Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Nisan 2012 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi 11.04.2012 Tahminlerim





725 Aliağa Petkim - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS KSK LEHİNE
SAYI BAREMİ:163.5 SAYI


Beko Basketbol liginin 27. haftası İzmir derbisine sahne oluyor.

Aliağa Petkim ligin 7. sırasında ve play-off için avantajını kullanmak istiyor.Takım geçen hafta sonu sadece 7 kişiyle antreman yapmaka zorunda kalmıştı.Buna rağmen Erdemir deplasmanından galip ayrıldılar.Bu galibiyette Erdemir'in süregelen kötü formunun yanında yapılan iyi savunma da rol oynadı.Takımın skor yükünü Ryan Toolson,Branislav Ratkovica,Ümit Sonkol ve Ersin Görkem çekiyor.Maç başına 76.0 ortalama ile oynuyorlar.

Karşıyaka ligin 6. sırasında ve play-off için sadece 1 galibiyet alması yetecek.Takımın skor yükünü Goran Ikonic,Birkan Batuk,Jovo Stanojevic ve Mire Chatman çekiyor.Yüksek tempoda oynamayı ve sert savunma yapmayı seviyorlar.Sakatlıktan çıkan fakat antrenman eksiği nedeniyle hafta sonunda ki Trabzon maçında forma giymeyen Ahmet Erdoğan'ın maç kadrosunda yer alıp almayacağı belirsiz. ABD'li guard Chaisson Allen ise parkeye çıkacak.

Aliağa'nın kendi sahasında oynadığı maçlarda 6 galibiyet ve 7 mağlubiyeti var.Tempo yapan takımlara karşı aynı şekilde cevap verebiliyorlar.Karşıyaka deplasmanlarda sadece 4 kez mağlup oldu.İki ekip arasında bu salonda en son oynanan maçı 88-82 kazanan ekip Aliağa olmuştu.Öncelikli tercihim üst olacak.Sonra ise Aliağa'yı düşünüyorum...

TS:163.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


726 Banvit - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Hafta sonunda Fenerbahçe Ülker'İ yenerek 3.lük için avantaj sağlayan Banvit evinde Mersin BŞB'yi ağırlıyor.

Banvit ligde 80.3 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Takımın skor yükünü Charles Davis,Keith Simmons,Kalin Lucas,Kenan Bajramovic çekiyor.Ayrıca 3 oyuncudan daha 9 sayının üzerinde katkı alıyorlar.Son 4 maçtır kazanıyorlar.

Mersin BŞB savunma anlamında kötü bir ekip.Bunu skorer oyunlarıyla kapatmaya çalışıyorlar.Takımın skor yükünü Alex Scales,Anthony Grundy,Omar Sneed ve James Mays üstleniyor.Maç başına 80.2 sayı ortalaması ile oynuyorlar.

Mersin BŞB ligin ilk 4 sırasında ki ekipler ile deplasmanda oynadığı maçları 20 sayının üzerinde farklar ile kaybetti.Son 4 deplasmandır kazanamıyorlar.Öncelikli tercihim Banvit handikap aşar olacak.Daha sonra ise üst düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:162.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


727 Edirne Olin - Erdemir

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:145.5 SAYI


Wright'ın sezonu kapatmasıyla oyun kurucusuz kalan Olin sahasında Erdemir' ağırlıyor.

Olin ligden düşmeme mücadelesi içinde olan bir ekip.Takımın 15. sırada ki Trabzonspor ile arasında 2 galibiyet fazlası var.Ligin son 4 haftası içinde bu farkı kapatmamak için mücadele edecekler.Takımın skor yükünü Filip Videnov,Vladimir Stimac ikilisi üstleniyor.Maç başına 70.6 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Mustafa Abi mecburiyet nedeniyle oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.

Erdemir ligde play-off iddiasından son haftalarda uzaklaştı.Üstüste 6 haftadı yeniliyorlar.Son 11 maçtır da sadece 1 galibiyete sahipler.Takımın skor yükünü Gerrod Henderson,Antwayne Robinson ikilisi üstleniyor.Maç başına 71.6 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.

Ligin ilk yarısında Erdemir, Olin'i 67-64 yenmişti.O maçın yıldızı olan Kze'll Wesson son haftalarda formsuz.Edirne'de salonun hınca hınç dolmasını bekliyorum.Seyirci baskısını yanına alacak Olin'in ilk devre handikapını aşacağını ve maçın alt biteceğini düşünüyorum.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ALT GÜVEN:5.5/10


728 Hacettepe Üniv. - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Play-off iddiasını sürdürmek isteyen Türk Telekom Hacettepe deplasmanına konuk oluyor.

