Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Kasım 2012 Cumartesi

Anadolu Efes Liderlik Maçını Verdi! (Videolu)




Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda yer alan temsilcimiz Anadolu Efes, 5.hafta mücadelesinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’a 77-64’lük skorla mağlup oldu.

İlk dört maçının tamamını da kazanan Zalgiris Kaunas, bu sonuçla beşinci haftayı da galibiyetle kapatmış oldu. Temsilcimiz Anadolu Efes’in ise üç galibiyeti ve iki de yenilgisi bulunuyor. Lacivert Beyazlılar, daha önce ilk hafta karşılaşmasında İtalya deplasmanında EA7 Emporio Armani’ye 80-75’lik skorla kaybetmiş, sonrasında ise sırasıyla son şampiyon Olympiacos’u 98-72, Cedevita Zagreb’i 85-66 ve Caja Laboral’i de 76-64 ile geçmişti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmada Zalgiris Kaunas, maç boyunca 13/26 üç sayı isabetiyle oynadı. Marko Popovic, 7/10 üç sayı isabetiyle 21 sayı kaydederken, 3 de ribaund aldı.Tremmell Darden 16 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve Darjus Lavrinovic de 15 sayı- 6 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

3/15 üç sayı isabetinde kalan temsilcimiz Anadolu Efes’te ise Semih Erden 20 sayı- 6 ribaund ile oynarken, Jordan Farmar 13 sayı- 1 ribaund- 4 asist- 4 top çalma ve Sinan Güler de 9 sayı- 2 ribaund- 1 asistle maçı tamamladı.

Tempolu başlayan mücadelenin ilk bölümlerinde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, 4.dakika 9-9 eşitlikle geçildi. Sinan Güler’in hücumdaki etkinliği karşısında özellikleTremmell Darden ve Marko Popovic ikilisinin skor bulan Zalgiris Kaunas, ilk periyotu 23-25 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Jordan Farmar, Josh Shipp ve Semih Erden üçlüsüyle basketler bulan Anadolu Efes, 29-25’lik skorla öne geçti. Semih ile Darden’in karşılıklı basketleriyle 18.dakika 37-37’lik eşitlikle geçilirken, devre de bu skorla tamamlandı. Üçüncü periyotta Zalgiris Kaunas, üç sayı çizgisinin gerisinden Ibrahim Jaaber ve Marko Popovic ikilisiyle bulduğu isabetlerle 25.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (43-52). Litvanya temsilcisi, son 10 dakikalık bölüme de 51-60 üstün giren taraf oldu. Mücadelenin final periyotunda Lavrinovic ve Kaukenas ile basket bulan konuk ekip, farkı da 10 sayıya çıkarttı (55-65). Mola alan temsilcimiz Anadolu Efes, aranın ardından alan savunmasına dönen rakibine Semih Erden’in basketleriyle yanıt verdi. Ancak Zalgiris Kaunas, son bölümlerde oyunun kontrolünü kaybetmedi ve maçtan da 64-77 galibiyetle ayrıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More