Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Nisan 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi 21.04.2012 Tahminlerim








791-Tofaş - Türk Telekom


HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:159.5 SAYI

Beko basketbol liginde takımlar son 2 maçına çıkarken play-off hattı için düğüm anlamına gelen Tofaş-Türk Telekom maçı bugün Bursa'da oynanacak.

Tofaş geçen hafta sonuna Beşiktaş Milangaz'a yenilirken çok dirençli bir oyun ortaya koyduve maçı uzatmaya götürdü.Takımın son dönemde ki şanssızlığı da kırılsa maçı kazanabilirlerdi fakat uzatma da mağlup oldular.Takımın skor yükünü Brad Buckman,Austin Nichols,Tomislav Ruzic,Jurica Zuza,Taurean Green çekerken İnanç Koç,Barış Özcan ve genç oyun kurucu Kenan Sipahi'den de destek alıyorlar.Takımın 77.6 olan sayı ortalaması sahasında 79.35 sayıya kadar çıkıyor ve evlerinde kolay kolay mağlup olmuyorlar.

Türk Telekom küme düşme hattının kıyısına kadar gelmişken ordan çıktı ve geçen hafta Anadolu Efes'i yenerek play-off için iddiasını ortaya koydu.Takım son haftalarda dirençli ve iyi bir basketbol oynuyor.Takımın skor yükünü Kaspars Kambala,Darius Washington ve Michael Wright çekiyor.Ayrıca Nedim Yücel,Simas Jasaitis ve Muratcan Güler'de skora önemli destek veriyor.80.3 sayı ortalamasına sahipler ve deplasmanlarda 83.85 sayıya kadar çıkabiliyorlar.

Tofaş karşılaşmayı kazanırsa play-off'a çıkmayı garantileyecek ve Türk Telekom'un play-off umudu kalmayacak.Türk Telekom'a sadece kazanmak yetmiyor.İkili averajda üstün duruma geçebilmek için 8 sayının üzerinde kazanması gerekiyor.İki takımda birbirine çok denk gözüküyor.Tofaş ev sahibi avantajını da kullanarak maça hızlı başlamak isteyecektir.İki takım arasında Ankara'da oynanan son maç 75-83 bitmiş ve ilk devreyi de Tofaş 37-41 önde kapamıştı.O maçın etkili oyuncularından biri olan Steele sakatlık dönüşü formunu henüz bulamamış olsa da o maçta Kaspars Kambala'yı kilitleyen Zuza bugün de o işi yapabilir.Tercihim İY:1 ve üst bahisleri.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:159.5 ÜST GÜVEN:6/10


796-Antalya BŞB. - Bandırma Kırmızı


HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI

Ligde kalmak için tek bir galibiyete ihtiyaç duyan Antalya BŞB kendi sahasında ligden düşmeyi garantileyen Bandırma Kırmızı'yı ağırlıyor.

Antalya BŞB son haftalarda gösterdiği mücadele ile küme düşme ihtimali olan takımlar arasında en az ihtimali olan kulüp haline geldi.Takımın skor yükünü Corey Fisher,Scottie Reynolds,Melih Mahmutoğlu,Frank Elegar
ve Stevan Jelovac çekerken onlara Rasim Başak,Bora Hun Paçun ikilisi yardım ediyor.Genelde yüksek skorlu maçlar oynuyor ve hücum güçleri ile kazanıyorlar.Attıkları sayı ortalaması 81.4 sayı ve kendi sahalarında bu ortalamayı 83.93 sayıya yükseltiyorlar.

Bandıma Kırmızı ligden düşmesi kesinleştikten sonra rahat ve geçen hafta sonu Trabzonspor'u mağlup etti.Takımın skor yükünü Jerome Mc Ghee,İbrahim Yıldırım,Şafak Edge ve Paul Miller çekerken Ahmet Fatih Cantitiz, Yiğitcan Turna ve Tufan Önen'den de destek alıyorlar.Ligin en az sayı atan ekibi olarak maç başına 67.2 ortalamaya sahipler.

