Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

29 Mart 2012 Perşembe

Fenerbahçe Galatasaray'ın Umutlarını Bitirdi Finale Bir Adım Yaklaştı




FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali’nde ezeli rakipler Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, kötü başladığı karşılaşmada Birsel ve Tamane'nin ikinci yarıdaki etkili oyunuyla derbi mücadelesinde Galatasaray Medical Park'ı 75-67 mağlup etti. Sarı lacivertliler, Euroleague'deki yenilmezlik serisini sürdürürken, Galatasaray Medical Park'ın final oynama şansı kalmadı.

A Grubu'nda oynadığı iki maçı da kazanmayı başaran Fenerbahçe ile Rivas Ecopolis, yarın saat 18:00'de karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmayı kazanan takım adını finale yazdıracak.


Fenerbahçe'de ilk yarıda dizinden sakatlanan ve ikinci yarıda oyuna giremeyen Penny Taylar'ın dizinde esneme olduğu ve yarınki karşılaşmada forma giymesinin beklenmediği belirtildi.


Finale giden yolda iki takım açısından da büyük önem taşıyan maç karşılıklı basketlerle başladı. Karşılaşmanın ilk 6 dakikası 9-9 eşitlikle geçilirken, Taurasi’nin üst üste bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Medical Park, 6 sayılık avantaj yakaladı: 17-11.

McCoughtry’nin hücumda devreye girmesiyle Fenerbahçe farkı 4 sayıya indirdi. Ancak sarı lacivertliler dış atışlarda üst üste isabet kaydedemedi. Pota altından kolay sayılar bulmaya devam eden Galatasaray Medical Park, ilk çeyreği 26-18 önde kapattı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Prints’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla skoru 28-18’e getiren sarı kırmızılılar, farkı çift hanelere taşıdı. Galatasaray Medical Park’a 5-0’lık seriyle cevap veren Fenerbahçe, farkı da 5 sayıya indirdi. Sarı lacivertlilerde Penny Taylor, dizinden sakatlanarak çeyreğin bitimine 5.5 dakika kala kenara geldi.

Tamane’nin pota altından ürettiği sayılarla arayı kapatan Fenerbahçe, çeyreğin son 3 dakikasına girilirken farkı 3 sayıya indirdi: 36-33. Tina Charles’ın pota altından ürettiği basketlerle yeniden ipleri eline aldı ve soyunma odasına da 45-36 üstün gitti.

Fenerbahçe’de ilk yarıda dizinden sakatlanan Taylar, ikinci yarıya ilk 5’te başlayamadı. İlk dakikalarda 8-0’lık seri yakalayarak farkı 1 sayıya indirdi: 45-44. Tina Charles’ın sayılarıyla ayakta kalan Galatasaray Medical Park, Birsel Vardarlı’nın 3 sayılık basketlerine engel olamadı ve skora 49-49 eşitlik geldi.

Çeyreğin bitimine 5 dakika kala Birsel Vardarlı’nın 3 sayılık basketiyle 52-49 öne geçen Fenerbahçe, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ancak rakibine 5-0’lık seriyle cevap veren sarı kırmızılılar, skora 54-54 eşitlik getirdi. Pota altından kolay sayılar bularak yeniden öne geçen Fenerbahçe, son çeyreğe de 59-57 önde başladı.

Son çeyreğe iki takım da hücumda istediği başlangıcı yapamadı. Taurasi'nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 60-59 öne geçen Galatasaray Medical Park, üst üste top kayıpları yaptı ve Fenerbahçe hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle son 4.5 dakikaya 67-63 önde girdi. Kalan bölümde kontrolü elinde tutan ve tempoyu yönlendiren Fenerbahçe salondan 75-67 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'de Tamane 19 sayı, 9 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Birsel Vardarlı 17 sayı, 5 ribaund, 2 asistle, McCoughtry de 16 sayı ve 4 ribaundla mücadele etti. Galatasaray Medical Park'ta Taurasi'nin 20 sayı, 5 ribaundu ile Tina Charles'ın 19 sayı, 12 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.

A Grubu’ndaki ilk maçlarda Fenerbahçe, Beretta Famila’yı mağlup ederken, Galatasaray Medical Park seyircisi önünde Rivas Ecopolis’e mağlup olmuştu.

GALATASARAY MEDİCAL PARK: 67 - FENERBAHÇE: 75
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Aleksandar Glisic (Sırbistan ), Andris Aunkrogers (Letonya), Fabiana Nitu (Romanya)
Galatasaray Medical Park: Işıl Alben, Prints 17, Taurasi 20, Bahar Çağlar 7, Charles 19, Sulciute 1, Penicheiro, Matic 3, Şaziye İvegin
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 17, McCoughtry 16, Taylor 4, Nevriye Yılmaz 3, Matovic 9, Esmeral Tunçluer 2, Tamane 19, Babkina 5, Kübra Siyahdemir

1. Periyot: 26-18
Devre: 45-36
3. Periyot: 57-59

TARAFTAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali A Grubu maçında iki ezeli rakip Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe karşı karşıya gelirken, taraftarların derbi maça ilgisi oldukça yüksek oldu.

