Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

16 Mart 2012 Cuma

Fenerbahçe'de Transfer Dedikoduları

Curtis Jerrells'ın İspanya'nın Murcia takımına transferinin ardından bir numaralı pozisyonda oyuncu arayışlarını hızlandıran son şampiyon, transfer çalışmalarını hızlandırdı.


Patty Mils
Bu dedikodular arasında geçen ilk isim Patty Mils. Basketbolseverler bilirler Patty Mils ismi sezon öncesi Anadolu Efes ile de anılmıştı. Mills 23 yaşında ve Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitimini St. Mary's Üniversitesi'nde okudu. 2009 NBA Draftı'nda ikinci turdan seçilmişti. İki sezonda toplam 74 kez Portland Trail Blazers forması giyen Mills, 5.1 sayı ve 1.5 asist ortalamaları tutturmuştu. 1.83metre boyunda guard pozisyonunda görev yapıyor Mills.


Aaron Brooks
Bir diğer isim ise Çin liginde forma giyen,NBA’deki lokavt nedeniyle sezon başında Guandong takımıyla anlaşan ve takımını finale taşıyan Aaron Brooks.


Aaron Brooks, 2007 yılında Houston Rockets tarafından 26. sırada draft edildi. 27 yaşında olan Brooks, 1.83metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor. 2009-2010 sezonunda ligin en çok gelişme gösteren ismi seçilmişti. O sezonda 19.6 sayı, 5.6 asist, 1.6 ribaunt ortalamaları tutturdu. Geçtiğimiz sezonu ise Phoenix Suns’ta tamamlayan Brooks, NBA’deki lokavt nedeniyle kariyerine Çin’de devam etme kararı almıştı. 4 sezonluk NBA kariyeri boyunca 272 karşılaşmada oynadı ve 12.5 sayı, 1.9 ribaund, 3.6 asist ortalamaları yakaladı. Brooks, son anda bir pürüz çıkmaz ve kontratı imzalarsa, Çin Ligi’nde oynanacak finalin ardından İstanbul’a gelecek ve sarı-lacivertli ekibin bünyesine katılacak.




Aaron Brooks ve Patty Mills'in ortak özellikleri; ikisi de oyun kurucu, ikisi de 1.83metre boyunda .Her iki oyuncuda birbirinden farklı yeteneği var. Aaron Brooks'un bu takıma daha faydalı olacaktır. Brooks transferi olmadı diyen kaynaklarda var zaten Patty Mils ismi daha çok netti benim gözümde.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More