Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Nisan 2012 Çarşamba

Cim-Bom'a Bahar Geldi,Taurasi Yağdı!



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray Medical Park, derbi mücadelesindeFenerbahçe’yi 92-86'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla serideki ilk galibiyetini alan Sarı Kırmızılılar, durumu da 2-1’e getirdi. Seride dördüncü maç, 19 Nisan Perşembe günü bir kez daha Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmayı TBF As Başkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Genel Sekteri Ali Özsoy ve erkek ve kadın Milli Takım yetkilileri ile A Milli Kadın Takım oyuncuları da izledi.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede ilk iki dakikayı Galatasaray Medical Park, Diana Taurasi ve Işıl Alben’in sayılarıyla 5-4 önde geçti. İki takımında boyalı alana top indirerek hücum ettiği dakikalarda Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovic’in basketleriyle Fenerbahçe durumu 11-13’e getirdi. Alan savunmasına karşıBahar Çağlar ve Diana Taurasi’nin penetreleriyle hücumda etkili olan Sarı Kırmızılılar karşısında konuk ekip ilk periyotu, Birsel Vardarlı’nın turnikesiyle 21-23 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikası Angel McCoughtry ile Bahar Çağlar’ın karşılıklı sayılarıyla geçildi. Alan savunmasına dönen Galatasaray Medical Park, rakibini top kayıplarına zorlarken, boyalı alanda da Fowles ile Bahar’ın sayılarıyla 15.dakikada 32-30 öne geçti. Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından hücum ribaundlarındaki etkinliği ile bulduğu ikinci şanslardan skor üretti. Mücadelenin ilk yarısı Angel McCoughtry’nin turnike basketi sonrasında 41-41eşitlikle tamamlandı.

Ivana Matovic ile Sylvia Fowles’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü periyottaEpiphanny Prince’in pasını asiste çeviren Tina Charles, 23.dakikada durumu 47-44’e getirdi. Charles’ı kullanarak skor hücumları organize eden Sarı Kırmızılılar,Taurasi ve Prince’in de penetreleriyle farkı 5 sayıya çıkarttı (54-49). Ivana Matovic’in orta mesafe isabetiyle rakibinin serisine son veren Fenerbahçe, buna karşın Taurasi’yi durdurmakta zorlandı. Galatasaray Medical Park, üçüncü periyotu da 66-60önde tamamlayan taraf oldu. Cappie Pondexter ile Diana Taurasi’nin karşılıklı sayılarıyla başlayan son 10 dakikalık bölümdeIşıl Alben’in üç sayı isabetiyle Sarı Kırmızılılar 33.dakikada 8 sayıya çıkarttı (71-63). Mola alan Fenerbahçe, aranın ardındanNevriye Yılmaz’ın asistinde Birsel Vardarlı ile üç sayılık basket buldu. Diana Taurasi’nin hücumda sorumluluk almasıyla kontrolü eline alan Galatasaray Medical Park, 37.dakikaya girilirken farkı 8 sayıya çıkarttı (82-74). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede serbest atış çizgisinde daha başarılı olan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan da 92-86 galibiyetle ayrıldı.

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Ersan Ergüler, KAAn Büyükçil, Yener Yılmaz

Galatasaray Medical Park (92): Epiphanny Prince 11 (1 ribaund - 3 asist), Bahar Çağlar 12 (2 ribaund), Işıl Alben 10 (7 ribaund - 1 asist), Diana Taurasi 34 (4 ribaund - 7 asist), Şaziye İvegin 3, Melisa Can (2 ribaund - 1 asist), Tina Charles 14 (8 ribaund - 2 asist), Sylvia Fowles 8 (5 ribaund - 2 asist)

Fenerbahçe (86): Zane Tamane 10 (2 ribaund), Birsel Vardarlı 10 (7 ribaund - 4 asist), Esmeral Tunçluer (2 asist), Nevriye Yılmaz 11 (8 ribaund - 2 asist), Ivana Matovic 15 (3 ribaund - 1 asist), Cappie Pondexter 16 (8 ribaund - 2 asist), Angel McCoughtry 24 (9 ribaund - 1 asist).

1.Periyot: 21-23
2.Periyot: 20-18
3.Periyot: 25-19
4.Periyot: 26-26

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More