Abdi İpekçi Spor Slonu'ndaki karşılaşmada Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları kendilerine ayrılan bölümleri doldurarak takımlarını desteklediler.

Mücadeleyi Galatasaray yöneticileri Ali Dürüst, Abdürrahim Albayrak, Ahmet Ocaklı, Necati Demirkol, Ali Gürsoy ve Mete Başol ile Fenerbahçe yöneticileri Nihat Özdemir, Alaeddin Yıldırım, Murat Özaydınlı, Ünal Uzun, Yasemin Merçil, Semih Özsoy, Hakan Dinçay, Turhan Şahin ve Serhat Çeçen protokol tribününden takip ettiler.

Sarı-kırmızılı yönetici Ali Gürsoy'un, karşılaşma öncesi Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir ve Alaeddin Yıldırım'ın yanına oturarak uzun süre sohbet etmesi dikkati çekti.

Protokol tribününün karşı köşelerinde yer tutan iki takım yöneticileri, maçın başlamasına kısa süre kala yan yana oturdular.

FENERBAHÇE UNİVERSAL OYUNCULARI DA İZLEDİ
Derbi karşılaşmasını, kısa süre önce Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Fenerbahçe Universal Kadın Takımı oyuncuları da izledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yerlerini alarak kadın basketbol takımını destekleyen voleybolcular, kısa süre sonra ise yerlerini değiştirmek zorunda kaldılar.

Fenerbahçe taraftarlarıyla Galatasaray taraftarlarının birbirlerine en yakın olduğu bölümün önünde yer verilen Fenerbahçe Universal ekibi, atılan yabancı maddelerin ortasında kalınca protokol tribünü tarafına geçti.

İKİ TAKIM TARAFTARLARI İSTANBUL'DA İLK KEZ BİR ARADA
Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali karşılaşmasında bu sezon ilk kez İstanbul'da birlikte maç izledi.

Sezon başındaki anlaşma gereğince, Türkiye'de futbol, voleybol ve basketbol liglerinde yapılan karşılaşmalar rakip takım taraftarlarına kapatılırken, bugün iki takım taraftarları İstanbul'da ilk kez birlikte bir maçı takip ettiler.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Galatasaray Medical Park-Fenerbahçe maçı öncesi iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmemesi için salonda ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polis ve özel güvelik görevlileri, taraftarlar arasında bir gerginlik yaşanmaması için yoğun gayret gösterirlerken, taraftarların salona geliş güzergahları dahi ayrı tutuldu.

Önlemler çerçevesinde organizasyonu takip edecek basketbolseverler ile Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe taraftarlarının herhangi bir sıkıntı yaşamaması için, Abdi İpekçi Spor Salonu otoparkı iki bölüme ayrılırken, salona özel araçlarıyla gelen taraftarlar otoparka farklı yollardan alındı.

Maçlara özel araçlarıyla gelen Galatasaray Medical Park taraftarları, Topkapı üzerinden 10. Yıl Caddesi'ni izleyerek Belgrad Kapı Caddesi'nden salon otoparkına giriş yaparlarken, özel araçlarıyla gelen Fenerbahçe taraftarları ise sahil yolunu kullanıp 10. Yıl Caddesi'ne girerek Yedikule istikametinden dönüş yaptıktan sonra otoparka alındılar.

Salona toplu taşımayla ulaşan sarı-kırmızılı taraftarlar 4 numaralı kapıdan, sarı-lacivertli taraftarlar ise 1 numaralı kapıdan giriş yaptılar.

Ayrıca, salona girişte tüm taraftarlar ayrıntılı üst aramasından geçirilirlerken, tribünde de güvenlik koridoru oluşturuldu.

Öte yandan, salona grup halinde girmek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Giriş kapısı önünde uzaklaştırılan sarı-lacivertli grup, daha sonra tek tek bilet kontrolleri yapıldıktan sonra içeri alındı.

MAÇ İLK SANİYELERİNDE DURDURULDU
Karşılaşmanın başlamasının ardından ilk saniyelerde sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler oyunu durdurmak zorunda kaldı.

İlk başta sahaya konfetiler atılırken, ardında sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler yağdıran Fenerbahçe taraftarları, oyunun tekrar başlamasını geciktirdi.

Patlayıcı maddeler atılmasına devam edilmesine rağmen, hakemler oyunu tekrar başlatırken, daha sonra olaylar yatıştı.

Atılan yanıcı ve patlayıcı maddeler nedeniyle salonun içi bir süre dumanla kaplandı.

MEDYADAN BÜYÜK İLGİ
FIBA Kadınlar Avrupa Sekizli Finali'ne medya mensuplarının ilgisi oldukça yüksek oldu.

Organizasyona Türkiye ile birlikte 11 ayrı ülkeden 170 medya çalışanının akreditasyon yaptırdığı ve katılım sayısının ise 118'e ulaştığı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More