Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Mart 2012 Salı

Ted Kolej'e Uşaktan Cevap Var



T

ed Kolej'in bugün içinde yayınladığı açıklamadan sonra Uşak Üniversitesi Belediyespor'da karşı bir açıklama yayınladı.Açıklama şöyle:

Uşak Üniversitesi basketbol kulübü olarak yer aldığımız ikinci ligde kesintisiz 7 senedir Anadolu'da basketbol coşkusunu düzeyli olarak devam ettirmekteyiz. Ancak son oynanan TED Kolejliler karşılaşmasında ve sonrasında yaşanan olaylar bizleri son derece üzmüştür.


Bugün bazı internet sitelerinde şehrimizi ve bizleri hedef alan açıklamalarda olaylar çarpıtılmış ve gerçeği yansıtmamaktadır. Öyle ki Uşak olarak TB2L'de güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu başka bir deplasman ya da maça 7 senede şahit olmadık her maçımızda görüntülerden de anlaşılacağı gibi 25 özel güvenlik 20 adet kolluk kuvvetiyle önlemler almaktayız ve şimdiye kadar vuku bulan herhangi bir olay ya da adli vaka hiç olmamıştır.


İnternet sitelerinden takip ettiğimiz kadarıyla TED Kolejliler'in açıklamasının şöyle olmasını beklerdik ."TED Kolejliler olarak yıllarca bir çok antrenör oyuncu ve hakem yetiştirip Türkiye ye kazandırmış bulunmaktayız . Ancak oyuncumuz Berent KAVAKLIOĞLU'nun Uşak'ta basketbol izlemeye gelmiş 1000e yakın çocuk, kadın ve gençlere yaptığı el hareketi bizim gibi köklü spor geçmişi olan ailemize hiç yakışmadığını, bu oyuncuyu disiplin kurulundan önce bizim cezalandıracağımızı belirtir. Uşak seyircisinden özür dileriz. Uşak ekibinin hak ederek kazandığı galibiyetten dolayı kutladığımızı bildiririz." Olması gerekirdi. Ligin en düşük bütçeli 2 yada 3 ekibinden biri olan takımızın baştan sona önde götürdüğü ve kazandığı galibiyetin gölgelenmesi bence yavuz hırsız ev sahibini bastırır Atasözünü bizlere hatırlatmaktadır. Basına ve disiplin kuruluna göndereceğimiz görüntülerde maç normal seyrinde devam ederken 5 forma numaralı Berent Kavaklıoğlu oyundan çıkarken gerginliğini Uşak'ta basketbol izlemeye gelen taraftarlara orta parmağını göstererek seyircileri tahrik etmiş ve istenmeyen olayların gerçekleşmesine sebep olmuştur. Kulüp olarak bu sporcunun spora aykırı bu hareketinin cezasız kalmaması gerektiğini düşünmekteyiz. Ayrıca aynı oyuncu tekrar oyuna girdiğinde burada yazamayacağımız kadar kötü bir eylemi gerçekleştirmiş ancak sağduyulu seyirciler olayların çıkmasını engellemişlerdir. Bu olayların devamında parmak işareti yapan oyuncu yedek sıralarında yerini aldığı anda seyircilerin tepkisi devam etmiş bunu üzerine Berent'e tepki göstermek üzere yerinden kalkan izleyiciye Ted Koleji'nin yabancı oyuncusu ayağa kalkıp yumruk savurmuş arkadaşının yanlış hareketinin kurbanı olmuştur. Ne bir temas ne de bir itişmenin gerçekleşmediği görüntüler izlendiğinde olayların hiç de Ted cephesinin anlattığı gibi olamadığı görülecektir. Ayrıca müsabaka boyunca hiçbir küfürlü tezahürat ve eylem gerçekleşmediğini belirtir gerekli görüntüleri TBF'nin gerekli birimlerine iletiğimizi belirtiriz. Basketbol salonlarında asla tasvip etmediğimiz seyirci olaylarının son bulması temennisi ile basketbol dolu günler dileriz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More