Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

29 Nisan 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi 29.04.2012 Yorumlarım




838 Aliağa Petkim - Galatasaray

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS ALİAĞA PETKİM LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Ligde play-off'u garanti eden Aliağa Petkim sahasında ligin lideri olmak için uğraşan Galatasaray Medical Park'ı ağırlıyor.

Aliağa Petkim geçen hafta sakat oyuncularını Banvit karşısında oynatmadı ve mağlup oldu.Takımın skor yükünü Ersin Görkem,Ryan Toolson,Ümit Sonkol çekerken onlara Branislav Ratkovica ve Brian Qvale'de destek veriyor.Maç başına 76.7 sayı ile oynuyorlar.Geçen hafta oyuncularını dinlendiren Aliağa bu maçta o oyuncuları kullanabilir.Çünkü Galatasaray M.P ile play-off ilk turunda karşılaşma ihtimalleri de mevcut.

Galatasaray M.P ligde ki son iki maçını da uzatmaya götürdü.Bu maçlardan birini kaybederken,diğerini kazandı.Takım son maçlarda özellikle savunmada problem yaşıyor.Kısa forvetlerin skorer yapısını çözemiyorlar.Takımın skor yükünü Jaka Lakovic,Nihad Dedovic ikilisi üstlenirken onlara Luksa Andric,Preston Shumpert,Furkan Aldemir ve Jamon Lucas yardımcı oluyor.Ligin en az sayı yiyen 2 . takımı konumundalar.Maç başına 83.4 sayı ortalamaları var.

Ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan maçı 90-72 kazanan Galatasaray M.P o maçın ilk devresinde de 42-35 önde idi.Son iki maçta korkulu rüya gören sarı kırmızılı ekip bu maçı kazanamazsa 2. sıraya düşebilir.Bu ihtimali düşünerek ilk devre handikapını aşmalarını bekliyorum.Barem ise bana yüksek geliyor.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:162.5 ALT GÜVEN:6/10




839 Edirne Olin - Banvit

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:157.5 SAYI


Beko basketbol liginde kalmayı geçen hafta garanti eden Olin Edirne liderlik için uğraşan Banvit'i sahasında ağırlayacak.

Olin Edirne geçen hafta sonunda ligde kalmayı Karşıyaka'nın rahatlığı nedeniyle garanti etti.Takımın skor yükünü Vladimir Stimac,Filip Videnov ikilisi üstlenirken onlara Wes Wilkinson,Reha Öz,Polat Kocaoğlu ve Mustafa Abi yardımcı oluyor.Maç başına 71.0 sayı ortalamasına sahipler.

Banvit son maçını da kazanıp lider olmanın hesabı yapıyor.Galatasaray M.P'nin mağlubiyeti halinde de bu ihtimale sahipler.Takımın skor yükü 7 oyuncu arasında pay ediliyor.Bu dengeli ve topu paylaşan bir ekip olduklarının da kanıtı aynı zamanda.Çok formdalar ve son 14 maçta 13 galibiyet elde ettiler.Maç başına 81.4 sayı ortalamaları mevcut. 

Banvit bu maçı kazanmak ve lig liderliği için son topa kadar savaşmak amacında.Olin'in mevcut oyun kurucu sıkıntısı içinde handikap aşmalarını bekliyorum.Aralarında oynanan 8 maçın 6 adeti 157.5 baremin altında kaldı.Bu nedenle altta tercih edilebilir.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:157.5 ALT GÜVEN:6/10


840 Mersin Bşb - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Ligde 3. sırada kalmanın hesabını yapan Anadolu Efes,Mersin BŞB ile deplasmanda karşılaşıyor.


Mersin BŞB ligde 2. yarıyı çok iyi geçirdi.2. yarının başlamasından bir maç önmce göreve gelen Mete Babaoğlu takımı küme düşme tehlikesinden kurtardı ve neredeyse play-off için de iddia sahibi olacaklardı.Takımın skor yükünü Anthony Grundy,Omar Sneed ve James Mays çekerken Mutlu Demir ve Can Maksim Mutaf'ta takıma skor anlamında destek oluyor.Maç başına 80.9 ile ligin en skorer ekiplerinden biriler.

