Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Türkiye Liglerinden Play-Off Tahminleri























771 Genç Telekom - Vestel


HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS VESTEL LEHİNE






Ankara'da Genç Telekom ve Vestel TB2L'de play-off çeyrek finali son maçını oynayacak.Maçı kazanan yarı finale çıkacak ve Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak için mücadelesine devam edecek.

Genç Telekom sezon başında buraları hedeflemeden kurulmuş bir kadroydu.Fakat takımın seson başında ki gidişatı ile geldiği nokta da artık Beko Basketbol Ligi'de konuşulur oldu.Takımın en önemli gücü gençliği ve bu gençliğin getirdiği mücadele gücü.Takımın pota altında ki en büyük gücü geçen sezon Slovakya ligi'ni domine eden Hırvat uzun Nenad Delic,Delic dışında takımın skor yükünü çeken Mustafa Baki Görür,Şahin Ekmen,Hazer Avci ve Can Uğur Öğüt'te var.TB2L için iyi bir yüzde ile hücum ediyorlar.Oyun sertleştirdiklerinde daha başarılı oluyorlar.Maç başına 75.9 sayı ortalamaları var.

Vestel ligin tecrübeli oyuncularına sahip.Takımın skor gücünü Hadi Özdemir,Pervis Pasco ve Sercan Topçu sağlıyor.Kısa rotasyonları sakatlıklar nedeniyle daraldı.Maç başına 75.1 sayı atıyorlar.Topu iyi paylaşıyorlar.
Ribaundlarda üstünler.

Serinin Manisa'da oynanan 2. maçında rakibin kısa rotasyonunda ki problemi iyi değerlendiren ev sahibi Genç Telekom bu maçta da önemli bir avantaja sahip.Son maçta 9 asist,11 sayı,7 ribaund ile yıldızlaşan Can Uğur Öğüt bkarşılaşmada da bu istatistikleri yakalayabilir.Benim ilk önerim İY:1.Vestel maçı ilerleyen periyod da pota altına yıkmak isteyebilir düşüncesi ile İY-MS:1/2 de diğer önerim.Çünkü iki ekipte denk ve maçın uzama ihtimali çok fazla.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10
773-Selçuk Üniv. - Akhisar Bld.

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY.11.5 SAYI MS AKHİSAR BLD LEHİNE

Play-off ilk maçında beklenmedik bir yenilgi alan ve Akhisar'da seriyi 1-1'e getiren Selçuk Üniversitesi sahasında serinin son maçına çıkacak.

Selçuk Üniversitesi bu seriye ait olan ilk maçını sahasında 62-77 kaybetmişti.Ardından Akhisar'da ki maçı 75-81 kazandılar.Takımın skor yükünü Henry Dobie,Erdem Türetken,Mustafa Güçyetmez üstleniyor.Savunmada zaman zaman problem yaşıyorlar.Özellikle oyunu hızlandırdıklarında iyiler.Maç başına 81.1 sayı ortalaması ile oynuyorlar.İsmail Çevik pota altında önemli bir blok gücü.

Akhisar Bld. ligin istikrar denince ilk akla gelen ekibi.Takımın çekirdek kadrosu son 2-3 sezondur aynı.Takım maç başına 74.4 sayı atıyor ve ligin ribaund ile sayı krallığını domine eden Tyrone Nelson'a sahipler.İstatistikler şut isabetlerinin düşük olduğunu fakat savunarak maç kazandıklarını gösteriyor.

İki takım arasında bir fark görülse de bu fark bana 12 sayılık bir fark yapılacağını düşündürtmüyor.Bu nedenle MS:2 tercihim olacak.Ayrıca İY-MS:1/2'de diğer bir tercihim.

MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10


775 Banvit - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,11.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Beko Basketbol Liginde play-off mücadeleleri Bandırma'da oynanacak olan Banvit-Aliağa Petkim maçı ile başlıyor.

Banvit normal sezonu 2. sırada tamamlayarak play-off'a çıktı.Takımın skor gücünü Charles Davis,Keith Simmons,Kalin Lucas ve Kenan Bajramovic üstlenirken Serkan Erdoğan,Barış Ermiş ve Lance Williams takımın diğer skor tehdidi konumunda.Son oynadıkları 15 lig maçında 14 galibiyet aldılar.Takımın maç başına sayı ortalaması 81.1 sayı.Ve %36,3 3 sayı,%57.8 2 sayı gibi çok iyi bir isabet oranları var.

Aliağa Petkim ligi 7. sırada tamamladı.76.9 sayı ortalamasına sahipler ve Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem takımın skor gücü.Onlara Branislav Ratkovica da yardımcı oluyor.Takımın önemli oyuncuları ligin son haftalarında sakatlıkları nedeniyle oynamadı.Bu nedenle de Bandırma'da normal sezona ait programda oynanan mücadeleyi açık fark ile kaybettiler.Maç başına 76.9 sayı ortalamaları var.

İki takımda tempolu basketbolu seven kısalara sahip.Fakat Banvit çok daha geniş bir rotasyon ile oynuyor.Rakibin uzun rotasyonunda ki açığı değerlendirebilecek uzunları ve hareketli kısaları ile Banvit maçın favorisi.Ben normal sezon genelinde olduğu gibi sert ve tempolu başlayarak ilk yarı handikapını geçeceklerini düşünüyorum.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:6/10

778 Galatasaray - Tofaş

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:157.5 SAYI


BBL'de normal sezonu lider bitiren Galatasaray Medical Park sahasında Tofaş'ı ağırlıyor.

Galatasaray M.P normal sezonu lider tamamladı.Takımın skor yükünü Jaka Lakovic,Nihad Dedovic üstlenirken Mert Shumpert ve Jamon Lucas'ta skora önemli bir katkı veriyor.Çok önemli bir 3 sayı yüzdesine (%40.9 ) sahipler.Shipp sakatlanana kadar iyi savunma yapıyorlardı.Son haftalarda bu özelliklerini kaybettiler.Fakat bu durum play-off'a hazırlık için yükselen antreman temposunun yarattığı bir yorgunluğa da bağlı olabilir.Maç başına 83.4 sayı ortalamaları var.

Tofaş sezonu 8. sırada tamamlarken sezon başında koyduğu Avrupa hedefine yaklaştı.Takımın skor yükünü Ronald Steele,Austin Nichols,Tomislav Ruzic,Jurica Zuza ve Brad Buckman üstleniyor.77.4 sayı ortalamasına sahipler.Ligin 2. devresinde yaşadıkları düşüş son 2-3 haftada bitti ve yerini hedefe kilitlenmeye bıraktı.Geçen hafta iyi oynadıkları maçta Fenerbahçe Ülker'e mağlup olurken 3. periyodda iyi bir oyun ortaya koydular.

Galatasaray Medical Park play-off'lara kayıp yaşamadan girmek istiyor.Tofaş iki ekip arasında ki son karşılaşmada bir çok sakatına rağmen iyi oynadı ve maçı uzatmada kaybetti.İki ekip arasında oynanan iki lig mücadelesi de 160 sayının üzerinde bitti.Önceliğim üst,Sonra ise İY:1 düşünüyorum

TS:157.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:6/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More