Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Mayıs 2012 Pazar

TB2L'de Son Finalist Gaziantep B.Ş.B



Beko Basketbol Ligi’ne çıkacak olan son takımın belirlendiği TB2L Play-Off Yarı Final mücadelesi üçüncü maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konya 19 Mayıs Spor Salonu’nda Selçuk Üniversitesi’ni 75-80’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla seride durumu 2-1’e getiren Gaziantep temsilcisi, Optimum Ted Ankara Kolejliler’den sonra Beko Basketbol Ligi’ne yükselmeye hak kazanan ikinci takım oldu.

Mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı sayılara sahne olurken, Erden Güleryüz’le skor üreten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’neErdem Türetken ile yanıt veren Selçuk Üniversitesi, 3. dakikada durumu 7-7’ye getirdi. Bu dakikadan sonra skor anlamında oyunun kontrolünü eline geçiren Konya temsilcisi, 7. dakikada Mustafa Güçyetmez’in serbest atış isabetleriyle farkı çift hanelere çıkarırken (22-12), ilk çeyreği de 25-17’lik üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte de aradaki farkı koruyan ev sahibi ekip, Antawn Dobie’nin sayılarıyla 15. dakikasına 35-31’lik skorla önde girdiği mücadelenin devresini de 46-35’lik skorla önde tamamladı.

Soyunma odasından daha etkili dönen taraf ise Gaziantep temsilcisi olurken, konuk takım özellikle Hadi Doğan ve Ahmet Kaplan’ın art arda bulduğu sayılarla farkı eriterek 25. dakikada durumu 53-51’e getirdi. Üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle oyuna yeniden ortak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, final periyoduna girilirken 59-60’la skor üstünlüğünü eline aldı. Son çeyrek ise büyük bir çekişmeye sahne olurken, savunma sertliklerini arttıran iki takım da rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Antawn Dobie ile bitime 5 dakika kala 65-64 öne geçen rakibine Salih Uğraşan’ın sayılarıyla karşılık veren konuk takım, son 1.5 dakikaya 70-72’lik avantajla girdi. Antawn Dobie’nin turnikesiyle yeniden öne geçen Selçuk Üniversitesi, Murat Göktaş’ın üçlüğüne engel olamayınca son 13 saniyeye 75-77’lik skorla girildi. Ardından hücumdan boş dönen rakibine karşıSalih Uğraşan’la iki serbest atışından da yararlanamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Murat Göktaş’ın aldığı hücum ribaunduyla avantajı eline alıp maçtan 75-80’lik skorla galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR:Maçın son çeyreğinde iki antrenörde diskalifiye edildi. Gaziantep BŞB Coachu Doğan Deniz 4 dakika kala,Konya Selçuk'un antrenörü Ahmet Kandemir 7 saniye kala  atıldı.

17 saniye kala Ömer Ünver'in topu oyuna sokamadığı ve Gaziantep'ten Salih Uğraşan iki serbest atışı da kaçırdığı pozisyonun ribaundunu alan Murat Göktaş'ın ribaund sırasında faul yaptığını ve erken girdiğini öne süren Ahmet Kandemir diskalifiye edilince seyirciler sahaya yabancı madde attı.Bu olaylar nedeniyle başhakem Rüştü Nuran oyunu durdurdu ve salonun boşaltılmasını istedi.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin sezon boyunca skor ve ribaund yükünü çeken Erdem Türetken ile skor ile asist sorumluğunu alan Ufuk Kaçar ve Mustafa Güçyetmez;Gaziantep B.Ş.B'de de takımın ribaund ve blok lideri Ahmet Kaplan 5 faul ile oyun dışı kaldı.



Salon: Konya Selçuk Üni. 19 Mayıs

Selçuk Üniversitesi (75): Erdem Türetken 19 (15 ribaund), Henry Dobie 26 (3 asist), Ufuk Kaçar 6 (2 ribaund - 4 asist), İsmail Çevik 3 (2 ribaund), İlkay Okay 5 (3 ribaund), Mustafa Güçyetmez 8 (1 asist), Darlon Johnson 8 (1 ribaund), Ömer Ünver (2 ribaund), Onur Aydın (4 ribaund)

Gaziantep BŞB. (80): Serhat Uğur 7 (4 ribaund - 3 asist), Erden Eryüz 9 (4 ribaund - 3 asist), Mesut Ademoğlu 2 (3 ribaund), Murat Göktaş 7 (1 ribaund), Umut Durmuş 4 (1 ribaund - 1 asist), Hadi Doğan 6 (2 ribaund - 1 asist), Ahmet Kaplan 11 (3 ribaund - 1 asist), Salih Uğraşan 13 (2 ribaund), Antabia Giovonte Waller 19 (6 ribaund - 1 asist), Tremaine Ford 2 (1 ribaund)

1. Periyot: 25-17
2. Periyot: 21-18
3. Periyot: 13-25
4. Periyot: 16-20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More