Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

14 Nisan 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Tahminlerim (14.04.2012)







806 Fenerbahçe - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,17.5 SAYI MS HACETTEPE ÜNİ. LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Derbi mücadelesinde rakibi Galatasaray Medical Park'a farklı mağlup olarak ligde ki ilk 3 iddiasını mucizelere bırakan Fenerbahçe Ülker sahasında Hacettepe Üniversitesi'ni ağırlıyor.

Fenerbahçe Ülker ligin 5. sırasında ve 19 galibiyete sahip.Takımın skor yükünü Roko Ukic,Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic çekiyor.Ayrıca James Gist,Ömer Onan ve Oğuz Savaş'tan da katkı alıyorlar.Sahalarında oynadıkları son maçı kaybettiler.Maç başına 80.8 sayı ortalamasına sahipler.

Hacettepe Üniversitesi 11. sırada.Ligde kalmayı garantilediler ve play-off içinde küçük bir iddia taşıyorlar.Maç başına 72.0 ortalama ile sayı atıyorlar.Takımın skor yükünü Murat Kaya,Ricardo Marsh,Matthew-Bryan Amaning ve Melvin Sanders üstleniyor.Ligin alt sıralarında ki ekipler ile başa baş bir mücadele gösterdiler.Fakat yukarıda ki ekiplere direnemediler.Sadece geçen hafta sonunda Beşiktaş Milangaz'ı ilk devre için zorladılar.

Bu karşılaşma da evsahibi Fenerbahçe Ülker kadro kalitesi ile önde gözüküyor.Hacettepe'nin ilk devre direnmesi mümkün.Benim tercihim MS:1 ve üst olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



807 Edirne Olin - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Beko basketbol liginde son 3 haftaya girilirken küme düşmeme mücadelesi içinde olan Olin sahasında Aliağa Petkim'i ağırlıyor.

Olin ligde 7 galibiyete sahip ve 6 galibiyetli Trabzonspor'dan bir maç fazla galibiyet ile 14. sırada.Takımın skor yükünü Vladimir Stimac,Filip Videnov ve hastalığı nedeniyle ülkesine dönen Christopher Wright çekiyor.Ayrıca Wes Wilkinson,Reha Öz ikilisinden de destek alıyorlar.Oyun kurucu rotasyonları da ki problem nedeniyle geçen hafta Erdemir'e yenildiler.Takımın maç başına 70.3 sayı ortalaması var.

Aliağa Petkim ligde 76.7 sayı ortalamasına sahip.Takımın skor yükünü Ümit Sonkol,Ersin Görkem,Ryan Toolson çekerken Branislav Ratkovica ve Brian Qvale'den de destek geliyor.Asist krallığı yaşamış 2 önemli oyun kurucuya sahipler.

Aliağa Petkim rakibi Olin'in sorunlu bölgesi olan oyun kurucu rotasyonunda kaliteli iki oyuncuya sahip.Ayrıca Toolson gibi bir skorerleri var.Olin taraftarı salonu yine dolduracak.İki ekip arasında bugüne dek oynanan 3 maçtan ikisi bugün kü 147.5 bareminin altında bitti.Önceliğim alt tercihi.Daha sonra ise MS:2 ve sistem kuponları içinde İY-MS:1/2 öneriyorum.

TS: 147.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10


808 Mersin Bşb - Galatasaray

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:165.5 SAYI


Derbi galibiyetiyle normal sezon liderliğini büyük ölçüde garantileyen Galatasaray M.P Mersin deplasmanına çıkıyor.

Mersin BŞB ligden düşme ya da play-off yapma iddiası olmayan bir ekip.Takım ligin 12. sırasında ve 10 galibiyete sahip.Maç başına 80.3 ortalama ile sayı atıyorlar.Alex Scales,Omar Sneed,Anthony Grundy ve James Mays takımın skor opsiyonu.Evlerinde daha skorer bir yapıya bürünüyor ve 83.08 ortalama ile sayı atıyorlar.Savunmaları problemli ve 83.07 ortalama ile ligin en çok sayı yiyen ekibiler.

