Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Mart 2012 Pazartesi

Ted Ankara Kolej'den Fair-Play Çağrısı



Ted Ankara Kolejliler kendi oynadığı maçlarda yaşanan tatsız olayların ardından bir basın açıklaması ile basketbol kamuoyuna Fair Play çağrısında bulundu.Resmi sitede yer alan bu çağrının metni şu şekilde:

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü, 1954 senesinden bugüne kadar Türk sporuna hizmet etmiş, sayısız milli sporcu, antrenör ve yönetici yetiştirmiş; bunları yaparken mücadelesini her zaman üst düzeyde ve rekabetçi şekilde sürdürmüştür. TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü, rekabette her zaman fair-play ruhunu öne çıkarmış ve centilmenlikten hiçbir zaman ödün vermemiştir. Bu Kolej geleneği tüm kamuoyu tarafından da takdir edilegelmiş ve saygı ile anılmıştır.
2011-2012 spor sezonunda A Kadın Basketbol Takımımız ile A Kadın Voleybol Takımlarımız deplasmanlı birinci liglerde, A Erkek Basketbol Takımımız ile A Erkek Voleybol Takımlarımız ise deplasmanlı ikinci liglerde başarı ile mücadele etmektedirler.
Sezonun sona yaklaştığı ve tüm liglerde takımların kendi hedeflerine ulaşmak için son güçlerini ortaya koyduğu bugünlerde, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü olarak oyunun kuralına uygun olarak ve adil bir biçimde centilmenlik sınırları içerisinde oynanması gerektiği hususunu bir kez daha tüm kamuoyuna hatırlatma ihtiyacını duyuyoruz. Geçtiğimiz hafta, Kadın Basketbol Takımımızın Beşiktaş deplasmanında, sakin bir şekilde müsabakayı seyreden Yönetim Kurulu üyelerimiz protokol tribününden dışarı çıkartılmaya çalışılmış, kendilerine küfür edilmiş ve ancak Federasyon yetkililerinin duruma müdahale etmesiyle ortam durulmuştur.
Bu olay üzerinden çok zaman geçmeden, Erkek Basketbol Takımımızın Uşak Üniversitesi Belediyespor deplasmanında, rakibimiz için son derece önemli olan bir maçta, tüm maç boyunca sporcularımıza edilen küfürleri takiben, kenardaki sporcularımıza fiziki saldırı yapılmış ve kendini koruyan bir sporcumuz oyundan yanlış bir karar ile diskalifiye edilmiştir. Bu sırada, saldırılar ve hakaretler devam etmiş ve maç dakikalarca durmuştur. Görevleri, güvenlik önlemlerinin yeterliliğini kontrol ederek müsabakaların güvenli bir şekilde oynatılmasını sağlamak olan hakemler ile saha komiserleri, maçı bu şartlar altında devam ettirerek sporcularımızın sağlık ve kariyerlerini tehlikeye sokmuş ve onları baskı altında oynamak zorunda bırakmışlardır.
Tüm bu yaşananlar, bizleri spor camiasının tüm kesimlerini sağduyulu olmaya davet etmek amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ilgili kurullarını bu olaylar karşısında göreve çağırıyor, gerekli tedbirlerin alınıp ilgililerin cezalandırılacağına olan inancımızı tüm kamuoyu önünde belirtmek istiyoruz. TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü yönetiminin rakiplerine kendi sahasında gösterdiği misafirperverliğin aynı şekilde tüm sahalarda gösterilmesi gerektiğini; Ankara’daki müsabakalarda tarafımızca alınan ve Federasyon tarafından ciddi şekilde denetlenen geniş güvenlik önlemlerinin diğer şehirler ve maçlarda da benzer şekilde alınarak denetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bütün bunlara ilaveten Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ligde kalma hesaplarının bu haftasonu yapılacak son maçlara kalmış olduğu düşünüldüğünde, Fair-Play’in ve adil oyunun önemini de bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Tüm basketbol kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More