Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Mart 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi 31.03.2012 Tahminlerim


800 Edirne Olin - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Ligin sakatlıklar açısından en şanssız ekibi olan Fenerbahçe Ülker deplasmanda Olin karşısına çıkıyor.

Olin düşmeme mücadelesi içinde olan bir ekip.Takımın antrenörü Gökhan Taştimur savunma önceliğiyle bilinen ve tempolu oyunu çok benimsemeyen bir antrenör.Takımın skor yükünü Chris Wright,Vladimir Stimac ve Filip Videnov üstleniyor.Maç başına 71.0 sayı ortalamasına sahip ekibin mevcut 7 galibiyetinin 4ünü evinde aldı.

Fenerbahçe Ülker sakatlık sorunlarından bir türlü kurtulamıyor.Her maça bir oyun kurucusu sakat çıkan ekipte Engin Atsür'de sakatlandı.Bunun dışında ise Ömer Onan ve Marko Tomas'ın parkeye çıkması beklenmiyor.Takımın skor yükü Yugoslav ekolününün 3 temsilcisi Roko Ukic,Emir Preldzic,Bojan Bogdanovic'in sorumluluğunda.Maç başına 81.4 sayı ortalamasına sahip ekibin rotasyonu sakatlara rağmen dar değil.

Bu karşılaşma da Fenerbahçe Ülker'in kazanacağını düşünüyor olsam da handikap nedeniyle Olin tarafındayım.Baremin aşılamayacağını düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN.6/10
TS:150.5 ALT GÜVEN:5.5/10


801 Hacettepe Üniv. - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI ME BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI

Ligden düşmesi neredeyse kesinleşen Bandırma Kırmızı, Ankara'da Hacettepe önüne çıkıyor.

Hacettepe ligden düşmeme mücadelesi içinde olan ekiplerden biri.Takımın son transferi Eldridge özellikle oyunun organizasyonunda önemli rol oynuyor.Takımın skor yükünü Ricardo Marsh,Mathew Bryan-Amaning ve Melvin Sanders çekiyor.Takım maç başına 72.0 sayı ortalamasına sahip.

Bandırma Kırmızı düşmesine kesin gözüyle bakılan bir ekip.Takımın skor yükünü Şafak Edge, İbrahim Yıldırım,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee çekerken ligin en kötü hücum eden ekiplerden biri durumundalar.Savunma anlamında da en kötü 3 ekipten biriler.

Bandırma Kırmızı ekibinde oyuncular artık rahat ve kendi kariyerleri içinde oynamak durumundalar.Hacettepe'de ise az da olsa bir play-off umudu var.İki takım arasında Bandırma'da oynanan maç 68-74 bitmiş ve Bandırma ekibi ilk devre dirençli oynamıştı.Bu maçta da direnç göstermelerini ve tempolu bir oyun olmasını bekliyorum.Önceliğim ise Bandırma Kırmızı lehine olan handikap olacak.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:148.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


803 Erdemir - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Ligde son haftaları düşüş içerisinde geçiren Erdemir sahasında Karşıyaka'yı ağırlıyor.

Erdemir son 4 maçını da kaybeden bir ekip.Takımın skor yükünü yabancı oyuncular K'zell Wesson,Gerrod Henderson ve Antwayne Robinson çekiyor.Maç başına 71.9 sayı ortalamasına sahipler.Evlerinde daha skorer oynuyorlar.

Karşıyaka yeni oyun kurucusunun da katkısıyla son 2 maçını kazandı.Takımın skor yükü Chatman,Stanojevic,Birkan ve İkonic'in elinde.Son maçlarda Chatman'ın da formunu yükseltmesiyle skor problemi yaşamıyorlar.

Erdemir son haftalarda savunma yapma konusunda sıkıntı yaşarken,Karşıyaka skor problemi yaşamıyor.Pota altında ki mücadelede iki takımında eşit olduğunu düşünüyorum.İki takımında oyun kurucuları tempolu oyunu seven yapıdalar.Önce üst sonra ise MS:2 düşünüyorum.

TS:158.5 ÜST GÜVEN.6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


804 Tofaş - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Ligden düşmeme mücadelesi içinde ki Trabzonspor Bursa'da Tofaş deplasmanına çıkıyor.

Tofaş ligin orta sıralarında yer alan ve play-off hedefleyen bir ekip.Takımın skor yükünü Ruzic,Zuza,Buckman ve Nichols üstleniyor.Green'de geldiğinden bu yana iyi bir katkı veriyor.Son haftalarda seri mağlubiyetler aldılar.Son 10 haftada sadece 1 galibiyetleri var.

Trabzonspor düşmemek için mücadele eden fakat bu konuda dezavantajlı durumda olan bir ekip.Takımın skor yükü Jonathan Gibson,Elton Brown,Russell Robinson'un elinde.Robinson son haftalarda sakatlığı nedeniyle oynayamadı.Son maçlarda direnç gösteriyorlar.Fakat bu dirençleri maç kazanmalarına yetmiyor.

ligin ilk devresinde oynanan maçı Tofaş deplasmanda 72-78 kazanmıştı.Bu karşılaşmada da çok büyük fark beklemiyorum.Trabzonspor'un dirençli oyununu bu karşılaşmada da devam ettireceğini ve hatta galip gelebileceklerini düşünüyorum.Maç alt bitmeye aday.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:147.5 SAYI ALT GÜVEN:5.5/10


808 Anadolu Efes - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAY
I


Son haftalarda çıkışa geçen iki takım Anadolu Efes ile Antalya BŞB İstanbul'da karşılaşıyor.

Anadolu Efes son haftalarda sert savunmasıyla dikkat çekiyor.Takımın skor yükü Vujacic,Savanovic ikilisinin elinde.Son maçlarda sertlik gösteren ekipten Kinsey ve Vujacic sakatlığı nedeniyle bu maçta olmayacak.

Antalya BŞB Corey Fisher,Jelovac ve Scottie Reynolds'un mükemmele yakın skor katkısıyla son 2 haftayı galibiyet ile kapattı.Frank Elegar yararlı oluyor.Melih Mahmutoğlu'da takıma katkı vermeye başladı.

Antalya ekibi Anadolu Efes'in eksiklerini değerlendirebilecek penetreci kısalara ve şutörlere sahip.İki ekip arasında ligin ilk devresinde oynanan maç uzatmalar sonuncunda bitmişti.Önce handikap avantajını sonraysa üstü öneriyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 SAYI ÜSTÜ GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More