Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Vakit Geldi Nihat İziç..



2008-09 sezonundan beri Tofaş'ı takip eden ben, bu ayrılık karşısında üzüldüm doğrusu. Nitekim Nihat İziç takımın başarılarında en büyük rolü oynadı.
Geçen sezon son maçta kaybedilen play-off unutluşmuş, çok iyi bir fikstür avantajı ve galibiyet ile başlamıştık sezona. Şampiyonluğa oynayan takımlara karşı gösterilen oyun ve alınan galibiyetler oldukça iyidi. Bana göre, saha içi hamleler yanlış ve geç oluyor. Göz göre göre kaybedilen maçlar fazla. Maçlarda ki mağlubiyet sebepleri gerek oyun içindeki hamleler gerek ise maçın sonlarına doğru yorgunluk belirtileri olabilir. Bu sezon ciddi sakatlık sorunları oldu. Üst üste gelen sakatlıklar düzeni bozdu. Biliriz ki, Nihat Hoca gençlere oldukça önem verir. Bu önem yeri geldimi çok fazlaya kaçıyor. Sakatlıklar boyunca süreleri daha da artan gençler aldıkları süreyi iyi değerlendirince kendilerini gösterdiler, kaliteli olduklarını ispat ettiler.

GELECEK SEZON TOFAŞ
Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Transfer şart diyemeyiz. Kadromuz ligteki diğer takımlara göre tecrübeli ve genç. Bir kaç takviye ile bu işi sonlandırabiliriz. Ancak Steele'nin alternatifi olarak yabancı bir guarda ihtiyaç var. Steele, Jason Rowe'un yerine transfer edildi. Steele de bu sezon sakatlık yaşayanlardan biri. Pek isteneni gösteremedi. Kendini ispatlayacak genç bir Amerikalı guarda kesinlikle ihtiyaç var derim. Austin Nichols, Ruzic, Zuza ve Buckman kesinlikle kalmalı. Ruzic, büyük bir sakatlık atlattı ve aylar sonra parkeye çıktığında sakatlığından eser bırakmamış, skor üretmeye devam etti. Green, Steele, Volkan ve Barış Özcan gitmeli. Kenan ve Samet geleceğe yatırım olarak görüyorum. Bütçeye göre yapılanmada umutluyum. Yeni koç ile sistemi oturtup, üstüne birşeyler katarsak istenilen hedeflere ulaşabiliriz.


Nihat İziç 5 sezondur takımın başındaydı. Tofaş macerası buraya kadarmış, emeğin için teşekkürler Nihat İziç..


@s_ornek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More