Galatasaray M.P ligin lideri ve bu sıralamayı büyük ihtimalle kaybetmeyecek.Takım maç başına 82.7 sayı ortalamasına sahip.Takımn skor yükünü Jaka Lakovic,Preston Shumpert ve yeni transfer edilen Nihad Dedovic çekiyor.Ayrıca Lucas Gordon, Furkan Aldemir ikilisi de skora destek veriyor.71.3 ortalama ile ligin en az sayı yiyen 2. ekibiler. 

Ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan maç 105-67 bitmişti.Mersin savunma da problemli rakibi Galatasaray M.P ise savunma da etkili ekipler.Bu nedenle MS:2 ve üst tercihlerim var.Önceliğim ise 165.5 sayı üstü

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:165.5 ÜST GÜVEN:6/10



811 Erdemir - Banvit

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Geçen hafta Olin'i deplasmanda yenerek play-off iddiasını sürdüren Erdemir sahasında ligin şampiyonluk adaylarından olan Banvit'i ağırlıyor.

Erdemir ligin 10. sırasında ve play-off için az da olsa bir iddiaya sahip.Takımın skor yükünü Kzell Wesson,Antwayne Robinson ve Gerrod Henderson üstlenirken Soner Şentürk ve Yunus Çankaya'dan da destek geliyor.Maç başına 71.7 sayı ortalamasına sahipler.

Banvit ligin 2. sırasında.Takımın sayı ortalaması maç başına 80.6 sayı.Charles Davis,Keith Simmons,Kalin Lucas ve Kenan Bajramovic takımın skor yükünü çekerken Serkan Erdoğan,Barış Ermiş,Lance Williams'tan da skora destek geliyor.73,37 ile ligin en az sayı yiyen 3. takımı konumundalar.

Erdemir ligde ki son 12 maçında 2 galibiyete sahip.Banvit mevcut uzun rotasyonu ile rakibin uzun rotasyonuna karşı çok avantajlı.Evinde ki maçı 72-64 kazanan Banvit'in bu maçı da kazanan ekip olacağını düşünüyorum.Fakat handikap yüksek kalıyor.Bu sebeple MS:1 ve alt tercihlerim olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:6/10


812 Karşiyaka - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,11.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:171.5 SAYI


Ligde kalmak için mücadele eden Antalya BŞB İzmir'de Karşıyaka deplasmanına konuk oluyor.

Pınar Karşıyaka ligin 6. sırasında ve play-off'u garantilemiş bir ekip.Takım play-off sıralamasında bir üst sıraya çıkabilmek için az da olsa bir şansa sahip.Takımın skor yükünü Goran İkonic,Birkan Batuk,Jovo Stanojevic,İlkan Karaman ve Mire Chatman çekerken onlara desteği Ahmet Erdoğan ve Emre Bayav veriyor.Kendi sahalarında baskılı ve tempolu oyun ile maça başlıyor ve rakibi bozmaya çalışıyorlar.Maç başına 84.6 ortalama ile sayı atıyorlar. 

Antalya BŞB ligin 13. sırasında ve küme düşecek 15. basamağın 2 galibiyet uzağında.Onlar için son 3 maçta bir galibiyet alabilmek çok önemli.Takım ligin en çok sayı atan ekiplerinden biri ve maç başına 81.3 ortalamaya sahipler.Takımın skor yükünü Melih Mahmutoğlu,Corey Fisher,Scottie Reynolds,Stevan Jelovac ve Frank Elegar çekerken Bora Hun Paçun ve Rasim Başak'tan da skora destek geliyor.

Ligin ilk devresinde oynanan maçı 89-94 kazanan Karşıyaka sahasında da galibiyete yakın olan ekip.Antalya BŞB'nin son 5 maçında 3 kez,Karşıyaka'nın ise son 5 maçında 4 kez 171.5 sayının üzerine çıkıldı.Önce üst,sonraysa İY:1 tercihlerim var.

TS:171.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More