Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Kasım 2012 Pazar

TB2L 6. Hafta Raporu




TB2L’de altıncı hafta bu akşam oynanan Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Best Balıkesir Basketbol maçıyla tamamlandı. Lider Torku Selçuk Üniversitesi, Manisa deplasmanında Akhisar Belediyesi ile oynadığı maçı 10 sayı farkla kaybederken yenilgi ile tanıştı. Bu sonuçla da ligde namağlup takım kalmadı.

Puan cetvelindeki ilk üç takımın değişmediği altıncı haftada liderliğini averajla koruyan Torku Selçuk Üniversitesi’ni,Mackolik.com Uşak Üniversitesi ve Darüşşafaka takımları takip etti.

Dikkat Çeken İstatistikler

Oynanan maçlarda galip gelen takımların istatistiklerine bakıldığında lideri yendiği maçta Akhisar Belediyesi’nin yabancı oyuncusuTyrone Nelson 21 sayı, 12 ribaund ile
İstanbulspor’dan Azizcan Özdemir, 16 sayı, 14 ribaund ile Maliye Milli Piyango takımından ise Orbay Kaya 18 sayı, 10 ribaund ile double-double yapan isimler oldular.

Pertevniyal’i galibiyete taşıyan genç oyuncu Cedi Osman attığı 29 sayı ile dikkat çekerken, Yeşilgiresun Belediyesi’nin Gelişim Koleji’ni yendiği maçta Alex Gordon bulduğu 34 sayı ile hem galibiyetin mimarı hem de haftanın da en skorer ismi olmayı başardı. Haftanın diğer bir skoreri ise Bandırma Kırmızı potasına 31 sayı bırakan Darüşşafaka takımının oyuncusu Marcus Hall oldu.

4 oyuncunun çift haneli rakamlara çıkarak skora katkı verdiği Vestelspor’da 27 sayı atanAntabia Waller takımının deplasman galibiyetinde önemli rol oynarken, 3 oyuncunun 20 sayı ve üzerinde skor ürettiği Trabzonspor Basketbol’da ise Jurica Zuza 25, Henry Dobie 22, Erdem Türetken ise 20 sayı ile maçı tamamladı.

İstatistik Liderleri

Sayı Lideri/Alex Gordon (Yeşilgiresun Bld) 25 sayı
Ribaund Lideri/Kervin Bristol (İstanbulspor) 10.7 ribaund
Asist Lideri/Herny Dobie (Trabzonspor Basketbol) 6.8 asist
Blok Lideri/Kervin Bristol (İstanbulspor): 2.2 blok



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More