Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Kasım 2012 Cumartesi

Çekişmeli Maçın Galibi Botaş!



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 4. haftasında Samsun Basketbol ile karşılaşan Adana Botaş, ilk 3 periyodu büyük çekişmeye sahne olan maçta ev sahibini son 3 dakikadaki etkili savunması ve kritik isabetlerle 62-67 mağlup etti. Konuk ekipten Courtney Paris’in 19 sayı - 29 ribaundluk performansıyla damga vurduğu mücadelede Dilek Akıncı 16 sayı - 3 ribaund - 6 asistle; Pelin Derya Bilgiç de 10 sayı - 4 ribaund - 4 asistle oynadı. Samsun temsilcisinde ise Megan Frazee 25 sayı kaydetti.

İlk periyotta Samsun Basketbol’un skor yükünü Megan Frazee; Adana Botaş’ınkini ise Courtney Paris çekti ve dengede geçen çeyrek 22-22 eşitlikle tamamlandı. Başa baş mücadele ikinci periyoda da taşınırken, konuk ekipte devreye giren isim Dilek Akıncı’ydı. Ev sahibinden Frazee de sayı üretmeyi sürdürdü ve takımlar soyunma odasına 35-35’lik skorla gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyodu da ilk yarıdaki gibi karşılıklı basketlerle geçti. 49-49’luk eşitlikle girilen final çeyreğinde denge bitime 2 buçuk dakika kalana kadar korundu. Pelin Derya Bilgiç’in iki kritik basketiyle ibreyi lehine çeviren Adana Botaş, bir isabet de Quianna Chaney’den bularak 6 sayılık avantaj yakaladı. Samsun Basketbol’un son 38 saniyedeki çabası da yeterli olmadı ve konuk ekip Yaşar Doğu Spor Salonu’ndan 62-67’lik galibiyetle ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More