Antalya BŞB ligin en çok sayı atan 5. ekibi ve aynı zamanda ligde en çok sayı yiyen ekip.Bandırma Kırmızı ile Bandırma'da oynanan maçı 85-92 kazanmışlardı.Bugün de yüksek skorlu bir maç bekliyorum.Antalya BŞB kendisi için hedef olan bu maçı kazanacaktır.

TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:6/10

797-Hacettepe Üniv. - Mersin BŞB


HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:164.5 SAYI

Ligde play-off için iddialı Hacettepe Üniversitesi ve Mersin BŞB Ankara'da karşılaşıyor.

Hacettepe Üniversitesi Beko basketbol liginde ki ilk sezon için koyduğu hedefi gerçekleştirdi ve lige tutundu. Takımın skor yükünü Hüseyin Beşok,Melvin Sanders,Murat Kaya,Ricardo Marsh ve Matthew-Bryan Amaning üstlenirken onlara Hüseyin Beşok yardımcı oluyor.Takım maç başına 71.9 sayı ortalamasına sahip ve kendi sahalarında 72.85 ortalamaya çıkıyorlar.

Mersin BŞB geçen hafta sonunda Galatasaray M.P'yi yendi ve play-off için az da olsa bir iddiası var.Takımın skor yükünü Alex Scales,Omar Sneed,Anthony Grundy ve James Mays çekerken Asım Pars,İhsan Yalçin
Azizmahmutoğulları,Mutlu Demir üçlüsü de skor destek veriyor.Ligin en çok sayı atan ekiplerinden biriler ve maç başına 81.2 ortalama ile sayı atıyorlar.

Karşılaşma Tofaş'ın galip gelmesi halinde önem kazanmıyor olsa da olası bir Türk Telekom galibiyetinde bu maçın galibi play-off şansını son haftaya kadar sürdürecek.Mersin ligin en skorer ekiplerinden biri ve
Hacettepe'de zaman zaman tempolu basketbola uyum sağlıyor.Hacettepe evinde oynadığı son 3 maçı da kazandı.Bugün de maçın başını iyi oynamalarını bekliyorum.Önceliğim ilk yarı bahsi.Sonra ise üst önereceğim.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:164.5 ÜST GÜVEN:6/10

799-Galatasaray - Erdemir


HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI

Ligin son 2 haftasına girilirken lider durumda olan Galatasaray M.P sahasında oynayacağı maçta Erdemir'i ağırlıyor.

Galatasaray geçen hafta sonunda Mersin BŞB'ye yenilerek ligin tepesini karıştırdı.Şu anda Banvit ile aynı puandalar fakat liderler.Takımın skor yükünü Nihad Dedovic,Jaka Lakovic ve Preston Shumpert üstlenirken
ayrıca skor katkısı veren bir çok isme sahipler.83,3 ortalama ile ligin en çok sayı atan 2. ekibi konumundalar.Ligin en az sayı yiyen 3 takımı olarak savunmada da iyi durumda olduklarını ispatlıyorlar.

Erdemir ligin 11. sırasında ve küçükte olsa bir play-off umudu taşıyor.Takımın skor yükünü Kzell Wesson,Antwayne Robinson ve Gerrod Henderson üstlenirken Soner Şentürk,Mutlu Akpinar ve Yunus Çankaya'da skora destek veriyor.Maç başına 71.3 sayı ortalamasına sahipler ve deplasmanlarda da bu ortalamaya yakın sayılar atıyorlar.

Erdemir bu sezon ligin tepesinde ki 6 takım ile oynadığı maçlardan sadece birini kazanabildi.Galatasaray geçen hafta sonunda ki kaybının ardından bir kayıp daha yaşamak ve saha üstünlüğünü kaybetmek istemiyor.
İlk tercihim MS:1 sonra ise alt düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ALT GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More