Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Mart 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi 18.3.2012 Tahminlerim





846 Anadolu Efes - Tofaş

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI


Zouros'un toparlamak üzere olduğu Anadolu Efes sahasında Tofaş'ı konuk ediyor.

Anadolu Efes ligin 2. sırasında ve 18 galibiyete sahip.Takımın skor yükünü Terance Kinsey,Aleksander Vujacic ve Dusko Savanovic çekiyor.Zouros'un gelişinden bu yana toparlandılar ve savunmaya daha çok önem veriyorlar.Son 2 maçta yedikleri sayı ortalaması 59.66 sayı oldu.Zouros sert savunma ve bol baskı yaptıran,pivotları fazla şut kullanmayan,4 numaradan skor arayan ve esas skor opsiyonunu kısalardan seçen bir antrenör.Bu nedenle son maçlarda Kerem Gönlüm,Kerem Tunçeri,Terance Kinsey,Sinan Güler ve Dusko Savanovic'i etkin kullanmaya başladılar.Maç başına 84 sayı ortalaması olan ekip sahasında sadece 1 kez kaybetti.

Tofaş ligde play-off hesapları yapan ekiplerden biri.Takımın skor yükünü Austin Nichols,Jurica Zuza,Taurean Green ve Brad Buckman üstleniyor.Maç başına 78.3 sayı ortalamasına sahipler.Takımın kısa süreli bütün sakatları iyileşti.Sadece Ruzic'in problemi devam ediyor.Deplasmanda vasat oynayan ekibin son deplasmanı büyük çekişmeye sahne olmuştu.

İki ekip arasında oynanan maçlarda bugüne kadar hakim olan skor kısırlığı Bursa'da ligin ilk devresinde oynanan maçta sona ermiş ve Tofaş sahasında Anadolu Efes'i uzatma sonucunda 97-96 yenmişti.O maçın normal süresi 77-77 bitmişti.O maçta rakip potaya 67 kez şut atan ve 42 serbest atış hakkı kazanan Anadolu Efes o günkü anlayışından uzak oynayacak bugün.Tofaş bu tip deplasmanları dirençli oynuyor olsa da yaptığı rotasyon nedeniyle devreleri yenik bitiriyor.Öncelikli tahminim 148.5 sayı altı olacak.Sonraysa İY:1 öneriyorum.

TS:148.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:5.5/10


847 Edirne Olin - Beşiktaş

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Hafta içinde Artland'ı eleyerek Eurochallenge kupası Final Four'una kalan Beşiktaş Milangaz Edirne deplasmanında Olin karşısına çıkıyor.

Olin 7 galibiyette ve küme düşme korkusunu hisseden ekiplerden biri.Takımın skor yükünü Christopher Wright,Vladimir Stimac ve Filip Videnov çekiyor.Maç başına 71.4 sayı ortalaması olan ekibin savunma istatistikleri iyi durumda.Özellikle Stimac pota altında önemli bir tehdit konumunda.Takım kendi sahasında daha skorer bir kimliğe bürünüyor.

Beşiktaş Milangaz ligin zirvesini hedefleyen ekiplerden biri.Takımın skor yükünü Carlos Arroyo,Adam Morrison,Marcelus Kemp,David Hawkins ve Pops Mensah-Bonsu üstleniyor.Hafta içinde ki Artland serisinde oyun kurucusu Carlos Arroyo sakatlandı ve bu maça çıkamayacak.Takım maç başına 87 sayı ortalamasına sahip.

Beşiktaş Milangaz'da Arroyo sakatlığı planları alt üst etti.Ataman bu maça değişik bir oyun anlayışı ile çıkmak durumunda.Can Akın'ın da sakatlığı nedeniyle oyun kurucu mevkisinde sadece Mehmet Yağmur ve gençler Kartal Özmızrak ile Mehmet Ali Yatağan sorumlumluk alacak.O pozisyona zaman zaman Hawkins'ten de katkı gelebilir.Olin'de Wright ve Wilkinson son maçlarda formunu üst düzeye taşıdı.Beşiktaş Milangaz' ın hem rotasyonu bozulacak,hem de yorgun.Ligin ilk devresinde oynanan maçta da benzer bir tablo ile parkeye çıkan Beşiktaş Milangaz maçı 76-69 kazanmıştı.Bu sebepler ile alt tercihim olacak.Ayrıca handikap avantajı bana değerli geliyor.

TS:155.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10



854 Erdemir - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI

Ligde kötü günler geçiren Fenerbahçe Ülker deplasmanda Erdemir karşısına çıkıyor.

