Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

16 Haziran 2012 Cumartesi

Olin sponsorluktan çekildi!



6 sene de Bölgesel Ligden Beko Basketbol Ligi'ne çıkan Olin Edirne'de Olin adıyla sponsorluk yapan Edirne Yağ Sanayi A.Ş sponsorluk sözleşmesini yenilemedi.Konu ile ilgili Olin Edirne Basketbol Kulübü yönetiminden yapılan açıklama şu şekilde oldu.:


"Edirne İli ve Basketbol camiasının bildiği üzere; Bölgesel Lig, Basketbol İkinci Ligi ve Beko Basketbol Ligi olmak üzere, 6 yıl boyunca takımımızın ana sponsorluğu OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) tarafından üstlenilmiştir.


2011-2012 sezonu için Olin (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) ile imzalanmış olan ana sponsorluk antlaşması 15.06.2012 tarihinde sona ermiştir. OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) imzalamış olduğu ana sponsorluk antlaşmasındaki tüm yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getirmiştir.


Ana sponsorluk antlaşmasının bitmesi üzerine, Olin Edirne Basketbol Takımı yöneticileri ile OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) Genel Müdürü Sayın Mehmet Edip AĞAOĞULLARI arasında yapılan toplantı sonucunda; OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) “, 2012-2013 Sezonu Beko Basketbol Liginde yer alacak takımımıza ana sponsor olamayacağını belirtmiştir.


Yönetim kurulumuz önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili ayrıntılı olarak kamuoyuna bilgi verecektir. Yönetim kurulumuz halen görevini sürdürmekte olup, önümüzdeki sezon ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir.


6 yıl boyunca ana sponsor olarak takımımıza destek veren ve bu vesile ile Edirne’mize katkı sağlayan OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş) Genel Müdürü Sayın Mehmet Edip AĞAOĞULLARI, OLİN (Edirne Yağ Sanayi A.Ş.) Yönetim Kurulu ve göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı OLİN çalışanlarına teşekkür ederiz.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
"



Olin adıyla sponsorluk yapan  Edirne Yağ Sanayi A.Ş'de desteğe devam edeceklerini duyururken,Ana sponsorluktan çekilme nedenini şöyle açıkladı:


"2006-2007 sezonundan itibaren Edirne Gençlik Spor kulubünün basketbol takımına altı yıl süre ile ürün markamız olan OLİN adı altında ana sponsor olarak destek verdik. Kendi açımızdan bu katkıyı en başından bugüne kadar öncelikle şehrimiz Edirne ve hemşehrimize yöneltmiş olduğumuz bir sosyal sorumluluk ve nimetlerini paylaştığımız yöremiz Trakya’ya bir şükran borcu addettik. İmkanlarımız dahilindeki hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığımız gibi ötesindekileri de karşılamaktan imtina etmedik.


Zaman içinde takımımızın başarı eğrisi, nice takımları imrendirecek bir performansla altı sene gibi kısa bir sürede bölgesel ligden Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek finallerine kadar, ine çıka değil, hep yükselen bir seyir izledi. Özetle, takımımız, çıktığı basamaklar itibariyle iki sezon Bölgesel Lig, iki sezon İkinci Lig, iki sezon da Beko Basketbol Ligi ve geçtiğimiz sezon da Avrupa Challenge Kupası’nda şehrimizi temsil etmiş oldu.


Hal böyleyken, basketbol takımımızın başarısının yanında bu başarının sürdürebilir ve kalıcı olması için gereken diğer yerel katılım ve kulüp olarak kurumsallaşma hamlesi, bu hızdaki sportif başarıyla gelen ve büyüyen ölçeğin yanında yavaş ve yetersiz kaldı. Aynı büyüyen ölçek yüzündendir ki, ana sponsor olarak markamız ve şirketimizin imkanlarını da aşan ve öte yandan herkesi sevindiren bu başarı, aynı zamanda desteğimizin de ilanihaye tek ana sponsor olarak sürdürebilirliğini olumsuz etkiledi. Şehrimiz Edirne, markamız Olin ve basketbol kulübümüz, ortak olarak yarattığımız bu esere artık yetişemez olduk. Başarı olarak parkede yarattığımız takım, kendi imkanlarımızı da aşmış oldu.


Dolayısıyla, hem üzüntü hem de gönül rahatlığıyla takımımızla olan sponsorluk sözleşmemizin 15 Haziran 2012 tarihinde sona ermiş bulunduğunu kamuoyuna bildirmek zorundayım.


Bu süre zarfında kulübün sorumluluğunu yüklenen başkanları, yönetim kurulu üyeleri, görev yapan antrenörleri, teknik kadroları, takımımızın formasını giyerek emek veren tüm oyuncularına ve diğer sponsorlara teşekkür ederiz. Deplasmanlar dahil her maçı takip eden ve takımına her zaman sahip çıkan Türkiye’nin en güzel basketbol taraftarına da şükranlarımızı sunarız.
Bundan sonra da imkanlarımız doğrultusunda Edirnemizin takımını desteklemeye devam edeceğiz. Edirne’nin de halihazırda birinci lig düzeyinde temsil edildiği tek takımına layık olduğu ilgi ve gereken somut desteği göstereceğini ümit ediyor, taşımış olduğumuz bayrağı devralacak gönül insanlarının varlığından ve Edirne ile Trakya yöremizin toplumsal dayanışma ruhundan kuşku duymadığımı belirtmek istiyorum.


Olin Markası adına


M. Edip Ağaoğulları


Edirne Yağ Sanayi Ortağı ve Genel Müdürü
"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More