Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Mart 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası Tahminleri(11.03.2012)



864 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS GALATASARAY MEDİCAL PARK LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Spor Toto Türkiye Kadınlar Kupası sahibini bugün bulacak.Finalde iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park Antakya'da kapışacak.

Fenerbahçe kupa finaline Ceyhan Bld. ve Mersin BŞB'yi eleyerek geldi.Takım 2 maçta da farkı yüksek serbest atış yüzdesi ve 3 sayı isabetleri ile buldu.Angel Mc Coughtry çok formda.Penny Taylor'da ona yardımcı oluyor.Takımın skorunu bu isimler dışında Ivana Matovic taşıyor.Birsel Vardarlı formda değil.Cappie Pondexter'da henüz verimini bildiğimiz düzeye çıkaramadı.Takım kötü oynasa da kimse mücadeleden kaçmıyor ve iyi savunma yapıyorlar.

Galatasaray Medical Park finale Kayseri Kaski ve Botaş'ı eleyerek geldi.Takımın skor yükünü Sylvia Fowles,Epiphanny Prince,Diana Taurasi ve Tina Charles üstleniyor.Son maçlarda Şaziye İvegin'den de önemli bir katkı alıyorlar.İki maçta ekibin yediği sayı ortalaması 70 oldu.


Bu sezon 3 kez karşılaşan 2 ekipten Fenerbahçe ligde ki 2 maçı da kazandı.Galatasaray'da sahada 2 Türk oyuncunun bulunması takımın ritmini bozuyor.Bundan önce oynanan 2 maçında ortak yanı ilk devrelerde maçın kopmaması oldu.Ben bu nedenler ile handikap avantajını da kullanarak İY:2 tercihinde bulunacağım.Baremin aşılmayacağını düşünüyorum.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ALT GÜVEN:6/10



866 Karşiyaka - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Hafta içinde uzatmaya giden bir maç oynayan Karşıyaka sahasında Anadolu Efes'i ağırlayacak.

Karşıyaka ligin 6. sırasında ve play-off için iddialı bir takım.Takımın skor yükünü Jovo Stanojevic,Mire Chatman,Goran Ikonic ve İlkan Karaman üstleniyor.Takımın yeni oyun kurucusu Chaisson Allen skora henüz katkı sağlayamadı.Birkan Batuk takımın önemli oyuncularından.Takımın maç başına sayı ortalaması 83.6 sayı.

Anadolu Efes Euroleague'den elenip lige döndükten sonra 2 önemli lig maçı oynadı ve bu 2 maçta da mağlup oldu.Hafta içinde Hacettepe önünde oynadılar ve rahat bir galibiyet aldılar.Takımın skor yükünü Dusko Savanovic ve Aleksander Vujacic çekiyor.Maç başına 84.9 sayı ortalaması ile oynuyorlar.

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Anadolu Efes 79 - 74 kazanmıştı.O maçta takımına 12 sayılık bir katkı veren Ahmet Erdoğan sezonu büyük ihtimalle kapattı ve bu maça çıkamayacak.Karşıyaka Stanojevic ve Chatman'ı Fenerbahçe Ülker maçında dinlendirme fırsatını bulamadı.Evinde savunma zaafını daha çok gösteren ve potasında ortalama 80.4 sayı gören Karşıyaka maça tempolu ve sert başlamayı seven bir yapıya sahip.Anadolu Efes antrenör değişikliğine rağmen hala çok şut sokarak kazanmaya çalışıyor.Ben bu karşılaşma da Anadolu Efes'in kazanacağını düşünüyorum. 
Fakat öncelikli tercihim üst seçeneği olacak.

TS:154.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


867 Bandirma Kirmizi - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:142.5 SAYI

Ligin küme düşme hattını ilgilendiren mücadele de Bandırma Kırmızı,Edirne Olin'i ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligin sonuncu sırasında olmasına rağmen son haftalarda kazanıyor.Hafta içinde Aliağa Petkim'n yenen takımın skor sorumluluğunu İbrahim Yıldırım,Paul Miller,Jerome Mc Ghee,Şafak Edge üstleniyor.67.0 ortalama ile ligin en az sayı atan takımı olan Bandırma Kırmızı kazandığı maçlarda da 77 sayıyı geçemedi.

Edirne Olin ligin alt sıralarından kurtulmak için verdiği mücadelede (hafta içinde) önemli bir galibiyet aldı.Takımın skor yükünü Christopher Wright,Vladimir Stimac ve Filip Videnov üstleniyor.Maç başına 71.3 sayı ortalamasına sahip olan ekibin deplasmanda kazandığı maç sayısı 2.

Ligin ilk yarısında oynanan maçı 81-60 kazanan takım Olin olurken o maçta Stimac ve Wes Wilkinson iyi oynamıştı.Bandırma Kırmızı bu maçta o oyuncuları savunabilir.Takıma sonradan katılan kısaları ile Olin'e sıkıntı çıkarabilirler.Bu karşılaşma da tercihim İY:1 ve alt seçenekleri olacak.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:142.5 ALT GÜVEN:6/10


869 Fenerbahçe - Mersin Bşb


HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:164.5 SAYI


Beko basketbol liginde haftanın kapanış maçı Fenerbahçe Ülker ile Mersin BŞB arasında Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak.

Fenerbahçe Ülker hafta içinde Karşıyaka'yı zor bir maçtan sonra uzatma sonunda yenmişti.Takımın skor opsiyonunu Roko Ukic,Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic üstleniyor.Ömer Onan sakatlık dönüşünde formda gözüktü.Takım maç başına 81.5 sayı ortalamasına sahip.

Mersin BŞB ligin en kötü savunma yapan takımlarından biri durumunda.Maç başına 78.9 sayı ortalamasına sahip ekip ligin en çok sayı yiyen 2. takımı konumunda.Takımın skor opsiyonunu Anthnoy Grundy,Omar Sneed,Alex Scales ve James Mays üstleniyor.

Mersin BŞB bu sezon İstanbul deplasmanlarından hep farklı mağlubiyetler ile döndü.Ve rakiplerine 100 sayının üzerinde sayı atma imkanı verdi.Takımın savunma zaafı gözle görülür düzeyde.Bu nedenle maçın favorisi Fenerbahçe Ülker handikapı da aşacak güçte.Hatta oran artırmak isteyenler için İY-MS:1/1 çok iyi bir seçenek.Fakat bu karşılaşma için öncelik üst olmalı.Çünkü iki ekibinde savunmada problemleri mevcut.

TS:164.5 ÜST GÜVEN:6.5/10
MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More