Hacettep geçen hafta ilk devresini önde kapattığı maçta Beşiktaş Milangaz'a 28 sayı farkla mağlup oldu.Takımın skor yükünü Murat Kaya,Ricardo Marsh,Mathew Bryan-Amaning ve Melvin Sanders üstleniyor.Maç başına 71.7 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.

Türk Telekom geçen hafta sonunda Galatasaray M.P'ye yenildi ve play-off için dezavantajlı duruma düştü.Takımın skor yükünü Michael Wright,Darius Washington ve Kaspars Kambala çekiyor.Maç başına 79.8 sayı ortalamasına sahipler.

Türk Telekom play-off iddiası için kazanmak zorunda.Sahasında oynadığı maçı 75-73 kazanan Türk Telekom'un handikap aşacağını düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:5.5/10


729 Tofaş - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Yaşadığı kötü seriye rağmen play-off iddiasını sürdüren Tofaş kendi sahasında Bandırma Kırmızı'yı ağırlıyor.

Tofaş son 10 maçta sadece 2 galibiyet alabildi.Takımın skor yükünü Ronald Steele,Austin Nichols,Jurica Zuza,Taurean Green ve Bradley Buckman üstleniyor.Yaşadıkları kötü seriye rağmen hala 8. durumdalar ve play-off iddiaları devam ediyor.Geçen hafta sonunda Antalya BŞB'ye sadece 1 sayı fark ile mağlup oldular.

Bandırma Kırmızı geçen hafta sonuna kadar getirdiği maçı kaybetti ve matematiksel olarakta lige veda etti.Takımın skor yükünü Jerome Mc Ghee,İbrahim Yıldırım,Şafak Edge ve Paul Miller üstleniyor.Maç başına 67.2 sayı ortalamasına sahipler.

Geçen hafta Anadolu Efes'i zorlayan Bandırma Kırmızı bu maçta rahat oynayacak.Rahat oynayacak Bandırma ekibinin 13 sayı fark yemesini beklemiyorum.Barem aşılmaz.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:151.5 ALT GÜVEN:5.5/10

730 Trabzonspor - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Ligden düşmemek için mücadele eden Trabzonspor sahasında Antalya BŞB'yi ağırlıyor.

Trabzonspor Halil Üner'in gelişinden sonra daha dirençli bir anlayışla oynasa da halen ligin 15. sırasında.Takımın skor yükünü Jonathan Gibson,Russel Robinson,Elton Brown üçlüsü üstleniyor.Son 6 haftada bir galibiyet alamadılar.Maç başına 73.0 sayı ortalamasına sahipler.

Antalya BŞB ligin küme düşme hattından büyük ihtimalle kurtuldu.Ligin 13. sırasındalar.Skorer yanlarının dominant olması nedeniyle son 4 maçtan 3 galibiyet çıkardılar.Takımın skor yükünü Scottie Reynolds,Corey Fisher,Melih Mahmutoğlu,Frank Elegar ve Stevan Jelovac çekiyor.Maç başına 82.0 sayı ortalamasına sahipler.

Ligin ilk devresinde Antalya'da oynanan maç 98-77 Antalya BŞB üstünlüğüyle bitmişti.Antalya ekibi bu maçı kazanırsa matematiksel olarak ligde kalıyor.Antalya BŞB'nin bir çok maçında olduğu gibi yüksek skor ve handikapta kalacak bir Antalya BŞB bekliyorum.

TS:160.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


739 Galatasaray - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS FENERBAHÇE ÜLKER LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Ligde lider olan Galatasaray M.P evinde Fenerbahçe Ülker'i ağırlıyor.

Galatasaray M.P ligin en az sayı yiyen 2. ekibi.Takımın skor yükünü Nihad Djedovic,Mert Shumpert ve Jaka Lakovic çekiyor.Son haftalarda iyi basketbol oynuyorlar.Maç başına 82.7 sayı olan ortalamaları evlerinde 83.45'e kadar çıkıyor.Genel basketbol felsefeleri sert savunma ve tempolu oyundan yana.

Fenerbahçe Ülker hafta sonunda Banvit'e yenildi.Takımın o maç için oynadığı basketbolun iyi olduğu söylenemez.%40,3 saha içi isabeti ile oynayan ve %19 ile 3 sayı atan Fenerbahçe Ülker'de mevcut oyun kurucu 
rotasyonu problemli.Emir dışında koşan uzunu besleyen oyun kurucuları yok.Takımın skor yükünü Emir Preldzic,Bojan Bogdanovic ve Roko Ukic üstleniyor.Maç başına 81.2 ortalama ile sayı atıyorlar.

Galatasaray M.P evinde ki maçta galibiyete yakın olan taraf.En azından ilk devre handikapını aşmalarını ve üst olmasını bekliyorum.Lakovic 10.5 sayı üstü ve Andric 7.5 sayı üstü de alınabilecek diğer bahisler.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ÜST GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More