Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

28 Nisan 2012 Cumartesi

TB2L Play-Off Tahminleri (28.04.2012)





801 Genç Telekom - Vestel

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS GENÇ TELEKOM LEHİNE


TB2L'de play-off mücadelesi dün başladı.Bugün de Genç Telekom ile Vestel Ankara'da ilk play-off maçlarına çıkacaklar.

Genç Telekom aslında Türk Telekom'un pilot takımı.Takımın kadrosunda beş 1994'lü, bir 1993'lü oyuncunun yer aldığı ve yaş ortalamasının da 21 olduğu biliniyor.Bu sezon takımın kadrosunda yer alan bir çok oyuncu ligde ki diğer sezonlarından daha çok gelişti.Takımın normal sezon maçlarında skor yükünü taşıyan oyuncuları Nenad Delic,Mustafa Baki Görür,Şahin Ekmen,Hazer Avcı ve Can Uğur Öğüt oldu.Takım maç başına 76.4 sayı attı.Normal sezonu ligin 3. sırasında kapattılar.

Vestel ligin önemli bütçelerinden birine sahip.Onlar ligde normal sezonu 7. bitirdiler.TB2L'nin önemli oyuncularına sahipler.Fakat Hilmi Cantopçu ve Hakan Erol bu maçta sakatlıkları nedeniyle olamayacaklar.Takımın skor yükünü Hadi Özdemir ve Hakan Erol üstleniyor.Pervis Lee Pasco,Sercan Topçu,Serdar Yavuz ve Azizcan Özdemir skor destek veren diğer isimler.Maç başına 75.9 sayı ortalaması ile oynuyorlar.

Maçtan önce konuşan Genç Telekom antrenörü Koray Eş "Hücumda belli bir düzenimiz var, topu çok paylaşarak oynayacağız. Sezona başlarken lige çıkmak hedef değildi ancak iş buraya kadar geldikten sonra en 
iddialı olan kadar iddia taşıdığımızı söyleyebilirim" diyerek iddialarını dile getirdi.Sezon içinde oynanan iki maçta da evsahipleri galip gelmişti.Fakat Ankara'da ki maç zor olmuş ve uzatmaya gitmişti.Veste Manisa'da ki maçı ise çok rahat kazanmıştı.Vestel o iki maçta 14.5 sayı ortalama ile oynayan Hakan Erol'dan yoksun olacak.Genç Telekom'un kadrosu sona kadar direnen bir yapıya sahip.Önceliğim MS:1.Oran arttırmak ve riske girmek isteyenler için ise İY-MS:2/1 öneriyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:4/10


803 Selçuk Üni. - Akhisar Bld

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS AKHİSAR LEHİNE


TB2L'de normal sezonu lider bitiren Selçuk Üniversitesi sahasında ligi 8. sırada tamamlayan Akhisar Bld.sini ağırlıyor.

Selçuk Üniversitesi normal sezonu ligin en çok sayı atan (Maç başına 81.60) takımı olarak kapattı.Lige çok iyi başlayamadılar ama sonra toparlandılar ve play-off'a lider olarak girdiler.Takımın skor yükünü Henry Dobie,Erdem Türetken,Jajuan Smith taşırken skora Mustafa Güçyetmez,Ufuk Kaçar,İsmail Çevik,Mustafa Okay,Ömer Ünver ve Onur Aydın'da destek veriyor.Ahmet Kandemir'in takım antrenörülüğünü devralmasıyla yakaladıkları çıkışı sürdürmek istiyorlar.

Akhisar Bld. ligin en istikrarlı ekiplerinden biri.Takımın skor ve ribaund yükünü üstlenen Tyrone Nelson lig istatistiklerinde de bu alanlarda lider.Takımın skor yükünü Nelson dışında Güven Esmer üstlenirken onlara Levent Demirci,Can Terzioğlu ve Mert Eken'de katkı sağlıyor.Maç başına 74.3 sayı ortalamasına sahipler.

Ligin normal sezonunda iki takım arasında oynanan maçlarda evsahibi takımlar galip geldi.Özellikle Konya'da oynanan maçta Selçuk 11 sayılık bir fark yapmıştı.Selçuk geçen hafta Tire Belediye'ye yenilirken play-off'u düşünerek kendini yormadı.Tercihim ev sahibi.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:4/10


04 Ted Kolejliler - Final Gençlik

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS FİNAL GENÇLİK LEHİNE


TB2L'de normal sezonu 2. sırada bitiren Optimum Ted Ankara Kolejliler sahasında ligi 7. sırada bitiren Bursa temsilcisi Final Gençlik'i ağırlıyor

Optimum Ted Ankara Kolejliler ligin en ez sayı yiyen ekibi.Takımın skor yükünü Olumuyiwa Famutimi,Mehmet Nezih Özbakır,Hakan Yapar üstlenirken Berent Kavaklıoğlu,Cihan Amasyalı,Orçun Göllü,Devan Downey ve Cihad Şahin'de skora destek veriyor.Maç başına 78.2 sayı ortalamsaı ile normal sezonu bitirdiler.

Final Gençlik ligi 7. sırada tamamladı.Takımın skor yükünü Erdem İlter,Esat Sinanoğlu,Alfred Aboya ve Orçun Okkalı üstleniyor.Onlara Murat Can Esen,Onur Aksoy ve Oğuzhan Sungur isimleri yardımıcı oluyor.Maç başına 77.7 sayı ortalaması ile oynuyorlar.

İki takım arasında normal sezonda oynanan maçlarda evsahipleri galip geldi.Ted Kolej bu sezon sahasında sadece bir kez mağlubiyet yaşadı.Ankara'da iki takım arasında oynanan maçta da 104-68 kazanmışlardı.Yine farklı kazanmalarını bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:4/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More