Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

8 Nisan 2012 Pazar

TB2L'nin Liderlik Mücadelesinde Kazanan Selçuk Üniversitesi Oldu





Ligin 36 haftasında Selçuk Üniversitesini ağırlayan Optimum Ted Ankara Kolejliler başa baş geçen mücadeleyi 71-78 kaybetti.



Hakemler: Rıza Bozokluoğlu, Nezihi Soydan , Hüseyin Kara

1.Periyot:18-19
2.Periyot:33-36
3.Periyot:43-47
4.Periyot:71-78

Optimum TED Ankara Kolejliler: İlker Türel 13 (1 rib), Berent Kavaklıoğlu 19 (1 rib,2 as), Ufuk Gürgen 4(10 rib,2 as) , Nezih Özbakır 4(2 rib), Cihan Amasyalı (1 rib) , Orçun Göllü 8(3 rib,2 as) , Cihad Şahin 3(5 rib,2 as), Hakan Yapar 14(1 as,3 rib) , Devan Downey 4(3 as), Olumuyiwa Famutimi 2(3 rib)

Selçuk Üni: Erdem Türetken 10(2 rib,3 as) , Henry Antawn Dobie 18(1 rib,1 as), Ufuk Kaçar 7(1 rib) , İsmail Çevik 2 (3 rib), Mustafa İlkay Okay (3 rib,1 as) , Mustafa Güçyetmez 22(4 rib,2 as), Darlon Lamar Johnson (7 rib,1 as) , Ömer Ünver 11(4 rib,1 as) , Onur Aydın 8(11 rib,2 as)


Maçın ilk sayısını boyalı alandan Ufuk Gürgen ile değerlendiren Optimum Ted Ankara Kolejliler, Selçuk Üni’nin hücumda yaptığı top kaybını da Hakan Yapar ile sayıya çevirdi. Selçuk Üni. ise ilk sayısını Mustafa Güçyetmez ile kaydederken Optimum Ted Ankara Kolejliler Hakan Yapar’ın 3 sayılık basketi ile 2.dakikaya 7-2 önde girdi. Sonrasında 
Optimum Ted Ankara Kolejliler'i hücumda durduran Selçuk Üni. yakaladığı 9 sayılık seri ile durumu 7-11 yaptı. Berent Kavaklıoğlu ve Orçun Göllü ile hücumda sayılar bulan Optimum Ted Ankara Kolejliler skoru 11-11 eşitledi. Başa baş geçen ilk çeyrek 18-19 Selçuk Üni. lehine sonuçlandı. 2. çeyrek karşılıklı basketlerle başladı.Optimum Ted Ankara Kolejliler'in savunma baskısına rağmen pozisyon bulan misafir ekip skor üstünlüğünü sürdürdü. Hakan Yapar ile 3 sayılık basket kaydeden Optimum Ted Ankara Kolejliler sonrasında uzun mesafeli atışlardan sayı aradıysa da soyunma odasına 33-36 geride gitti. 2. devrenin ilk dakikası her iki takımın boş hücumlarıyla geçildi. Ömer Ünver ile pota altından sayı bulan Selçuk Üniversitesi Onur Aydın ile sayı üretmeyi sürdürdü. Çeyreğin ilk 5 dakikası 33-41 misafir ekip lehine geçilirken  Optimum Ted Ankara Kolejliler hiç sayı üretemedi. Çeyrekteki suskunluğunu Cihad Şahin ile bozan  Optimum Ted Ankara Kolejliler İlker Türel’in de isabetli atışı ile farkı 2 sayıya indirdi. Hakan Yapar’ın orta mesafeden bulduğu sayı ile beraberlik sağlandıysa da Antawn Dobie’nin ürettiği sayılar ile çeyrek 43-47 Selçuk Üni. lehine sonuçlandı. Son çeyreğe Devan Downey’in basketi le başlayan Optimum Ted Ankara Kolejliler Nezih Özbakır’ın isabetli atışı ile skoru yine beraberliğe getirdi. Selçuk Üni ise Erdem Türetken ve Mustafa Güçyetmez ile 3 sayılık basketler bularak farkı açmayı başardı. Sonrasında İlker Türel ile skor üreten Optimum Ted Ankara Kolejliler kalan süreçte tam saha baskı ile rakibi durdurmaya çalıştıysa da maç 71-78 Selçuk Üniversitesi lehine sonuçlandı. 

Maç sonrası yapılan basın toplantısında ilk olarak Selçuk Üni. antrenörü Ahmet Kandemir konuştu. Kandemir şöyle dedi:”Öncelikle uzun süredir Beko Basketbol Ligi’ne çıkmak için hayal kırıklıkları olmasına rağmen geri adım atmadan, sabırla mücadele eden her iki kulübü de tebrik etmek istiyorum. Maça gelince güzel bir mücadele oldu. Kolejliler ilk kez kendi evinde yenildi. Bu maçtaki stratejimiz maçı dengede tutmaktı, çünkü bunu başardığımız taktirde maçı kazanacağımızı biliyorduk. Bazı bireysel ve takım bazlı hatalarımız olsa da bu stratejimizin tuttuğunu düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu uzun maratonda ne kadar kazanırsanız kazanın neticeyi play-off belirliyor. Bu sebeple çalışmalarımıza bu yöne çevireceğiz.”
Optimum Ted Ankara Kolejliler antrenörü Murat Özyer ise: “Daha önümüzde 2 hafta olmasına rağmen bugünkü karşılaşma birinciliği ilgilendiren prestij maçıydı. Kendi evimizde daha az hata yaparak oynamamız gerekiyordu. Özellikle ilk devre hesapta olmayan kolay sayılar yedik ve bunu toparlamamız kolay olmadı. Sonra alan savunmasına dış atışlardan oldukça zorlandık. Belki %31’lik 3 sayılık şut yüzdesi görünüyor ama bu yüzde maçın sonundaki atışlarımızla yukarı çıktı. Maçın sonuna kadar mücadele etmeye gayret ettik ama daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Biz sıralamada ilk ikide yer alıp play-off’lara hem kafaca hem de fizik anlamında daha iyi hazırlanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

                             OPTİMUM TED ANKARA KOLEJLİLER-SELÇUK ÜNİ.
%42,1Şut Yüzdesi%48,0
%81,8 Serbest Atış%82,1
%50,02 Sayı%58,6
%30,73 Sayı%33,3
30Ribaund37
12Asist11
11Top Çalma8
13Top Kaybı17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More