Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Nisan 2012 Pazartesi

Ann Wauters, Galatasaray Medical Park'ta

Galatasaray Medical Park, geçtiğimiz sezon İspanya'nın Ros Casares Valencia takımında forma giyen pivot Ann Wauters ile bir senelik kesin anlaşmaya vardı.



12 Ekim 1980'de Belçika'nın Sint-Niklaas şehrinde dünyaya gelen oyuncu daha önce Fransa'dan US Valenciennes Olympic, Rusya'nın VBM SGAU Samara, CSKA Moskova, UMMC Ekaterinburg formalarını da giymişti. 2000 WNBA Draftında Cleveland Rockers tarafından birinci sırada seçilen ve bu organizasyonda yer alan ilk Belçikalı olan Wauters, New York Liberty ve San Antonio Silver Stars'da da oynadı. Tecrübeli isim bu yaz için Seattle Storm ile anlaştı. 7 sezon WNBA organizasyonunda yer alan Wauters 10,9 sayı, 5,6 ribaund ortalamaları tutturdu. 14,7 sayı, 7,5 ribaund ortamalasıyla oynadığı 2008'de San Antonio Silver Stars'ın finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. 

Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibiyle Euroleague ve lig şampiyonlukları yaşayan Belçikalı oyuncu, Euroleague'de 20 maçta 14,6 sayı, 7,5 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Ros Casares ile Galatasaray Medical Park karşısında ilk maçta 8 sayı, 15 ribaund ve ikinci maçta 6 sayı, 10 ribaund, 5 asist içeren performanslar sunmuştu. Wauters İspanya Ligi'nde de 29 maça çıktı ve 14 sayı, 7,1 ribaund ortalamaları yakaladı.

Ann Wauters, Euroleague organizasyonuyla özdeşleşmiş birisi. Belçikalı pivot 3218 sayıyla Euroleague tarihinin en çok sayı atan, 1562 ribaund ile en çok ribaund alan ikinci, 6213 dakika ile en çok süre alan, 209 maç ile en çok maça çıkan ikinci oyuncusu konumunda.  Oyuncunun Euroleague kariyer ortalamaları 15,3 sayı ve 7,4 ribaund şeklinde.

Belçika Milli Takımı'nın da formasını giyen yıldız oyuncu FIBA tarafından düzenlenen organizasyonlarında 14,8 sayı, 8,5 ribaund ortalaması yakalayıp istikrarını bu platforma da yansıtmıştı. İtalya'da düzenlenen 2007 Avrupa Şampiyonası'nda 19,7 sayı, 8,1 ribaund ortalamalarıyla takımını yedinciliğe taşıyabilmişti.

32 yaşındaki 1,95 metre boyundaki oyuncu beş numaralı pozisyonda görev alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More