Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Teşekkürler Periler!



2012 Londra Olimpiyatları’nda çeyrek final maçında Rusya ile karşılaşan A Milli Kadın Takımımız, rakibine 66-63’lük skorla yenildi. 

Londra’da düzenlenen Olimpiyatlara katılma hakkı elde ederek tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Takımımız, A Grubu’nda elde ettiği 4 galibiyet ve 1 mağlubiyetle adını son sekiz takım arasına yazdırmış ve B Grubu’nun üçüncüsü Rusya ile eşleşmişti. Çeyrek final maçında devreyi 28-34geride tamamlayan Ay-Yıldızlılarımız, ikinci yarıda etkili bir oyun sergileyerek durumu eşitlese de son hücumda istediği üç sayılık basketi bulamayan Millilerimiz mücadeleden 66-63 mağlup ayrıldı ve 2012 Londra Olimpiyatları’na veda etti.

Mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu üyeleri ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi.

Mücadele Marina Kuzina’nın üç sayılık basketiyle başlarken, Rusya 3. dakikaya 3-7’lik üstünlükle girdi. Birsel Vardarlı – Bahar Çağlar ikilisi ile temposunu bulan Ay-Yıldızlılarımız, hemen 8-0’lık bir seri yakalayarak 6. dakikada 11-7 ile skor üstünlüğünü eline aldı. Çeyreğin kalan bölümünde Becky Hammon - Evgeniya Belyakova ikilisi ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler kaydetmeye devam eden rakibimiz ilk çeyreği 16-23 ile önde tamamladı. İkinci çeyreğe hücum ribaundlarının ardından bulduğu ikinci şans sayılarla başlayan Rusya, özellikle Hammon’un önderliğinde farkı çift hanelere çıkardı (16-28). Bu dakikadan sonra A Milli Kadın Takımımızın Kaptanı Nevriye Yılmaz, içeriden ve dışarıdan kaydettiği isabetlerle kontrolü eline alarak farkı kapatmaya çalışsa da rakibimiz soyunma odasına 28-34’lük üstünlükle girdi.

İkinci devre Nevriye Yılmaz ile Irina Osipova’nın karşılıklı basketleri ile başlarken, oyunun bu bölümünde boyalı alandan etkili olmaya başlayan Millilerimiz, Esmeral Tunçluer’in de üç sayı çizgisinin gerisinden katkı sağlamasıyla 25. dakikada farkı 3 sayıya indirdi ve skoru 42-39’a taşıdı. Birsel Vardarlı – Nevriye Yılmaz ikilisiyle skor üstünlüğünü eline almak isteyen Ay-Yıldızlılarımıza yine dışarıdanPetrakova ve Hammon ile engel olmak isteyen Rusya, son bölümdeHolingsvorth’ü durduramayınca final periyoduna 51-51’lik eşitlikle girildi. Nevriye Yılmaz’la çeyreğin hemen başında öne geçen ve aynı anda Işıl Alben - Birsel Vardarlı ikilisi ile sahada yer alan takımımıza karşı oyun dengesini kaybeden Rusya’nın yardımına yine Becky Hammon yetişirken, 34. dakikada eşitlik bozulmadı (56-56). Natalya Vieru ile yeniden öne geçen rakibimiz, boyalı alan basketleriyle son 3 dakikaya 60-62 önde girdi. Oyunun son bölümünde iki ekip de 24 saniye içerisinde hücum etmekte zorlanırken, Birsel Vardarlı’nın 28 saniye kala bıraktığı turnikeyle durumu bir kez daha eşitledik: 62-62. Molanın ardından bitime 13 saniye Becky Hammon’ın basketi ile 64-62 öne geçen Rusya, serbest atış isabetleriyle de son 10 saniyeye 66-63’lük üstünlükle girdi. Son hücumda üç sayı çizgisinin gerisinden istediği isabeti kaydedemeyen A Milli Kadın Takımımız, maçtan 66-63 mağlup ayrıldı.

SALON: Olympic Basketball Arena

TÜRKİYE (66): Tuğba Palazoğlu 3 (1 ribaund- 2 asist), Begüm Dalgalar, Birsel Vardarlı 12 (3 ribaund- 6 asist), Nilay Kartaltepe, Tuğçe Canıtez, Esmeral Tunçluer 9 (4 ribaund-1 asist), Işıl Alben (6 ribaund), Nevriye Yılmaz 22 (5 ribaund), Kuanitra Holingsvorth 12 (4 ribaund), Yasemin Horasan, Şaziye İvegin 3 (1 asist), Bahar Çağlar 2 (5 ribaund)

RUSYA (63): Olga Arteshina (1 ribaund), Evgeniya Belyakova 10 (5 ribaund- 2 asist), Natalya Vodopyanova 2 (2 asist), Marina Kuzina 3 (2 ribaund), Alena Danilochkina, Becky Hammon 19 (2 ribaund- 5 asist), Ilona Korstin 5 (6 ribaund), Natalya Vieru 10 (4 ribaund- 1 asist), Irina Osipova 7 (6 ribaund- 4 asist), Anna Petrakova 10 (7 ribaund- 4 asist), Natalya Zhedik, Nadezhda Grishaev 

1.PERİYOT: 16-23
2.PERİYOT: 12-11
3.PERİYOT: 23-17
4.PERİYOT: 15-12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More