Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Mart 2012 Pazar

Ya Engin Değil de Başkası Olsaydı?



Bugün Fenerbahçe Ülker'in yine ite kaka kazandığı bir maç izledik.Sergilenen basketbol,yaşanan sakatlıklar Mersin BŞB maçında da yakamızı bırakmadı.


Fakat bugüne damgasını vuran olay Spajiha'nın Engin Atsür'e karşı sergilediği tutumdu.Engin'in bir hatasından sonra oyuncusunu salondan kovması ve Türkçe'de defol anlamına gelen (Get Out!) nidasını haykırması ile tribünler gerildi.Zaten oyuncuları ile arasında problem olduğu dilden dile dolaşan Spajiha taraftarlardan beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.Spahija, seyircilere "Size ne" der gibisinden bir hareket yaparken, Mirsad seyircileri sakinleştirme görevini üstlendi.Hatasını neden sonra anlayan Spajiha benchte en uzak noktaya oturan Engin'in gönlünü aldı. 


Maçın 4. periyoduna Engin ile başlayan Spajiha Engin'in son saniye turnikesi ile kendisini kurtaracağını bilemezdi.Spahija'nın salondan kovduğu Atsür sahaya psikolojik sorunlarını taşımış olsa, oyun kurucusuz takımın şansı sıfırdı.Maçın sonunda ki turnike sayıya dönüşünce takımın bütün oyuncu kadrosu Engin'e doğru koştu.Bu tavır Spajiha'ya artık yapayalnızsın da demekti. 


Engin Atsür basketbolu takip eden herkesin bildiği ve sevdiği bir oyuncu.Camiada onun olgunluğu ve beyefendiliği sürekli olarak konuşulur.Maçın sonunda ki röportajda "hata benim" diyecek kadar olgun olması ve takıma zarar verecek bir dedikodudan kaçınması onun karakterinin bir göstergesi.Her oyuncu aynı karakterde değildir.Bu nedenle aklıma şu soru geliyor:Ya Engin değil de başkası salondan kovulsaydı?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More