basketbol Ligi'nin en az sayı yiyen ekibiler(Maç başına 70.0 sayı).

Antalya BŞB düşmeme mücadelesi içinde.Takımın skor yükü yabancıları Scottie Reynolds,Corey Fisher ve Stevan Jelovac'ın sorumluluğunda.Takım maç başına 81.0 ortalama ile oynuyor.Yediği sayı ortalaması ise 86.63
ve ligin en çok sayı yiyen ekibi durumundalar.

Antalya BŞB bu sezon ligin üstünde ki ekipler ile deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kazamadı.Sadece Banvit deplasmanında direnebildiler.Ligin ilk devresinde oynanan maçı Galatasaray Medical Park 12 sayı fark ile 
kazanmıştı.Galatasaray Medical Park bugün o maçın en skorer oyuncusu olan Shipp'i parkeye çıkaramayacak.O maçta rakibe pota altı üstünlüğünü vermişlerdi.Bugün o maçtaki uzun rotasyonundan Savovic farklı olacak.Shipp'in yokluğunda Tutku Açık ve Göksenin Köksal sorumluklarını arttıracak hatta rollerinin dışına çıkacaklar.Caner Topaloğlu'da sorumluluğu artacak oyunculardan biri.Bu rotasyon değişikliğinde Galatasaray Medical Park beklenen farkı yaratamayabilir.Fakat Antalya BŞB'de istikrarlı bir takım değil.Bu nedenle ben taraf bahsini arka plana atarak üst tercihinde bulunacağım.Taraf bahsi için ise Antalya BŞB öneriyorum.

TS:160.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


811 Mersin Bşb - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS MERSİN BŞB. LEHİNE
SAYI BAREMİ:165.5 SAYI


Son haftalarda düşüşe geçen Karşıyaka Mersin BŞB ile deplasmanda karşılaşıyor.

Mersin BŞB ligin istikrarsız ekiplerinden biri.Takımın skor opsiyonunu Alex Scales,Omar Sneed,James Mays ve Anthony Grundy üstleniyor.Takım maç başına 79.0 sayı ortalamasına sahip.Takımın iç saha maçlarında ortalaması 81,2 sayıya çıkıyor.Savunmaları problemli durumda.

Karşıyaka ligin en dengeli ekiplerinden biri.Takımın maç başına sayı ortalaması 82.5 sayı.Takımın skor yükünü Goran Ikonic,Birkan Batuk,Jovo Stanojevic ve Mire Chatman üstleniyor.Hızlı basketbol oynamaya ve sert savunma yapmaya çalışıyorlar.Deplasmanlarda daha skorer bir kimliğe bürünüyor ve daha başarılı oluyorlar.

Mersin ekibi kendi sahasında oynadığı maçlarda devreleri genelde mağlup kapatırken,Karşıyaka ise devreleri tam tersi bir konumda bitirdi.Fakat Sneed önderliğinde ki Mersin her hafta biraz daha derli toplu oynuyor ve korkulu rüya görmemek için bu maçı kazanmak zorundalar.Handikap avantajını da yanlarına almışlarken onları tercih edeceğim.Barem aşılmaz.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:165.5 ALT GÜVEN:5.5/10


812 Hacettepe Üniv. - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Ligden düşmeme mücadelesi içinde ki iki ekip Hacettepe Üniversitesi ile Trabzonspor Ankara'da karşılaşıyor.

Hacettepe Üniversitesi ligde 8 galibiyete sahip ve 11. sırada.Takımın skor opsiyonunu Ricardo Marsh,Mathew Bryan-Amaning,Melvin Sanders üstleniyor.Takım maç başına 71.4 sayı ortalamasına sahip ve ligin en az sayı atan 2. ekibi konumundalar.Kendi sahalarında zaman zaman etkili oynuyor olsalarda deplasmanlarda daha etkililer.

Trabzonspor Halil Üner'in göreve gelişinden bu yana yükselen bir ivme içinde.Takımın skor yükünü Jonathan Gibson,Elton Brown,Russel Robinson üçlüsü üstleniyor.72,1 sayı ortalamasına sahipler.

Hacettepe geçen hafta sonunda Tofaş'ı yenerken rakibe 11 hücum ribaundu vermesine rağmen kazandı.Trabzonspor bu maçı gözönüne alırsa hücum ribaundlarını alacak Elton Brown'ı efektif kullanmaya çalışacaktır.Bu durumda da rotasyonda ki diğer uzunlar Randle,Umut Yenice ve Kalve önem kazanacak.Hacettepe ligin ilk yarısında Trabzonda oynanan maçı 76-78 kazanırken Trabzon kısalarından gelen sayılara engel olamamıştı.Bu sefer o kısalar daha etkin ve Russell Robinson'da takıma alışmış durumda.Trabzonspor deplasmanlarda yüksek skorlu maçlara imza atıyor.Önceliğim handikap avantajıyla Trabzonspor.Daha sonra ise üst önereceğim. 

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More