Anadolu Efes geçen hafta zorlu bir mücadeleden galip ayrıldı.Ligde 3. durumdalar ve bu sırayı kaybetmemek için kazanmak zorundalar.Takımın skor yükünü Aleksander Vujacic,Dusko Savanovic çekerken onlara Esteban Batista,Kerem Tunçeri,Oliver Lafayette,Sinan Güler ve sakatlığı yeni düzelen Ermal Kurtoğlu'da yardım ediyor.Maç başına 81.8 sayı ortalamaları mevcut.

İki takım arasında İstanbul'da oynanan maçı Anadolu Efes 104-72 kazanmıştı.Fakat o maç Mete Babaoğlu'nun ilk maçıydı.Anadolu Efes son haftalarda savunma disiplininden uzaklaştı.Mersin'de skorer yapısı ile bilinen bir ekip.Ligin ilk 6 sırasında ki ekipler ile oynadıkları maçları geneli yüksek skorlar ile bitti.Önceliğim bu sebepler ile üst.Ayrıca handikap avantajı ile Mersin BŞB'de denenmeli.

TS:155.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


841 Fenerbahçe - Tofaş

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI


Ligde ki yeri belli olan Fenerbahçe Ülker ligin formda ekibi Tofaş'ı sahasında konuk ediyor.

Fenerbahçe Ülker hafta içinde bir oyuncusunu daha sakatlığa kurban verdi.Oğuz Savaş diğer sakatlıklar gibi yine bir idmanda ayağını kırdı.Takım içinde ki sakatlar nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Spajiha ligin ortasında kullandığı 4 kısalı sisteme dönmek zorunda kalacak.Takımın skor yükünü Roko Leni Ukic,Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic çekerken Ömer Onan,James Gist ikilisi de skor destek veriyor.Maç başına 80.3 sayı ortalamasına sahipler.

Tofaş normal sezonda play-off'u geçen hafta garanti etti.Şimdi ise amaçları 7. sıraya tırmanmak.Takımın skor yükünü Brad Buckman,Jurica Zuza,Taurean Green,Tomislav Ruzic,Austin Nichols üstleniyor.Onlara Ronald Steele,Kenan Sipahi ve Barış Özcan yardımcı oluyor.Maç başına 77.8 sayı ortalamaları var.,,

İki takım arasında oynanan son maçı kazanan Tofaş bu maçta da rakibinin sakatları nedeniyle avantajlı.Handikap avantajları da yanında iken onlara oynamak mantıklı.Dİğer bir tercihim ise üst olacak.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10


842 Bandirma Kirmizi - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI


TB2L'ye düşmesi haftalar önceden kesinleşen Bandırma Kırmızı ligi 6. sırada bitirmeyi garantileyen Karşıyaka'yı ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligden düşmesi kesinleşen ilk ekip olmuştu bir kaç hafta önce.Takımın skor yükünü Şafak Edge,İbrahim Yıldırım,Paul Miller,Jerome Mc Ghee üstlenirken Ahmet Fatih Cantitiz,Yiğitcan Turna isimleri de skora destek veriyor.Maç başına 67.5 ortalama ile ligin en az sayı atan takımı durumundalar.

Karşıyaka ligin 6. sırasında ki yerini gatantiledikten sonra geçen hafta Olin' yenildi.Takımın skor yükünü İlkan Karaman,Birkan Batuk,Goran Ikonic,Jovo Stanojevic ve Mire Chatman çekerken onlara Emre Bayav,Ahmet Erdoğan ve Chaisson Allen'da destek veriyor.Maç başına 84.4 sayı ortalamaları mevcut.

Karşıyaka rakibini İzmir'de ligin ilk devresinde oynanan maçta 89-62 yenmişti ama düşük bir şut yüzdesi ile oynamıştı.Bu maçta rahat iki takım olacak.Bu nedenle de şut yüzdeleri artacaktır.Karşıyaka hem oyuncu,hem de oyun açısından rakibinden bir kaç gömlek yukarıda.Önceliğim MS:2.Sonraysa üst öneriyorum

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10




Kod  KarşılaşmaTahminOran
839Edirne Olin-Banvit21.70
840Mersin Bşb-Anadolu EfesÜst1.70
842Bandirma Kirmizi-Karşiyaka21.70
                                                     Toplam Oran : 4.91

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More