Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

23 Mayıs 2012 Çarşamba

TB2L'nin En Büyüğü İstanbul'da Belli Olacak!





TB2L'nin en büyüğünün belli olacağı maçın 26.05.2012 Cuma Günü saat 18:00'da yapılacağı açıklandı.Konu ile ilgili TBF açıklaması şu şekilde:


Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 2011-2012 sezonu şampiyonu 25 Mayıs Cuma günü Optimum Ted Ankara Kolejliler – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında oynanacak final maçı ile belli olacak.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak final maçı saat 18:00’da başlayacak. Basketbolseverler şampiyonluk mücadelesini TBFtv'den canlı olarak izleyebilecekler.

Hem Optimum Ted Ankara Kolejliler hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi zorlu çeyrek ve yarı final maçları sonunda finale kalarak Beko Basketbol Ligi’ne yükselmeye hak kazanmışlardı.

Şampiyonun belli olacağı maç öncesinde ise her iki takımın finale gelene kadar aldıkları sonuçları hatırlayalım;

Optimum Ted Ankara Kolejliler
Antrenörlüğünü tecrübeli isim Murat Özyer’in yaptığı Ankara temsilcisi 38 hafta süren normal sezonu 30 galibiyet, 8 mağlubiyet ve topladığı 68 puanla averajla ikinci sırada tamamladı.

Ted Koleji play-off çeyrek finalinde ise ligi yedinci sırada bitiren Final Gençlik takımı ile eşleşti. Optimum Ted Ankara Kolejliler ilk maçta 74-56 gibi farklı bir skorla yendiği rakibini ikinci maçta da 66-83 ile geçti ve yarı final vizesi almış oldu.

Özyer’in takımı yarı finalde ise bir diğer Ankara ekibi olan Genç Telekom ile eşleşti. Normal sezonda rakibini bir kez yenip bir kez de mağlup olan Ted Koleji, yarı final ilk maçında rakibine karşı rahat bir galibiyet alarak seride 1-0 öne geçmeyi başardı (80-57). Optimum Ted Ankara Kolejliler ikinci maçında da rakibini 54-81 ile geçti ve seriyi 2-0 yaparak hem finale hem de Beko Basketbol Ligi’ne yükselmiş oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
26 galibiyet, 12 mağlubiyet ve topladığı 64 puanla normal sezonu beşinci sırada tamamlayan Gaziantep temsilcisi çeyrek finalde ise Maliye Milli Piyango ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda oynayan Gaziantep ekibi rakibini 48-76 gibi farklı bir skorla yenerken ikinci maçta ise rakibini 69-62 geçerek yarı final vizesi aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yarı finaldeki rakibi ise normal sezonun lideri Selçuk Üniversitesi oldu. İki takım arasında yarı final serisinin ilk maçı Konya’da oynanırken maçı Selçuk Üniversitesi 1 sayı farkla 73-72 kazanarak seride öne geçmiş oldu. İkinci maç ise Gaziantep’te oynandı. Kamil Ocak Spor Salonu’ndaki maçı bu sefer ev sahibi ekip 1 sayı farkla kazandı (69-68) ve Beko Basketbol Ligi’ne yükselecek takım son maça kalmış oldu.

Konya’da oynanan ve büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 75-80 kazanarak hem final hem de Beko Basketbol Ligi vizesi almış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More