Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Mayıs 2012 Pazar

Serinin En Önemli Maçı!





805 Beşiktaş - Galatasaray

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS GS LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Beko basketbol liginde 2011-12 sezonu yari final serisinin 3. maçı Sinan Erdem Spor Salonunda oynanacak.

Beşiktaş Milangaz serinin ilk ve 2. maçlarında rakibine çok sıkıntı yarattı ve ilk karşılaşmayı 1 sayı ile kaybettikten sonra 2. maçı kazanarak seride avantajlı duruma geçti.Takımın skor yükünü yabancı oyuncular çekse de Serhat Çetin ve Mehmet Yağmur takıma iyi bir katkı verdi.Takımın bu serinin 2 maçında da skor yükünü çeken oyuncular Zoran Erceg ve Serhat Çetin oldu.İlk maçta skora destek sağlayamayan David Hawkins ve Carlos Arroyo'nun skor anlamında da takıma destek olmasıyla serinin 2.maçında galip geldiler.İki maçta da ribaundlarda ezilmelerine rağmen pota altını çok iyi kapattılar ve rakiplerini zor şutlara mahkum ettiler.Bu savunmayı yaparken Eurochallenge kupasına damga vuran Pops-Mensah Bonsu'nun atletik yeteneklerinden de yararlanmadılar.Serinin ilk maçını kaybederken sadece 3 sayı isabetleri ile maça ortak olmuşlardı.2. karşılaşma da 2 sayılık atışlarda da iyi sayılabilecek bir yüzde yakaladılar.Ama en önemlisi serbest atışlardan iki maçta da %86 civarında isabet sağladılar.

Galatasaray Medical Park serinin ilk maçını kazanırken çok zorlandı.Takımın bu seride oynanan iki maçta da en büyük sorunu Zoran Erceg ile eşleşememek ve onun şutunu bozamamak oldu.Erceg,serinin geride kalan iki maçında Andric ile eşleştiği zaman şutunu,Furkan ile eşleştiğinde de ayak çabukluğunu iyi kullandı.4 numarada da Savovic ve Cevher onu savunamadı.Shipp'in sakatlığında takıma katılan Djedovic savunma anlamında sıkıntılı durumda.Keza Lakovic ve Shumpert'te kötü bir savunma performansı sergilediler.Serinin ilk maçında kazanırken rakibinin serbest atış yüzdesinin çok gerisinde kaldılar.Kaybedilen maçta da durum aynı oldu.Serinin 2. maçında çok kötü şut attılar.Sadece %40.6'lık bir saha içi isabet oranı yakaladılar.

Bu gün oynanacak karşılaşma iki ekip içinde değerli.Galatasaray Medical Park serinin bu maçını kazanarak rakibinin ev sahibi olduğu maçta avantajı ele geçirmeye çalışacak.Beşiktaş Milangaz ise rakip sahada elde ettiği galibiyeti bu karşılaşmayı da kazanarak avantaja dönüştürme uğraşında olacak.Bu karşılaşmayı Beşiktaş Milangaz kazanırsa Galatasaray Medical Park için seri çok zorlaşacak ve kalan iki maçı da kazanma mecburiyeti yaşayacaklar.Ve bu maçlardan sadece birini kendi sahalarında oynayabilecekler.Bence bu karşılaşma iki ekip içinde serinin düğümü niteliğinde.Beşiktaş Milangaz dar rotasyonu iyi kullanmak zorunda ve sezon genelinde olduğu gibi bu karşılaşmayı da 2. devrede koparmaya çalışacak.Deron Williams'ın olduğu kadroda da ilk devreyi 38-39 geride kapatmışlardı.Bu sebeple önceliğim İY:2 seçeneği.Ayrıca savunmaların çok sertleşeceği düşünülerek serinin geleceğini etkileyecek bu karşılaşmada alt seçeneği de değerlendirilmeli.

İY:2 GÜVEN:6/10
MS:151.5 ALT GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More