Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

2 Aralık 2012 Pazar

02.12.2012 Beko Basketbol Ligi Tahminleri



829-Anadolu Efes – Erdemir

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Anadolu Efes Beko Basketbol Ligi’nin 8. Haftasında Erdemir Ereğlli’yi konuk ediyor.

Hafta içinde Euroleague TOP 16’i garanti eden Anadolu Efes’in ligimizde ki en büyük kozu savunması.Son 4 maçta ortalama 63.75 sayı yerlerken lig başından bu yana potalarında ortalama 70 sayı görmediler.Takımı Farmar ve Vujacic ikilisi taşıyor.Kerem Gönlüm’den de iyi bir skor katkısı alıyorlar.Maç başına 80.6 sayı atıyorlar.Kendi salonlarında sadece 1 kez mağlup oldular.Barac’ın dönüşü ve Semih’in forma girmesi ile pota altı rotasyonlarında düzelme var.Yine de şutu olan uzunlara karşı zorlanıyorlar.

Erdemir ligin vasat üstü kadrolarından.Deplasmanlarda kendi sahalarından daha iyi sonuçlar alıyorlar.Maç başına 72.7 sayı atan ekinin en skorer isimleri Gerrod Henderson, Melih Mahmutoğlu ve Sean Marshall.

Anadolu Efes geçen hafta Olin Edirne deplasmanında kazanırken zorlanmıştı.Rakibi Erdemir’in onlara ters gelebilecek Sean Marshall gibi bir forveti mevcut.Galip geleceklerini ama zor bir galibiyet olacağını düşünüyorum.Bu nedenle MS:2 ve alt tercihlerim var.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ALT GÜVEN:6/10


836-Galatasaray – Beşiktaş

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS BEŞİKTAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI


Hafta içinde Eurocup kupası bir üst turunu garanti eden Galatasaray kendi sahasında Beşiktaş’ı ağırlıyor.

Galatasaray hafta içinde Lokomotiv Kuban’ı yenerken Henry Domercant’i sakatlığa kurban verdi.Takımın bu sezon ki en önemli skorerleri David Hawkins ve Milan Macvan.Ayrıca 4 oyuncudan daha 9 sayı üstü katkı alıyorlar.Maç başına 85 sayı ortalaması ile oynayan takım ayrıca ligin en az sayı yiyen ekibi konumunda.

Beşiktaş Cuma günü ağır bir mağlubiyet aldı.Takımda Tutku Açık hala iyileşmiş değil.Erman Kunter lig ile Euroleague’i bir arada götürmenin zorluğunu her maçta anlatıyor.Nitekim geçen hafta Hacettepe Üniversitesi’ni zor yendiler.Ayrıca deplasmanlarda hiç kazamadılar.Takımın skor yükünü Curtis Jerrels,Damir Markota ve Patrick Christopher çekiyor.

Karşılaşmayı Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum.Gün itibarı ile 3 aylık maaşları içeride duran Beşiktaş oyuncularının bu maça motive olmaları zor.Önce MS:1 sonraysa alt düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:148.5 ALT GÜVEN:6/10


839-Aliağa Petkim - TED Kolejliler

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS TED KOLEJ LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Ligde 3 galibiyeti olan iki takım Aliağa ve Ted Kolej İzmir’de karşılaşıyor.

Aliağa Petkim ligin skor problemi yaşayan ekiplerinden biri.Maç başına 72 sayı ortalaması ile oynayan ekibin skor yükünü Mert Shumpert,Lionel Chalmers,Orhan Haciyeva,Ersin Görkem ve Torin Francis çekiyor.Kendi evinde oynadığı 3 maçın 2 adetini kazanan Aliağa da en önemli sorun asist üzerinden fazla oynanmaması.

Ted Kolej ligin skorer ekiplerinden.Maç başına 80.6 sayı atan ekibin skor yükünü Kirk Penney,Jovo Stanojevic,Nedim Yücel üçlüsü çekiyor.Bu üçlü ortalama 31 d.k süre alıyor ve maç sonlarında diri kalma problemi yaşıyor.Deplasmanlarda iyi değiller ve henüz deplasman galibiyeti alamadılar.Tabii ki bu istatistikte oynadığı deplasmanların ligin zirve adayları olması büyük rol oynuyor.Savunma da ligin en çok sayı yiyen ekibi durumumdalar.

Ted Kolej hızlı oynamayı seven bir ekip.Aliağa kontrol basketbolunu sevse de bu tempoya karşılık verebiliyor.Aliağa antrenörü Burak Bıyıktay bu maçı kazanmaya çok ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bıyıktay, sakatlığı bulunan Orhan Haciyeva'nın bu hafta maçta görev alamayacağını, Ersin Görkem'in ise hafif bir sakatlığının bulunduğu kaydetti. Terry Holloway de Ted Ankara Kolejlilerin iyi bir takım olduğunu ancak kendilerinin de kaliteli basketbolculardan oluşan güçlü bir ekip olduklarını kaydetti. Holloway, maçı yüksek sayı üreterek kazanmayı hedeflediklerini belirtti.Ted Kolej’de bu tempoya karşılık verecek oyunculardan oluşuyor.Önceliğim üst.Sonra ise diri kalacak biri Aliağa nedeniyle MS:1 tercihim var.

TS:158.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:6/10


843-Gaziantep Bşb. – Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS GAZİANTEP BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Euroleague’den mağlup ve moralsiz dönen Fenerbahçe Ülker Gaziantep deplasmanında Gaziantep Bşb. önüne çıkıyor.
Gaziantep Bşb. ligin problemli takımlarından biri.Takımın bölgesel ligden bu yana antrenörü olan Doğan Deniz’in istifasından sonra takımın başına Cem Akdağ getirildi.Geçen hafta bir önceki sezonun EL şampiyonu Olympiakos’tan ayrılan Joey Dorsey ile kontrat imzaladılar.Ve onun çıktığı maçta Tofaş ile kafa kafaya oynadılar.Maç başına 71.7 sayı ile ligin en a skor atan ekiplerinden biriler.Takımın skor yükünü Isaiah Swann, Mutlu Akpınar, Charles Rhodes ve Andre Collins isimleri çekiyor.

Fenerbahçe Ülker Cuma günü son periyoda kadar başa baş götürdüğü Real Madrid maçını farklı kaybederek yurda döndü.Takımın skor açısından bir sorunu yok ve maç başına 82.7 sayı atıyorlar.Fakat deplasmanlarda savunma açısından zorlanıyorlar.Bo Mc Calebb, Oğuz Savaş, Bojan Bogdanovic,Ömer Onan ve Emir Preldzic takımın skor yükünü üstleniyor.Top kaybı açısından ligin dikkatli ekiplerinden biriler.Fakat uzun savunmalarında problemler var.

Gaziantep BŞB. geçen hafta uzun rotasyonuna Dorsey’i katarak önemli bir transfer yaptı.Takımın ayrıca Charles Rhodes gibi önemli bir uzunu daha var.Yerli uzunlar da kalitesi bilinen oyuncular.Cem Akdağ tempolu basketbolu seven bir antrenör.Fenerbahçe Ülker’in Madrid dönüşü 16 sayılık bir galibiyete uzanmasını zor görüyorum.Önceliğim MS:1.Sonra ise üst düşüncem var.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:158.5 ÜST GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More