Erdemir ligin 9. sırasında yer alan ve play-off şansını zorlayan bir ekip.Takımın skor yükünü K'zell Wesson,Antwayne Robinson ve Gerrod Henderson çekiyor.Ayrıca Mutlu Akpınar ve Soner Şentürkten'de önemli bir katkı alıyorlar. Takım maç başına 71.6 sayı ortalamasına sahip.Son 5 haftadır yeniliyorlar.Bu mağlubiyet serisine ligin dibinde ki ekiplerde dahil durumda.

Fenerbahçe Ülker de son haftalarda iyi durumda değil.Savunma anlamında bir çok problem yaşıyorlar.Takımın skor yükünü Roko Ukic,Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic üstleniyor.Oğuz ve Gist'te skora katkı sağlayan oyuncular. Maç başına 81.5 sayıyla oynuyorlar.

Fenerbahçe Ülker'de oyuncu ile antrenör arasında ki ilişki bilindiği gibi iyi durumda değil.Bunun yansımasını geçen hafta ki maçta sergilediler ve Spajiha ile Engin arasında savunma yanlışı nedeniyle bir tatsızlık yaşandı.Erdemir'in de play-off için kazanması gerekiyor.Ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan maç gibi bu maçta düşük skorlu olmaya aday.Handikap avantajı da mutlaka kullanılmalı

TS:155.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10 


859 Aliağa Petkim - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:159.5 SAYI


Ligde play-off hesapları yapan iki takım Aliağa Petkim ile Türk Telekom İzmir'de karşı karşıya geliyor.

Aliağa Petkim ligin 7. sırasında ve play-off için avantajlı durumda.Takımın skor yükünü Ersin Görkem,Ümit Sonkol ve Ryan Toolson çekiyor.Maç başına 75.5 sayı ortalamasına sahipler.Son haftalarda bir düşüş içerisinde olan ekip son 3 maçında da yenildi.

Türk Telekom ligin play-off hattına yükselmek ile düşme hattına inmek arasında gidip geliyor.Geçen hafta sonunda Erdemir maçını kazanarak 5 maçlık kaybetme serisine son verdiler.Fakat bu maçta ki hakem raporu ile Nedim Yücel 2 maç ceza aldı.Takımın skor yükünü Darius Washington,Michael Wright ve Kaspars Kambala çekiyor.Simas Jasaitis sakatlık dönüşünde eski formunu bulabilmiş değil.Takım maç başına 79.9 sayı ortalamasına sahip.

Son iki maçtır double-double yaparak (çift haneli sayı ve ribaund) takımına hatırı sayılır bir katkı yapan Nedim Yücel'in olmayışı Türk Telekom için önemli bir kayıp.Aliağa Petkim'de bu açığı değerlendirecek oyunculara sahip durumda.Ligin ilk yarısında ki maç 78-59 Aliağa üstünlüğü ile bitmişti.Fakat o maç Telekom için rotasyonun çok dar olduğu bir karşılaşma olmuştu.Bu sefer daha iyi bir rotasyonları olsa da handikap iyi durumda.Ben Aliağa'nın handikapı da geçerek maçı kazanacağını düşünüyorum.Barem bence yüksek.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:159.5 ALT GÜVEN:5.5/10



860 Banvit - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Bandırma'nın iki temsilcisi Banvit evsahipliğinde karşı karşıya geliyor.

Banvit ligde şampiyonluk kovalayan ekiplerden biri.Takımın skor opsiyonu Charles Davis,Keith SimmonsKalin Lucas,Kenan Bajramovic,Serkan Erdoğan arasında dağılmış durumda.Lance Williams ile Barış Ermiş'te skora önemli katkı sağlıyor.Takımın maç başı ortalaması 80.4 sayı.Son haftalarda iyi oynamıyorlar.Bu sebep ile Trabzon maçını uzatma da kazanabildiler.Antalya maçında da son periyodda kazandılar.Hafta içinde ise Galatasaray Medical Park'a mağlup oldular.

Bandırma Kırmızı ligin son sırasında.Ekip küme düşmemek için mücadele etse de ligin dibinde yalnız kaldı.Takımın skor yükünü Şafak Edge,İbrahim Yıldırım,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee üstleniyor.Ayrıca Yiğitcan Turna,Ahmet Fatih Cantitiz'de takıma önemli katkı veriyor.67.1 ortalama ile ligin en az sayı atan ekibiler.Savunma anlamında ise ligin en kötü 3. takımı konumundalar.

Bandırma Kırmızı Bandırma'da oynanan maçlarda ilk devreleri hep dirençli oynadı.Kazanarak bir çıkış aramak istiyorlar.Bu tip zor pozisyonda ki pilot takım organizasyonlarının ana takımı mağlup ettiğine geçmişte bir çok kez tanık olmuştuk.Bandırma Kırmızı bu maçta sürpriz arayacak.Bu sürpriz için Selçuk Ernak Banvit'in skorerlerini durdurmak zorunda.Bu nedenle alt tercihim var.Ayrıca MS:2 de denenebilir.

TS:149.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More