Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Nisan 2012 Cumartesi

Söğütsen Seramik Yolu Yarıladı (Büyükçekmece Basketbol:68-Söğütsen Seramik:70)









TB3L'nin şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Söğütsen Seramik,Büyükçekmece Basketbol  ile çeyrek final ilk maçında karşılaştı.Deplasman ekibi olan Söğütsen Seramik,son periyodu büyük çekişme içinde geçen maçı 68-70 kazanarak seride 1-0 öne geçti.


Karşılaşma karşılıklı basketler ile başladı.Bu başlangıçtan sonra Söğütsen Seramik periyodu 18-21 önde kapattı.2. periyoda üst üste sayılar ile başlayan Söğütsen Seramik bu bölümde bulduğu 2 teknik faulü de iyi kullandı ve 4 sayı buldu.Bu bölümde alan savunmasına dönen Büyükçekmece'ye karşı üst üste 2 kez 3 sayılık isabet bulan Söğütsen devreyi 11 sayı fark ile 29-40 önde kapattı.


Maçın 2. devresine tam saha baskı ile başlayan Büyükçekmece oyuna sertlikte katınca farkı 5 sayıya kadar indirdi ve skoru 50-55 yaptı.Söğütsen Seramik antrenörü Levent Lüle bu bölümde mola aldı.Mola dönüşü bir 3 sayı bulan Söğütsen Seramik,Berkay Sahillioğlu'nun turnikesi ile beraber farkı tekrar 10 sayıya çıkarttı.50-60.Bu bölümden sonra taraflar karşılıklı bir basket daha buldu ve Söğütsen Seramik 4. periyota 52-62 önde girdi.


Maçın son periyoduna Egemen Arıkan'ın üst üste bulduğu iki 3 sayılık isabet ve turnike ile başlayan Büyükçekmece bitime 7:53 kala skoru 60-64'e getirdi.Maçın bundan sonraki bölümünde taraflar çok sertleşti.Bu sertlik Büyükçekmece'nin işine yaradı ve bitime 1:40 kala evsahibi ekip 68-66'lık üstünlüğü yakaladı.Bu bölümde tekrar mola alan Levent Lüle takımına çok sert bir konuşma yaptı.Bu konuşmadan sonra Levent Lüle takımını uzattı.3 sayılık bir isabet bulan Söğütsen Seramik son 29 saniyeye 68-69 önde girdi.Bu sayının ardından üst üste taktik fauller yapan Büyükçekmece 5. takım faulüne ulaştı.Bu taktik faullerden sadece birini atabilen Berkay 19 saniye kala skoru 68-70 yaptı.Bu sayıdan sonra mola alan Büyükçekmece antrenörü  Kartal Önel,Denktaş Güney'in atacağı bir 3 sayı ile maçı kazanmak istedi.Denktaş bu şut için imkanı bulsa da el üstünden yapılan atışı değerlendiremedi ve maç 68-70 bitti.


Karşılaşma sonunda Kartal Önel,Denktaş'ın şutunda yapılan faulu görmediğini iddia ettiği hakemlere itiraz ederken,hakem yönetimini teknik komisere şikayet etti.Hakemler bu maçta özellikle teknik faul standartı yakalayamadı.Maçın 2.periyotunda Büyükçekmece oyuncusuna itirazdan çalınan bir teknik faul düdüğü vardı.Son periyotta ki Deniz Gökay'ın itirazında (kendi takım arkadaşları aşırıya kaçtığını düşünüp,teknik faul almaması için araya girmesine rağmen) çalınmayan teknik faul skoru belirleyen önemli bir etken oldu.Hakemler ilk devre sertliğe fazla izin vermezken ,2. devre sertliğe izin veren düdükler çaldılar.Maçın son topunda ki temas,maçın başında ki faul standartı ile çalınabilirdi.Fakat maçın 2. devresinde ki standart ile de çalınmaması lazımdı. 


Seride 2 galibiyete uzanan ekip Bursa'da yapılacak olan 5li final grubuna kalacak.Serinin 2. maçı Ankara'da 25 Nisan 2012 Çarşamba 18:00'da başlayacak.Bu karşılaşmayı Büyükçekmece Basketbol'un kazanması durumunda seriyi bitirecek maç yine Ankara'da 27 Nisan 2012 Cuma 17:00'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More