Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

6 Mayıs 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi Play-Off Tahminlerim





807-Beşiktaş - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS FENERBAHÇE ÜLKER LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Beko basketbol liginin play-offlarında en denk mücadele bugün başlıyor.Bu mücadelede Beşiktaş Milangaz ve Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecekler.

Beşiktaş Milangaz bu sezon iyi bir kadro kurararak lig ve kupada mücadeleye başladı.Şu ana kadar mücadele ettikleri üç kupadan iki kupayı aldılar.Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde de play-off'lara kaldılar.Sezon onlar için ne kadar iyi giderse gitsin halen eksik yönleri var.Takımın yerli rotasyonu dar ve bu rotasyonda ki iki önemli oyuncu Can Akın ve Erwin Dudley (Ersin Dağlı) sakat.Geriye kalan rotasyon sadece 4 kişiye iniyor ve bu rotasyondan iki oyuncu ligin statüsüne göre sürekli sahada olmak zorunda.Takımın skor yükü yabancı oyuncular Zoran Erceg,Marcelus Kemp,Carlos Arroyo,David Hawkins,Erwin Dudley ve Pops-Mensah Bonsu'nun sorumluğunda.Maç başına 85.7 sayı atıyorlar ve iyi yüzdeler ile hücum ediyorlar.

Fenerbahçe Ülker ligi 5. sırada bitirerek play-off'a kaldı.Takım aylardır sakatlıklar ile boğuşuyor.Bu mücadelede de Mirsad Türkcan,Oğuz Savaş,Hakan Demirel ve Marko Tomas parkeye çıkamayacak. Takımın skor yükünü Roko Leni Ukic,Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic çekerken maç başına 80.2 sayı atıyorlar.Bu sezon istikrar gösteremediler.Geçen hafta oynanan Tofaş maçını çıplak gözle izlediğimde Berkay'ın takıma katılmasının olumlu olduğunu,fakat takımın hala iyi bir basketbol oynayamadığını gördüm.James Gist 3 saniye koridoru dışında etkili değil.Tofaş maçında ki Morris Finley şutu olmayan bir oyun kurucu idi.

Maçın taktik anlayışında ki benim açımdan mantıklı yaklaşıma göre Fenerbahçe Ülker kesinlikle oyunu içeri yıkmak ve rakibin uzun rotasyonunda ki açığa yüklemek zorunda.Bunun için kalın uzun olarak Vidmar sahada fazlaca yer almalı.Diğer taraftan ise Beşiktaş Milangaz kısa rotasyonuda ki üstünlüğünü kullanmak isteyecek.Her açıdan zor ve denk bir mücadele olacak.Fenerbahçe Ülker'in her sezon play-off'lar da vites yükseltmesi alışılan bir durum.Bu sebepler ile taraf tercihi yapmak zor.Ancak bu sezon oynanan iki lig maçının da 160 sayının üzerinde bitmesi,ev sahibi Beşiktaş Milangaz'ın tempolu oyunu sevmesi,Fenerbahçe Ülker'in oynadığı bu tip maçlarda tempoya karşılık verebilmesi nedeniyle üst tercihim var.Böyle denk maçlarda handikapın avantaj yaratacağını düşünerek MS:2 de düşünülebilir.

TS:156.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:6/10


830 Anadolu Efes - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Beko Basketbol Ligin'de çeyrek final mücadelelerinin ilk tur ilk maçlarınının sonuncusu İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasında olacak.

Anadolu Efes ligin önemli kadrolarından birini kurmasına rağmen istediği Euroleague başarısını elde edemedi.Takımın bu kupadan elenmesiyle antrenörlüğe getirilen Zouros'ta takımı istediği düzene sokabilmiş değil.
Bunda oyuncu alışkanlıklarının önemli bir rolü de var.Örneğin Saha Vujacic halen atarak kazanmak isteyen,savunmada istenen gayreti göstermeyen bir oyuncu.Takımın skor yükünü Dusko Savanovic ile beraber çekseler de istenen savunma oturmamış durumda.Maç başına 82.6 sayı atıyorlar.

Karşıyaka sezonu 6. sırada tamamladı.Takımın skor yükünü Mire Chatman,Goran Ikonic,Birkan Batuk,İlkan Karaman,Jovo Stanojevic çekiyor.Ligin en iyi 2 sayı yüzdelerinden birine sahipler.Tempolu oyun seviyor olsalar bile savunma basketbolunu da oynayabiliyorlar.Bu basketbolu oynamada ki en önemli oyuncu olan Ahmet Erdoğan uzun bir sakatlıktan yeni çıktı.Onun olmadığı ve Anadolu Efes ile oynadıkları son lig maçlarında yine iyi savunma yapmalarına rağmen iyi hücum edememişlerdi.Fakat o maçtan sonra Chaisson Allen takıma alıştı.Aldığı süreyi verimli kullanmaya başladı.

İki takımda istediği zaman tempo düşürebiliyor.Ve tempolu basketbolu da iyi oynuyor.Anadolu Efes'te iki Karşıyaka maçında da etkili olan bir isim olmadı.Buna karşın Karşıyaka iki maçta da İkonic ile Stanojevic'i etkili kullandı.Anadolu Efes play-off'lara vites yükselterek başlayabilir.Bunun içinde Kinsey,Doğuş,Sinan üçlüsünün savunma gayretini kullanabilir. Karşıyaka'da bilinen isimler maça ağırlığını koymak zorunda.Öncelikli tercihim alt.Bunda Anadolu Efes'in son 7 iç saha maçında 6 alt çıkması çok etkili bir veri oldu.Sonra ise MS:2 önereceğim.

TS:154.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More